Ballmer, Budapest, Bojásdobálás, Bideó!

Nem volt elég, hogy verőfényben, ellenszélben kellett végigbringáznom a rakparton, a regisztrációnál ráadásul egyből közölték velem, hogy "biztonsági okokból" nem vihetem be a laptopot. Kérdeztem, hogy milyen biztonsági kockázatot jelent a laptopom, mikor még repülőn is szabad szállítani, de csak artikulálatlan mosoly volt a válasz. Úgyhogy el is döntöttem, hogy nem fogom közvetíteni a történéseket.


Kiszorult a laptop a Corvinusról. (Ballmer bent épp zárszót mond.)

Ballmer előadása amúgy oké volt. Főleg hogy az elején jól meg is dobálták tojással (egy Microsoft = Corruption feiratú pólót viselő srác volt a tettes, fura angolsággal kért számon valami pénzt az amerikai cégen, atán hazament), ami miatt tuti, hogy - nem csak az Indexbe, hanem - még a Blikkbe is be fog kerülni a Microsoft. Ami önmagában is példátlan médiatörténeti esemény lesz. (Biztos, ami tuti, diggeljétek be.)



Hát még ha idevesszük, hogy a Microsoft első emberének prezentációmentes előadása inkább séróból lökött bullshiting volt arról, hogy optimistának kell lenni. Különben még Charles Simonyi sem vitte volna semmire. Szóval a Microsoft kapott pár mondatnyi esélyt a holnapi bulvárnapilapokban arra, hogy a szélesebb néprétegekkel is megszerettesse magát.

Címjavaslataink az Indexnek és a Blikknek (beárazva):
Ballmer mellett robbant a magyar tojásbomba (100 HUF + ÁFA)
Tojást kapott az arcába a Microsoft-vezír a Corvinuson (111 HUF + ÁFA)
Az amerikai milliárdos életére törtek Budapesten (201 HUF + ÁFA)
Magyar tojásmerénylet Bill Gates utóda ellen (500 HUF + ÁFA)
Botrányba fulladt a Microsoft-vezér budapesti díszdoktori előadása (399 HUF + ÁFA)
Villantott a magyar diák a Microsoft vezér előtt (700 HUF + ÁFA)
Még a pornósztárok is sikítoztak Ballmer megdobálása láttán (800 HUF + ÁFA)
Döbbenetes budapesti merényletkísérlet Mr. Microsoft ellen (800 HUF + ÁFA)
A tojásdobáló csávót kivezették, aztán meghallgattuk a nagy semmit. Cserébe Ballmer kapott néhány bárgyú kérdést a közönség soraiból. Persze próbálták őt faggatni a yahoo-s dealről, de csak annyit mondott, "jáhúú", meg hogy mindenki tájékozódjon a vonatkozó sajtóközleményekből. Ő ugyan nem fog semmit hozzátenni ahhoz.

A Microsoft vezérének magyarországi látogatása mögött én továbbra és az állami megrendelés melletti lobbiérdeket sejtem. Meg ugye van ez a Live Mesh dolog, amit nagyon szeretnének nyomatni.

Azért egy-két vicckísérlete is volt Ballmernek ma. Például, hogy az origós közönséginterjú során megkérdezték tőle, hogy le fogják-e valaha nyomni a Google keresőjét. Erre Ballmer meg állítólag valami olyasmit válaszolt, hogy "persze", csak azt nem tudja pontosan, hogy mikor.

A Microsoft magyarországi képviselője még Ballmer előadása előtt prezentálta ötvenmilliomodszorra is a Silverlightban rejlő lehetőségeket. Illetve az asztali újságolvasó szoftverükről próbálta meg újfent bebizonyítani, hogy forradalmi (nem az). Ami talán érdekes volt, az a Seadragon és a Képes Krónika elegyítésére tett kísérlet, valamint a 2008-as olimpiai szájthoz készített silverlightos HD-közvetítéses megoldás.

Nem maradtatok le semmiről. És szégyen a Corvinusra azért, hogy nem engedi be a laptopokat, és úgy csinál az egész esemény kapcsán, mintha meg tudná gátolni, hogy öt percen belül ne kerüljön föl a tojásdobálós videó a webre. Persze fel fog kerülni. A média mi vagyunk, hkm.

Mindezt mobilnetről írom, a Corvinus elől, a bringám mellől, a microsoftos píárosok meg itt izzadnak mellettem. Vajh hány kamera vehette a kínos eseményt...?



Na mindegy. Bye-bye, Steve. Egy (felhasználói) élmény volt.
Címkék: microsoft magyar bulvár
2008.05.19. 16:10. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pedig volt pár laptop. pl. egy mac is, amit meg is jegyzett. Na mindegy vicces volt :D Esetleg tudja valaki mit mondott a tojás dobáló arc?
Nem te döntöttél úgy, hogy nem közvetítesz, hanem a biztonságiak.
Jók a dobozos címsorok a Blikkbe, a legolcsóbbhoz még helyesírási hiba is jár! :D
@joco kepzeld, a technologia ott tart, h mar mobilrol is lehet kozvetiteni.
2008-at írunk. Ez a módi. Szerintem azért nem lehetett laptopokat bevinni, mert a wifi interferál a Ballmer végbelébe ültetett MS mikrofilm védőburkának digitális nanozárainak procijával. Ez pedig azonnali önmegsemmisítést eredményez. Ballmerrel együtt. Tojással vagy anélkül.
Az Indexen ezt írják:

"Mielőtt azonban elkezdte volna a beszédét, egy néző felállt, hagnosan kiabálva azt követelte, hogy a cége adja vissza az adófizetők pénzét, és több tojást vágott hozzá."

Helyes!!!

Adják vissza az adófizetők pénzét!
Nem vagyunk olyan gazdagok, hogy megengedhessünk magunknak évente 15-25 milliárd Ft-ot Microsoft licencre!
Namost ami számomra nem szimpatikus a Microsoft attitűdben, azt nagyon jól bemutatja az Origo cikkének a vége:

"Az előadást a weben is nyomon lehet követni az alábbi honlapon, a Microsoft Silverlight szoftvermoduljának telepítése után."

Én csak gyorsan bele akarok kukkantani az előadásba. Nem akarok installálni, telepíteni, pláne venni semmit. Egy egyszerű, azonnal működő lejátszót szeretnék. Ami kompatibilis a Firefoxommal. Amihez nem kell Explorer.
Ami az én választásom. Amit rajtam kívül több millióan használnak és jól működik, dacára annak, hogy nem Microsoft termék.

A Silverlightot pedig ne azért kelljen installálnom, mert különben büntetve vagyok, hanem azért, mert annyira jó, hogy akarjam installálni.

A választás lehetőségének a korlátozását utálom a Microsoftban.

en feltettem a silverlightot safari ala 3 perc alatt es ugy neztem.... [a hang neha csuszik meg akad a cucc]

a myshowroom.tv-rol volt 1 rovid eloadas, vicces volt mert ugy csinaltak mintha valami hatalmas ujdonsag lenne, pedig ott az ustream.tv 1000 eve:)
Azonnal működő lejátszót nem fogsz kapni.. Ilyen vagy olyan plugin mindenképp kelleni fog..
Én szeretnék gratulálni az Indexnek. Ehhez:

hungarecycling.blog.decenturl.com/google-index-beats-microsoft-live

Vagy ha nem nekik, akkor kinek kell?
stream2.myshowroom.tv/SteveBallmer?WMCache=0

sima winamppal itt lehetett nézni. akár linux alatt konzolban is. ;)
"Helyes!!!

Adják vissza az adófizetők pénzét!
Nem vagyunk olyan gazdagok, hogy megengedhessünk magunknak évente 15-25 milliárd Ft-ot Microsoft licencre!"

Akkor vissza kell adniuk a sok "ingyen" vindózt+ofiszt a dejákoknak meg a tancsinénikbácsiknak :P
hmm, jó volt a tojásdobálós csávó, de a pontosságon javíthatna :D Ballmer meg egy nyuszi éss nagyon unszimpatikus Amúgy Linuxot az iskoláknak, ne több milliárdos wint (lsd. Svájc) najó, csak azoknak az iskoláknak ahol számtech tanítás folyik.
És még wifi sem volt ott ahol én ültem...
Asszem a májkroszoft marketingesei sem tudtak volna jobb reklámot kitalálni. Sajna a tojásdobáló csávónak zéró PR ismeretei vannak, ugyanis a köz messze elítéli az ilyen akciókat. Nem kis haszna van most ebből az ms-nek.
A laptopot (sőt táskát, kaját, piát) simán bevittem, másoknál is láttam, bár volt, akit visszaküldtek a táskájával. Viszont a mobilt több-kevesebb sikerrel leárnyékolták, így netezni sem igen lehetett.

A dobálós jelenet pikantériája a totális tanácstalanság: a dobáló mondott valami zavaros mondatot a magyarok pénzéről, dobott hármat (pocsékul célzott), majd állt egy helyben. Biztonságiak tétováztak, a rektor felállt, és távozásra szólította fel a dobálót, aki egy darabig várt szótlanul, aztán kisétált.
ahhoz képest hogy nem lehetett bevinni laptopot, a videón jól látszik egy mekbúk
Az Olimpiaás demóban feltűnt valakinek, hogy az egész HD-s dolog offline volt, és C-ről ment? Úgy nem nehéz ilyen sebességet elérni. De a mai ADSL kapcsolatok mellett lesz ilyen minősége?
index.hu/tech/jog/msbll080519/

30 milliárdért még Ballmernek is megéri repülőre szállni.
"mekbúkos" csávó gondolom a microsoft embere xD (ha van eszük, azt használnak ;))
amúgy nem nevezném f@szk@lapnak, inkább feltűnési viszketegsége van... na, meg mint említettem célozhatna jobban
Ez a tojásdobáló valami mélymagyar antiglobalista zavartjejű idióta lehet, aki miatt szemlyesen szégyenlem magam. Én is javaslom, hogy legyen névvel együtt róla valami honlap, hogy amikor majd állást keres a multiknál, azok tudják, kivel állnak szemben.
Cupertinoban tárt karokkal várják már :)
"És szégyen a Corvinusra azért, hogy nem engedi be a laptopokat, és úgy csinál az egész esemény kapcsán, mintha meg tudná gátolni, hogy öt percen belül ne kerüljön föl a tojásdobálós videó a webre. Persze fel fog kerülni. A média mi vagyunk, hkm."

A corvinus nem csak most nyomja ezt a birodalmi hozzáállást a nettel szemben, a kollégiumokban pl. tilos a torrent használata, meg mintha le is lenne tiltva a piratebay meg még pár nagyobb szájt. Ja és láttam olyan tanárt, aki floppin akarta a ppt-t feltenni a gépre és meg volt lepődve, hogy már nincs olyan meghajtó, majd úgy vetítette a slide-okat, hogy nem indította el a prezentációt, hanem oldalt kattintgatott közöttük :). 21. századi egyetem. Azért Mészáros Tamás (a korrupt rektor)vicces, ahogy kivezeti a microsoft=corruptiun pólós srácot.
"birodalmi hozzáállást a nettel szemben"
Te miről beszélsz? Kb. az egész egyetemen van WiFi...
A kolikban nincs letiltva semmi.
Ez a flopis történet meg nagyon KEVÉS...
beírtam, nincs letiltva
nincs letiltva semmilyen site.
Amúgy tényleg az egész egyetemen van Wifi, csak először be kell állítani a Cornet hálózatot, hogy lássa a géped és utána pedig VPN-el kell csatalakozni. Ez mondjuk az adatbiztonság miatt nem hülyeség.

Az, hogy a rendezvény elején nem engedték be a laptopokat, az viszont már hülyeség.
Akkor azt azért megkérdezném melyik koli?
egyébként meg nem könnyű microsoft vezérnek lenni:
www.youtube.com/watch?v=W2Hcxt_HNZg
Nem vagyok MS fan, de csatlakozom KAA-hoz, én is szégyellem magam, függetlenül attól, hogy MS meg minden.

A tortadobálóson még lehetett röhögni, az inkább belevalóbb volt, de ez? Te jó ég!

Mondjuk az egyetem szervezése is éghet, a biztonságiak meg hiába kobozzák el a laptopot, ha ennyire éberek. Ennyi erővel tojás helyett bármit izomból hozzávághatott volna Ballmerhez.
totál igaz, ráadásul vicces volt, hogy az elején még komoly regisztráció, óriási sorok, aztán mikor látták, hogy marha nagy csúszás lesz, ha ezt így folytatják, akkor fogták és mindenkinek mindenféle ellenőrzés nélkül adták a karszalagot. Illetve akkor már minden cuccot beengedtek.
én büszke vagyok az esetre. tojásonként 10 milliárd, még így is megérte neki valszeg.
miért lenne rossz? Ha neked ilyen kifinomult véleményed van erről, ezt is megoszthatod bárkivel.
Köszönjük!
Nem tudom HH te mit vártál, nyilvánvaló volt, hogy Ballmer nem itt fogja megváltani a világot. Ahhoz, képest hogy megdobálták egész frankó előadást tartott, és biztos, hogy sokkal jobb előadó, mint a többiek, akik előtte és utána álltak a szinpadra.
Két érdekes dolog volt még:
1. Vicces volt látni, hogy a Corvinus fejesei mennyire nem tudnak angolul.
2. A magyar Microsoftos csávó előadásából az alábbi gyöngyszemeket jegyeztem fel:
- "Belép az internetbe"
- "Sugárzik a designvezéreltség"
- "Az újságolvasás kognitív élményét nagyon nehéz egy weboldalon megvalósítani."
tomi888: nem tudom, hogy vagy vele, de mifelénk 1 email címben csak 1 @ karakter szokott lenni. :-) @br@k@d@br@
Ja és az is furcsa volt, hogy a magyar Microsoft-os csávó "mikroszoftnak" mondta a céget. Lehet, hogy ez megszokott így, de én csodálkoztam rajta.
Valaki említette a diákoknak járó ingyenwindózt. Mielőtt elcsöppennénk az ms nagylelküségétől, az azért van olcsón, mert az állam fizet helyettü(n)k.
Nah igen, ezek is csak a magyarok lehetek. :D
Lejon egy "nagy" ember, megdobálják, de akkor is csak tojással. :D

Bezzeg Billi barátunk egy egész tortát kapott az egyik látogatásán. (persze ez most nem Magyaroroszág) :D
David: rákontráznák, az hogy a Corvinus fejesei nem tudnak angolul egy dolog, mert nekik hivatalból kellett ott beszélniük. De , hogy a műsorvezető/konferancié (vagy hívjuk ahogy akarjuk) sem tudott két értelmes mondatot angolul végigmondani -akinek pedig ez lenne a feladata- az már ultra gáz.
Én nem tudom, kinek van itt igaza, én sem vagyok MS fan, de végül is mégiscsak Windows és Office van a saját laptopomon, amin most írok. Ha a saját pénzemből így döntöttem, nem értem, miért lenne alapból fasz, aki a közpénzből így dönt.

De itt most teljesen irreleváns, hogy a Microsoft valóban túl sok vagy feleslegesen elköltött közpénzt vág zsebre, vagy sem.

Még ha így is van, a tojásdobálás egyszerűen parasztság, oszt' jónapot.
"Valaki említette a diákoknak járó ingyenwindózt. Mielőtt elcsöppennénk az ms nagylelküségétől, az azért van olcsón, mert az állam fizet helyettü(n)k."
De ha elvennék tőlük, akkor menne a kukaborogatás, meg a kockakődobálás.
www.ihm.gov.hu/s%2F

akkor miért nem win?

www.magyarorszag.hu/
..
Server: Apache
..

miért nem win?
eloszor is koszi mindenkinek aki nezokent reszt vett az adasban. es ha mar itt jarok megprobalok reagalni a myshowroom.tv -t erinto kerdesekben:

"a myshowroom.tv-rol volt 1 rovid eloadas, vicces volt mert ugy csinaltak mintha valami hatalmas ujdonsag lenne, pedig ott az ustream.tv 1000 eve:) "

MSR: a kommunikacio nem volt helyes. termeszetesen tobben is vannak akik hasonlo megoldast csinalnak a vilagban. ustream, mogulus, justin stb. nem az az ujdonsag hogy ilyen megoldast keszitettunk hanem hogy ez az elso ami nem a szokasos FLASH alapon megy hanem Silverlight segitsegevel. es desktop kliensbol ahol akar 6 kulonbozo csatorna kozott tudsz valtani akar 6 webcam, vagy video webcam desktop stb.... vagy ahogy az eloadas ment 2 camcorderrol digitalizalo kartyaval. a konkurencianak termeszetesen MAX respect!!! amitol egyedulallo hogy silverlightban eddig meg nem csinaltak live broadcats megoldast vilag szintent sem....

"Az előadást a weben is nyomon lehet követni az alábbi honlapon, a Microsoft Silverlight szoftvermoduljának telepítése után.....Én csak gyorsan bele akarok kukkantani az előadásba. Nem akarok installálni, telepíteni, pláne venni semmit. Egy egyszerű, azonnal működő lejátszót szeretnék. Ami kompatibilis a Firefoxommal. Amihez nem kell Explorer.

MSR: azt hiszem itt a bibi. a flasaht valamikor telepitetted a gepedre mar. es azota folyamatosan kapod a legfrissebb verziokat. a Silverlight is csak egy plugin mint a flash. nem kell tole felni!
a plugin mukodik Firefox alatt! macen es pc-n is. ugyhogy nem kell explorer.

"A Silverlightot pedig ne azért kelljen installálnom, mert különben büntetve vagyok, hanem azért, mert annyira jó, hogy akarjam installálni."

MSR: a flasht sem azert raktad fel mert minden nap www.2advanced.com -ot nezed ;-) hanem mert sok oldal hasznalja. 1 even belul az SL is ennyire termeszetes lesz. nem kell tole felni. kis verseny nem art a flashnek sem. ha ebbol mindenki jol jar. foleg mi userek. pl a flash serverek koltsege az SL miatt csokkent. stb... az adobe maris lepeseket tett a konkurencia miatt. player licenszeles stb.

megegyszer elnezest kerek azoktol akiket sertett a "vilagujdonsag" kifejezes. a szo ebben az ertelmeben igaz, de a megoldas egy alternativa a jelenleg letezo amerikai szolgaltatasokra.

udv mindenkinek,
Viktor / www.myshowroom.tv
lol, te voltál bringás szerkóban? talán mégsem ez a legmegfelelőbb viselet egy egyetemen.
többen is notival ültek be, biztos furmányos módon kijátszották a nem létező biztonsági szolgálatot.

a seadragon-os (deep zoom a végleges neve), meg az olimpiás cuccot is bemutatták mér ezer helyen (még kis hazánkban is). lehet, h más meg a többit nem látta. de még az is lehet, h volt akinek minden új volt.

sztem egy ilyen 25 perces előadásnak bőven megfelelt a mondanivalója. egész nap sajtókonfokra járt, mégis mit vártak a yahoo-s kérdésre?
Fent említik a Seadragonos Képes Krónika cuccot ...
Tudja valaki a cimet?
Köszi.

donat, tomi888:
a koleszban le vannak tiltva a piratebay és hasonló torrentoldalak, tilos dc vagy limewire használata is. ha mégis lebuksz, hogy feltöltöttél vmi jogvédett tartalmat,és lebuksz, akkor állítólag passzív félévre rakhatnak.
azzal érveltek, hogy az egyetemnek elege lett a tömegesen érkező panaszlevelekből, hogy az egyetem hálózatáról osztottak meg valamilyen jogvédett tartalmat.
meg vannak tiltva, de nincsenek LETILTVA.
lehet, hogy nálatok nincsenek LETILTVA,de nálunk le vannak. piratebay, mininova, isohunt, nem töltődik be egyik sem. úgy láccik koleszfüggő a dolog.
Szánalmas volt a tojásdobálás. Az Index videót nézve annyi látszik, hogy Ballmeren kívül mindenki tudta: ez is a program része. A közönség reakcióit nézve pedig annyi látszik: a jelenléthez feltétel volt a (ha más nem: latens) MS utálat (meg egy tojás, amit aztán kézről-kézre Suttyókának továbbítottak).

Ballmernek minderre nem volt szüksége (amiért jött azt már délelőtt elintézte). Tett egy gesztust, megállt pár szóra az Egyetemen (nem a Keleti aluljárójában), hogy Suttyóka jó pofánba***a.

Szívesen találkoztam volna Ballmerrel, aki meghatározó alakja a számtech rövid történelmének - nem jött össze. De szívesen találkoznék Suttyókával is...

Magyarország 2008. Szégyenlem, hogy magyar vagyok.
csak a ráday koliban van letiltva a piratebay, a mininova meg isohunt. nem voltam ott, milyen fejeseknem tudtak angolul, a rektor sem?
osztom pandorf velemenyet. szerintem is szegyen. es most megint nem a jo hiret kelti az orszag de hat ez van. ezt mar megszoktuk. mi a nyugati sajtoban akkor vagyunk ha leromboljuk a TV-t vagy tojast dobalunk.

nem azt az embert kell megdobni aki a szoftvert szallitja hanem azt aki az orszag neveben az uzletet megkototte. ha en lennek az MS elnoke en is jonnek lobbizni. mi az hogy! nincs ebben semmi kivetnivalo szerintem.

miert nem a parlament elott dobal az ilyen? a suttyo ha ott maradt volna legalabb tanulhatott volna eloadasmodot. mert azt gondolom ha masban nem ebben mindenkepp van tanulnivaloja minden magyar embernek. nalunk sajnos ezt nem oktatjak... igy minden kihagyott alkalom szerintem kar... plane egy ilyen kaliberu embernel.

es mielott barki dobalna nem vagyok elvakult fan. mindenevo vagyok.
"A közönség reakcióit nézve pedig annyi látszik: a jelenléthez feltétel volt a (ha más nem: latens) MS utálat (meg egy tojás, amit aztán kézről-kézre Suttyókának továbbítottak)."
pandorf Te miről beszélsz???
Én ott voltam, és szerintem is szánalmas a tojásdobálás.
A közönség reakciójáról meg annyit, hogy olyan váratlanul történt ez az egész, hogy először senki nem értette, hogy mi van. Akkor esett le, hogy mi történik, amikor az a kretén kismakk már a tojásokat dobálta.

ced: a kérdésedre a válasz: www.kepeskronika.net

jó szórakozást kívánok hozzá :)

egyébként meg csodálkozom, hogy a sok hozzászólásból kb 1-2 embert érdekel valójában miről is volt ott szó:P
Laptopok kitiltva? :(
Én szégyellem magam, hogy vannak itt olyan barmok, akik helyeslik a kormányzati korrupciót.

Ha egy cég évente 20-30 milliárdra lehúzza korrupcióval a magyar államot, majd idejön jópofizni, ne csodálkozzon, ha megdobálják tojással!

Döntse el a Microsoft: lopni akar, vagy jópofizni, a kettő együtt nem megy!
Állami Microsoft szoftver-beszerzés: azoktól az emberektől, akik elhozták nekünk az Internetadót!
John42: te annyira a legalja vagy, hogy nem is próbálok írni semmit, amivel esetleg magyarázni tudnék.
"Szégyenlem, hogy magyar vagyok." stb. hozzászólóknak: ez egy tojásdobálás volt bazze'. Semmi más. Ha lelövik a tagot, azt mondom durva. De ez? Csak egy rossz poén. Gondolkozzatok már egy kicsit emberek! Ha már nagyon szégyenkezni akartok a magyarságotok miatt, gondoljatok inkább az igazán szar ügyekre: parlamentre, politikusokra, közpénz sikkasztásokra, meg az összes többi hasonszőrűre. Egyébként meg Linuxt és open source-t mindenhova, azt csumi.
nekem egyebkent a Ballmer eloadas es a navngo jott be. szerintem jo volt mindketto. navngo-nak amugy is max respect!

Viktor / www.myshowroom.tv
Még jó hogy tomi megkérdőjelezhetetlenül meg tudja állapítani, hogy ki a legalja, és ki nem. Különben még azt hinném, hogy fölényeskedik. (:
Bármennyire is megértem a dobáló ember indítatását, az akciójával sehogy sem tudok egyetérteni.

A legszomorúbb a dologban, hogy Magyarország 98,9%-ának fogalma sincsen, hogy miért történt a dolog, mert a kedves média teljesen figyelmen kívül hagyta az elmúlt hónapok történéseit a Microsoft pályázattal kapcsolatban. Senki nem hozta fel azt, hogy erre a dologra jóval kevesebbet lehetne költeni, és más megoldások is léteznek.
Szerintem Balmert kár fikázni, nekem nagyon teszett. A többi előadóhoz képest lényegesen erőteljesebb volt a jelenléte és a lélekjelenléte is. Szerintem elég érdekes dolgokat is mondott, abszolút nem volt MS hittérítésnek tekinthető. Tök jól reagálta le a tojás dobálást is, plusz a kérdéseket (tényleg elég gyengék voltak sajnos) is jól kezelte, meg folyamatosan nagyon jól használta ki a szituációkat is.

Az viszont szerintem kicsit ciki volt, hogy nem voltak képesek egy rendesen angolul beszélő embert találni a közgázon (nekem is szar a kiejtésem, de nem is álltam oda).

Laptopot simán be lehetett vinni, próbáltunk is adni, viszont a vodafonos net nem ment sajna.

Azon kicsit elcsodálkoztam, amikor elhangzott, hogy per pillanat nincs arra technológia, hogy egy böngészőböl tudjunk streamelni, ezért van szükség a desktop alkalmazásra. :)


Üdv,
Felhő
"Azon kicsit elcsodálkoztam, amikor elhangzott, hogy per pillanat nincs arra technológia, hogy egy böngészőböl tudjunk streamelni, ezért van szükség a desktop alkalmazásra. :)"

hat ehhez nincs is mit hozzafuzni ;-) sajnos ez igy baromsag....nem is tudom honnan jott...

nem vagyunk buszkek a desktop alkalmazasra mert hatarai vannak, de egy mas iranyt szerettunk volna valasztani mint a jelenlegi rivalisok. ott gyakorlatilag ugyanarra a flash - cam verzerlesre epul a dolog. ettol fuggetlenul max respect minden konkurencianak! a piac nagy es a jelenlegi 5-10 jatekos melle meg elfer par. nem feltetlenul a dominancia a lenyeg. nem is igazan lehet tobb millio $ VC-vel szemben

Viktor / www.myshowroom.tv
@tomi888:
Jól van, nyald csak a kedvenc politikusaid seggét, akik először a Siemensre költik az adófizetők pénzét, a többit az autópályában lopják el (Strabag Demokraták Szövetsége), a maradékot pedig a Microsoftnak adják!

Azért remélem TE és a munkaadód befizeted rendesen a jövedelmed 55%-át, hogy legyen miből lopni!
Ha már a többi előadásnál tartunk, Szabó Mártonnak (iwiw) volt egy ábrája, amin három egymással átfedő kör volt: közösségi hálózatok, tartalmi hálózatok és tartalommegosztók voltak ezek; míg az átfedő részekhez oda volt nyilazva, hogy adathordozás, API, open-ID. Bár ez a dia volt a kérdések alatt is fent, senki nem kérdezte meg, hogy akkor mégis hogy' is van az iwiw/origo/t-online az adathordozással, API-val, open-ID-val...

Ha annyira fontos téma a kormányzati MS beszerzés, akkor miért tojást dobált a srác, miért nem volt senki, aki megkérdezte volna például, hogy miért kérnek pénzt a Campus licenszért, ha amúgy ennek marketing értéke (rászoktatás, hálózati hatás stb.) egyértelmű?!
A srác valószínűleg azért dobált tojást, mert egyszerűen nem lehet mit tenni.

Egy találó elképzelt történet egy másik portálról:
----------------------
Steve Ballmer a Corvinus Egyetemre látogat. Közli, hogy bármit kérdezhetnek tőle. Az első sorból egy hallgató áll fel elsőnek kérdezni:
- Elnök Úr, engem Wladeknak hívnak és lenne Önhöz 3 kérdésem.
- Rendben - feleli Ballmer - nyugodtan.
- Az első kérdésem: miért kellett korrumpálni az állami bizottságokat, hogy az OpenXML gyorsított eljárásba lehessen ISO szabvány, ha egyébként is van olyan jó, mint ahogy azt állítják? A második, hogy miért lett olyan a 25Mrd forintos közbeszerzési eljárás kiírása, hogy csak A Vállalat nyerhesse meg? És a harmadik, hogy miért halasztották a GVH által kezdeményezett eljárás tárgyalását pont akkor, amikor az Elnök Úr véletlen éppen hazánkba látogat?
Ballmer csak áll, de a következő pillanatban rövid szünetet konferálnak fel. A szünet után visszajön az egész halgatóság. Egy másik hallgató áll fel kérdezni.
- Elnök Úr nekem 5 kérdésem lenne.
- Jó - feleli Ballmer.
- Az első három ugyanaz mint Wladeké. A negyedik, hogy miért tartottak szünetet.
- Az ötödik pedig, hogy hova tűnt Wladek?

Üdv,
Dw.
----------------------
John42:
Én a politikusokról egy szót sem szóltam. A szerződést sem méltatattam.
Én a véleménynyilvánítás formáját ellenzem teljes mértékben.
Ezt máshol olvastam, de teljesen egyetértek:
"I'm not one to discourage protest, but the academic environment ought to be preserved as a place of respect and openness. Civilization is worth sitting through a Ballmer speech and then hammering him with questions after he has finished."
@tomi888:
Erre csak azt tudom válaszolni, hogy egy normális demokratikus országnak pedig korrupció és lopásmentes helynek kellene lennie.

Nem szép tojást dobálni, de eltörpül 20-30 milliárd Forint meglovasításához képest.

Jó, tudom, az autópálya építésen nagyobb korrupció és lopások voltak, de ez nem ment fel senkit.

Aki bankot rabolt, az ne menjen vissza jópofizni, de ha jópofizik, ne csodálkozzon a következményeken!

A korrupcióhoz két fél kell, az egyik itt a Microsoft.
nincs meg valakinek a komplett videjó? én ott voltam de kéne egy kópia :)
nem a tojás story. hanem a teljes anyag, amit a myshowroom.tv is streamelt...
apropo myshowroom...tök jo hogy nem lehet rá regisztrálni illetve nem igazan akar megjonni az account az auth email

még egy kis aprosag:
IE6 -ban elég szépen néz ki az oldal...
remélem a pingvint a srác felnyomta a seggébe miután hazaért...
És közben skandálta, hogy AVH-e?
EZ BARÁTAIM NEM MÁS MINT KURVA NAGY SZÉGYEN!!! ÉS NEM BALMERNEK..
mrdk: egyenlore zart betaban vagyunk ahogy az eloadason elhangzott. most meghatarozott szamu felhasznalot engedunk csak be a tesztelesek miatt. a regisztraciokat rogzitjuk termeszetesen (tegnap rengeteg reg erkezett) es remelhetoleg 2 heten belul max kinyithatjuk a kaput mindenki szamara.

a Myshowroom.TV nemzetkozi piacra keszult elsosorban. Emiatt tobb nyelven fut jelenleg. angol, nemet, olasz, francia, magyar.... a magyar nyelv csak kesobb kerult bele. mivel eros erdeklodes volt magyar reszrol ezert most prioritast kap a dolog es befejezzuk a szolgaltatas ezen reszet.

addig minden regisztralt leendo felhasznalotol kis turelmet kerek. hamarosan kuldjuk az emailt...

udv,
Viktor / www.myshowroom.tv

ps: az IE6-ot sajna nem tamogatja az SL2. igy nem is optimalizaltuk. lehet egyszeruen dobunk majd egy figyelmeztetest hogy mas bongeszovel gyere... koszi az eszrevetelt
függetlenül attól hogy elég nagy szégyen a magyarokra nézve ez az incidens, azért valljuk be őszintén, hogy így kicsit nagyobb hírverést kapott a dolog mintha nem történt volna semmi és minden ment volna simán :)

viktorlantos:
zárt beta oké, csak én ezt nem tudtam (lehet hogy az en hibám..mondjuk elférne az oldalon hogy non public beta vagy vmi..). és küldtem mindenkinek sms-be hogy it tudják nézni a műsort...ezvan :) reméljük hogy hamarosan beindul a szolgáltatás rendesen! sok sikert hozzá!

ie6: tudtommal ez még jelenleg egy bug a silverlightban, az uj verziok remélhetőleg kiküszöbölik ezt a bakit (nem mintha én ie6-ot használnék, de sok user igen és kár lenne őket azért megfosztani egy ilyen élménytől mert nem tudják esetleg hogy mifán terem az ie7 vagy más böngésző)
"ie6: tudtommal ez még jelenleg egy bug a silverlightban, az uj verziok remélhetőleg kiküszöbölik ezt a bakit (nem mintha én ie6-ot használnék, de sok user igen és kár lenne őket azért megfosztani egy ilyen élménytől mert nem tudják esetleg hogy mifán terem az ie7 vagy más böngésző)"

igazad van. egyenlore sokan hasznaljak. sajnos az SL2 egyenlore nem tamogatja. viszony firefox, safari, flock, ie7 megy. remeljuk az MS kitalal valami visszafele kompatibilitast. bar most a 8-as explorer megjelenesevel aszem vegleg elassak a 6-ost. en remenykedem benne... mar reg lejart az ideje sajnos.

udv,
Viktor / www.myshowroom.tv
ez a silverlight is ilyen activex valami lehet nem? dll-t tölt be, ilyen scriptezhető, sima http filet játszott itt is pl, amit winamppal néztem pl. pl linuxra is ígérték, ott wmv-t pl hogy fog lejátszani? kodek kell hozzá. mert amit láttam wmv-vel demoztak mindenhol. lesz ms media kodek linux alá?
szerencsetlen. annak ellenere, h lathatoan jol begyakorolta elore a mondatait (kb ugy beszel, mint a gyerekek a reklamokban), megse volt kepes ugy elmondani oket, h az angol anyanyelvu youtube felhasznalok kepesek legyenek kibogaraszni, mit is mond. az csak hab a tortan, h ugy dob, mint egy picsa. ot meterrol egy ekkora celpontot harom dobasbol egyszer se eltalalni? ehh.

az mas kerdes, h a tender valoban rohejes, es (meg ha ballmer nyilvan nem is felelos erte kozvetlenul) ezzel az akcioval jobban fel lehet ra hivni a figyelmet, mintha a magyar politikusokat dobalna, mert utobbit mar megszoktuk, kulfoldon a kutyat se erdekelne, es senkinek se jonne le, h konkretan a microsoft tender miatt tortent. de lehetett volna ez vmi kevesbe kinos modon csinalni (az a bena acsorgas az elhibazott dobasok utan...), monnyuk ugy, h sokkal tobben mennek be tojasokkal es egyszerre dobalnak (meg egy olyan csavot valasztanak, aki kicsit kevesbe ripacs modon es jobb angolsaggal kepes elmondani a lenyeget). na, az mar lett volna valami, oltony nem maradt volna szarazon.
cadmagician: linux ala keszul egy Moonlight project: www.mono-project.com/Moonlight igy oldjak meg a linux portolast.

ha bovebben erdekel a silveright akkor javaslom a www.silverlight.net oldalt

udv,
Viktor / www.myshowroom.tv
"milyen fejeseknem tudtak angolul, a rektor sem?"
A rektornak a pénzlenyúlás koordinálása a feladata, nem az, hogy tudjon angolul :)
ja amugy katasztófa volt hallgatni a sok főmuftit, hogy törik az angolt, volt 1-2 kérdező aki 100× szebb kiejtéssel beszélt.

ja és még valami...nekem az is feltünt, hogy a magyar ms-es arc (ballmer elott) aki bőszen mutogatta az olimpia hd-s site-ot meg talán a kepes kronikat és sejtetni engedte hogy valami valami köze a microsofthoz miért ugy ejti a cég nevét hogy mikroszoft..nem ugy ken hogy májkroszoft? :) vagy megint én vagyok a buta :|
A google is lenyomta pár év alatt az akkor piacvezető yahoo-t, szóval nem lehetetlen.
A különbség csak az, hogy ezt pusztán pénzzel nem lehet elérni szerintem. A google-nél szellemi tőkével indítottak a fiúk, ezt hiányolom sokszor az MS-től.
mrdk: Bátorfi Zsolt a neve, nem csak sejtette, teljesen egyértelmű volt, hogy a Microsoftnál dolgozik, mellesleg világ szinten szakértője a .NET-es dolgoknak. Az meg hogy így ejtik, szerintem valami belső hazai tradíció lehet, valóban néha kicsit megmosolyogtató, de nem ez a lényeg.

Üdv,
Felhő
Ezért dobált:

nagyorgy.uw.hu/

nem biztos hogy nincs igaza
" pandorf 2008.05.19. 21:44:58
Szánalmas volt a tojásdobálás. Az Index videót nézve annyi látszik, hogy Ballmeren kívül mindenki tudta: ez is a program része. A közönség reakcióit nézve pedig annyi látszik: a jelenléthez feltétel volt a (ha más nem: latens) MS utálat (meg egy tojás, amit aztán kézről-kézre Suttyókának továbbítottak).

Ballmernek minderre nem volt szüksége (amiért jött azt már délelőtt elintézte). Tett egy gesztust, megállt pár szóra az Egyetemen (nem a Keleti aluljárójában), hogy Suttyóka jó pofánba***a.

Szívesen találkoztam volna Ballmerrel, aki meghatározó alakja a számtech rövid történelmének - nem jött össze. De szívesen találkoznék Suttyókával is...

Magyarország 2008. Szégyenlem, hogy magyar vagyok. "


Ne szégyeld! Talán inkább nézz körül és olvass utánna, ha nem tudnád hol húzódott a régi határ, ismerd meg történelmed és kulturád. És tanulj a hibákból!
És eljön az az idö nektek is, hogy nekem nem kell arra hivatkoznom: -elnézést én magyar vagyok, de nem úgy!
-Akkor hogy?
-Úgy, hogy székely vagyok!

És talán akkor sok barátom nem igy fog bemutatkozni: vajdasági, kárpátaljai, palóc esetleg csángó.

Minden esetre kedves pandorf el kell dönteni mit is szégyelsz valójában.
Ahogy Pityke örmester irta, nem biztos, hogy nincs igaza...

gyász. legalább azt mondta volna, hogy folyton lefagy a vindózom :)