Google Street View: remegő rómaiak, lefotózott japánok

Egyre egyértelműbb, hogy a Google az USA nagyobb városai után főbb külpiacain is szeretné meghonosítani a Street View-t. Ugye korábban beszámoltunk róla, hogy Párizs utcáit már elkezdték pásztázni a Google kamerás autói.

A Flickr-en találtam rá egy Szapporóban készült felvételre, mely arra enged következtetni, hogy az európai nagyvárosok mellett Japán megapoliszairól is készül utcaszintű nézet a Google Maps-hez. Az európai nagyvárosok közül Londonról, Amszterdamról, Madridról, Valenciáról, Milanóról, valamint Rómáról biztosan készül Street View.

Az olasz fővárosban ugyanakkor nagyobb felbolydulást okoztak a fotózó autók, mint mondjuk az illinois-i kertvárosokban. A helyi radikális polgármester feltett szándéka ugyanis, hogy kamerákkal borítja be az örök város utcáit, hogy elrettentse a bűnözőket. A Google autói így Rómában nem csak a kamerafelszerelést kaphatják lencsevégre, de a rémült, arcukat eltakarni próbáló rómaiakról is láthatunk majd jópár felvételt.

Csodálom amúgy, hogy cégeknek, hirdetésszervezőknek még nem jutott eszükbe üldözőbe venni a Google autóit, és bannerekkel hirdetni terméküket a 360 fokos képeket rögzítő kamerák előtt. Mert bár a Google intelligensen kihomályosítja a felvételeken szereplő arcokat (haha, és megint csak haha), a reklámok kitakarására tudtommal még nincs módszerük. Kivéve persze, ha arc szerepel rajta...

(Továbbra is keressük a Magyarországon portyázó Google-autókat. Aki fekete Opel Astrát lát, tetején fura szerkezettel, mindenképpen lőjön egy képet a telefonjával és küldje el nekünk.)
Címkék: google street view
2008.05.26. 10:28. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A ló valami szenzációs. Van humorérzékük!
Ez nagy. :D
Még a lovat is. :D

Azért ezt nem néztem ki a Googlebol. :D
Sztem csak poénkottak. :D
off:
most akkor a webisztán kikerült az index-kötelékből? és ez mi ez: rollercoaster.blog.hu/ :(