Ballmer utózöngék

A Microsoft magyarországi kommunikációja továbbra is elsősorban arról szól, hogy a nagyvállalatokat és a kormányt meg kell tudni nyerni. Szóval nem a felhasználók vannak az első helyen. De mégcsak a másodikon sem.

Ez pedig innen, a túloldalról nézve egy kicsit elefántcsonttorony-magatartás. Nem sok kapcsolata van a szakújságíróknak a Microsofttal. Nem lehet tudni, hogy pontosan mit csinálnak idehaza. Általában kerülőúton tudja meg az ember, ha az MS magyar felhasználóit érintő változás történik.

És akkor most az olyan képtelen dolgokat nem említeném, hogy hogy lehet olyan helyre szervezni sajtóeseményt, ahova nem lehet laptopot bevinni, és nincs wifi. Egyszerűen felháborító, hogy 2008-ban egy vezető technológiai cég sajtóeseményén nem képesek ilyen alapdolgokat biztosítani.

Arról nem is beszélve, hogy miért nem lehet legalább két releváns kérdést feltenni face-to-face a Microsoft első emberének, ha már úgy alakult, hogy ellátogatott Magyarországra. Ja, tudom, a tech bloggerek nem emberek. Hogy jönnénk mi ahhoz, hogy szóba elegyedhessünk Ballmer úrral? Vajon Vint Cerf mit tud, amit Ballmer és píárcsapata nem?

A Microsoft kábé olyan béna kommunikációban, mint az Apple. Leszarják a magyar felhasználókat. Nem ők a fontosak. És akkor még itt vannak a Microsoft globális kommunikációs problémái, melyek persze idehaza is érződnek: egyszerűen képtelenek jól komunikálni azokat a fejlesztéseiket, melyekre méltán lehetnének büszkék.

Ballmer látogasában az is problémás, hogy mégcsak meg sem kísérelték leplezni, hogy azért érkezett Magyarországra, hogy a magyar kormánynál lobbizzon az állami szoftverbevásárlásokért. (Vajon Linus Torvalds első útja is a minelnökhöz vezetett volna?)

A tojásdobálás lényegtelen mellékzönge. Hogy úgy mondjam, még ez volt a legemberibb, leglazább, legközvetlenebb történés Ballmer látogatásában. A Microsoft megköszönheti a tojásdobálónak, hogy elintézte helyettük a píárt.
Címkék: microsoft filozomatika
2008.05.20. 11:30. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öööö. A "nem lehetett laptopot vinni" azért vicces, mert többen (így mi is) bevittük. Nekünk a táskát mondták hogy nem lehet bevinni. Gyönyörűen következetlenek voltak a biztonságiak... Wifi tényleg nem volt, sőt 3G se.
bocs, de ez a laptopos dolog már nagyon unalmas. nem csak gazsék vitték be a gépüket. még a tojásdobálós videón is látszik, hogy egy srácnál macbook van.
"Leszarják a magyar felhasználókat. Nem ők a fontosak."
Ez azért van, mert a magyar felhasználók rohadtul nem fontosak. Tízmilliós ország nyakatekert nyelvvel, ahol minden századik szoftver ha eredeti?
Ballmer tojásdobálás utáni reakciója egyébként szimpatikus volt.
gazseknak szerencsejuk volt. nekem nem. balmer amugy tenyleg szimpatikus volt. nem is ezzel van itt a baj.
az M$ soha nem torodott a felhasznalokkal, kizarolaag a szamlafizetokkel. most is ez tortent.
Nekem az ragadta meg a figyelmemet, hogy a google annyit jelent Ballmernek, hogy keresés, de az is idő kérdése hogy mikor lesz lenyomva, és a Microsoft jobb térképben, hírekben, meg webmailben, meg nemtom még mikben. Ez azért erős nem?
@SeSam:
"Tízmilliós ország nyakatekert nyelvvel, ahol minden századik szoftver ha eredeti?"

Még szerencse, hogy a BSA a hülye, és te jobban tudod az adatokat!

Na jó, a BSA adatai is ferdítenek, de nem ennyire! Ők kb. 40% körüli kalózkodási arányt mondanak.

"Ballmer tojásdobálás utáni reakciója egyébként szimpatikus volt."

Hát, nekem akkor lett volna szimpatikus Ballmer akciója, ha előránt egy listát, hogy melyik magyar politikust mennyivel fizették le.

De nem így tett, így marad a Microsoft = corruption.
Laptom bevitel: az elején tényleg nem engedték, de a vége felé már nem nézték a biztonságiak és egy csomó ember hozott be.
Mobiltelefon szempontjából le van árnyékolva az előadó, azért nem is ment a 3G - ez azért van, hogy előadások alatt ne csörrenjenek meg a telefonok.
Viszont Wifi nagyon is van, sőt (!) iszonyat gyors abban az előadóban. Csakhogy az egész egyetemen (nem csak ebben az épületben) az adatbiztonság érdekében úgy működik, hogy előbb be kell állítanod a hálózatot az előnyben részesített hálózatok között, hogy lássa a géped, majd VPN-el rá kell csatlakozni az egyetemi rendszerre és csak utána fut a net. Szimplán azért van így, hogy ne lopkodják az adataidat amit küldesz. De ettől még van wifi az egész egyetemen :)
Én nem értem ezt a laptop dolgot. Milyen biztonsági kockázatot jelent egy laptop?

Vagy ez csak valami átlátszó kifogás volt?
jah persze jóvicc de szerinted mikor van ideje egy újságírónak beállítani előnyben részesítettnek aztán VPNel rácsatlakozni stb, arra gondoltak hogy search wifi ye megy az internet nem arra hogy rendszergazdásdit kell játszani
A VPN az egyetem hallgatóinak van.

@John42: hasraütöttem. A lényeg ugyanaz. Magyarország nem piac.
Azért vannak az előadók leárnyékolva, hogy a tesztes vizsgákon ne küldjék be sms-n a megoldást.
Csak hogy növeljem a confusiont nekem a telefonom tökéletesen ment bentről, még twittereltem is.

De hogy valami ontopic hozzászólás is legyen itt:
tényleg borzalmasan elefántcsonttorony hozzáállásuk van, az meg hogy Mo nem piac egy nagy bullshit, egy ilyen kaliberű vállalatnak már a minimum, hogy ugyanolyan minőségben szolgálja ki a világ minden pontján az embereket.
Mindemellett azonban Mo is nagyon magába nézhet, mert MS szemmel sem lehetett egy nagy élmény a konferencia.
Mo pontosan annyit ér, amennyit az Apple-től kapunk idehaza, lóf*szt se...
Volt egy DevelopersDevelopersDevelopers nevű ap, aminek hirtelen megörültem és tetszett a neve, de WPA kulcsot nem mondott senki. Mobil térerő alig, össze-vissza szakadozott az EDGE... Előttem 2 sorral viszont valaki vígan netezett..
Nyugi, szlovákiában sincs semmilvem sem másabb helyzet.

Esetleg csak annyi, hogy az embereknek van egy kicsi eszuk, és akármit is csináltak akármikor, azért nem dobálják meg tojással, mert egy ilyen 'nagy' cégtol, mind a Microsoft, csak pénz johet be (akár így, akár úgy!)

Meg ha meg is dobálják, akkor legalább nem tojással...
Kicsit koltenek a dobálni valóra. :P
nem jön be pénz a microsofttól. hanem elvisz pénzt, mint ahogy sok sok nagyválalat teszi ezt mo-on

ilyen cégeknek szükségvan lobbizásra, ebből jön a nagy és alap-haszon, ezzel nincs is gond
engem főleg az zavar, hogy kapunk egy államilag támogatott (tehát az emberek pénzén vett) fost, aminek a neve windows... mindezt anélkül, hogy megkérdeznék bárkitől, hogy mit szeretne

hát kb ezért nincs tere se a linuxnak, se az osx-nek
Elég unalmas már ez a Linux mindenek fölött. Szerinted Mari néni az irodában majd át fog állni Linuxra? Ha csak egy parancsikont nem talál, már kész a katasztrófa.

Rendezd át az asztalodon az ikonokat, másold át össze-vissza a fájlokat a gépeden és ugyanolyan tanácstalan arcot fogsz vágni, mint Mari néni Linux oktatás után. ;-)
HH: Az újságíróknak és bloggereknek négy sajtótájékoztatót tartott Steve B. Ez a rendezvény az egyetemi hallgatóknak szólt, akiknek be van állítva a laptopján a ők bevitték a laptopjukat és volt is rajta wifijük. Tehát volt laptop, volt wifi, csak nem neked, hanem azoknak, akikhez ez a rendezvény szólt.
Ugyanígy vegyük észre, hogy ez nem egy tech konferencia volt (bár tech cégek adtak elő), hanem a téma az entrepreneurship/vállalkozás volt.
Ez a tojásdobálás nem a Linuxról szólt, hanem a korrupcióról.

Apropó, a Strabagot vagy a Siemenst is megdobálhatná valaki tojással, ahogy olvastam az újságokban, ott is mentek kenőpénzek keményen.

Meg a MÁV-Cargonál a nevesincs Bt-hez is.

Hungary = Corruption
És mikor jön az első Steve B.-s tojásdobálós Flash játék? Lehet licitálni, a nyereményen még gondolkozunk :D
a corvinusos netről annyit, hogy alapból valóban csak vpnen keresztül érhető el... viszont pl. múlthét csüt-szombaton ugyanabban az épületben valami média konferencia volt, a szervezők gondoltak erre is, szóltak az illetékeseknek, és arra az időre lett nyilvános, bárki által használható wifi (igaz, hogy csak a fontosabb portokkal, http, smtp, imap ilyenek), és mindenki boldogan élt, amíg meg nem halt...

az, hogy a microsoftos előadáson a külsősök (nem a közgázos diákok) nem tudtak netezni, az szomorú, a szervezőket kell elföldelni...

amúgy mindig elszorul a szívem, mikor látom ezeket a fehér blúzos recepciós lányokat ilyen ms zászlócskák mögött ülni, szegények örülnek, hogy kaptak munkát, de nem tudják, mihez járulnak hozzá vele... :(
Nekem az fáj ebben az egész Ballmar-tojásdobáló-korruptmicrosoft dologban, hogy a történet már megint arról szól, hogy egy nagy nemzetközi kérdésben Magyarország már megint lúzerként viselkedik. Amikor a holland és a német államigazgatásban átállnak a nyíltforrsákódú szoftverekre, akkor mi magyarok kötünk egy előnytelen szerződést a microsofttal. Bosszantó bassza meg.