Magyar Google tavasz: albi, tanya, sziklakert

A Google magyar képviselete tematikus keresési adatokkal örvendeztetett meg bennünket. Áprilisban az ingatlanokkal és építkezéssel kapcsolatos kulcsszavak teljesítményét rangsorolták. A lista a következő:
A legnépszerűbb kulcsszavak
1. ingatlan 2. albérlet 3. lakberendezés 4. construma 5. sziklakert 6. kert 7. klíma 8. földhivatal 9. napkollektor 10. kerti tó 11. szocpol 12. lakáshitel 13. térkő 14. faház 15. pergola 16. kerti bútor 17. hőszivattyú 18. költöztetés 19. adásvételi szerződés 20. rönkház

A legdinamikusabban növekvő kulcsszavak
1. construma 2. sziklakert 3. kerti grill 4. tanya 5. konstruma 6. kerti tavak 7. kútfúrás 8. klíma 9. gipszkarton 10. albérlet 11. költöztetés 12. pergola 13. adásvételi szerződés 14. napkollektor 15. redőny 16. háztervek 17. faházak 18. rönkház 19. szocpol 20. lakáshitel
Nekem meglepő, hogy a magyarok ennyire rá vannak kattanva a sziklakertépítésre, a kerti tavacskákra, meg a napkollektorra. De az is jól látszik, hogy viszonylag sokan vették észre, hogy a falusi turizmusnál van még eggyel nomádabb nyaralási forma: tanyán semmittenni.

Ennél is meghökkentőbb a "hőszivattyú" előretörése. Amit most meg is guglizok, mert lövésem sincs, hogy mi az.

Az összesített áprilisi stat szerint a legnépszerűbb keresőkifejezés a "tattoo" volt a magyarok körében. A második helyre szorult az RTL-en garázdálkodó Tereskova. Az anyák napja pedig lenyomta a bkv sztrájkot. Amiről lemaradtam, az a Donna nevű új magyar, nőknek szóló közösségi szájt előretörése a Google keresőstatisztikájában. (Ha rosszmájú lennék, azt feltételezném, hogy a MyVIP spamgépezete röpítette idáig a női szájtot.)
Címkék: google stat magyar
2008.05.27. 14:00. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

most akkor újra megnyitott a szikla-kert a csajkovszkij parkban?
Hőszívattyúhoz egy kis segítség: geotermikus fűtés.
tzetze: na, most már képben vagyok, bakki
"a falusi turizmusnál van még eggyel nomádabb nyaralási forma: tanyán semmittenni"

Megmondom nektek, mind falusi:

Hidjétek el, a falusiak pont annyira vágynak a városiak ozonlésére a faluba, mind egy púpra a hátukon.
(persze ez alól van kivétel!)

Lejonnek a városiak (nálunk: pozsonyiak) ide falura, itt boldogítsák a népet már reggel hatkor, amikor még mindenki alszik...

Városiak parasztozzák a falusiakat, mert a foled túrják meg minden, megha felmennek városra, nem tudják, mi micsoda...
Nah, ha a falusiak nem túrnák a foldet, nem volna a városiaknak mit ennie...
Ha a városiak lejonnek falura, ugyan úgy nem tudják mi micsoda...
Barack bokrokat meg dinnye fákat látnak mindenhol, foleg, hogy olyan nincs is. :D

[Nem a témához van, de kitértem erre is, ha már meg lett említve...]
"Ha rosszmájú lennék..."

Nem vagy az, egyszerűen csak jól látod a dolgokat:-))
Hoszivattyu roviden: a fődbű veszi ki a meleget. Ugy mukodik, mint a hutogep, csak mas a cel (a hutogepet arra hasznaljuk, hogy hutson, kozben mellesleg melegiti a szobat, ezt pedig arra hasznaljuk, hogy melegitse a szobat, kozben mellesleg huti a foldet). Hosszabban meg google ;)
hőszivattyú kicsit árnyalva:
nemcsak fődbű. vízbű is, levegőbű is. Mondjuk a főd a leggyakoribb, de a Dunán van olyan szállodahajó, ami a vízbű veszi.
Ha meg levegőbű veszi, azt már inkább légkondinak hívják, de a működés alapelve ugyanaz.

a lényege, hogy mint a hűtőszekrénynél, te csak egy (legtöbbször elektromos, de gáz is lehet) motort hajtasz, de a hő nem ebből van, hanem a környezeti hőből.
Így szoktak ilyeneket mondani, hogy a befektetett energia 4-5x-ét visszakaphatod hőben, de persze nem úgy...
Látod, ha kicsit nyitottabb lennél akkor nem maradnál le fontos (érdekes) dolgokról.