Biztonságosabb a magyar web

Legalábbis ha a McAfee antivírus cég szerint. Először tavaly csináltak olyan statot, mely megkísérli feltérképezni doménvégződés (vagyis országok) szerint a veszélyességet.

Idén Hongkong végzett az élen. A .hk-s domének közel ötödét mérte be rizikósnak a McAfee. Elsősorban az olcsó és egyszerű doménregisztráció miatt lehet ilyen drámai a helyzet a .hk alatt.

Ha Európát vesszük, a .ro, vagyis a romániai domének közt van a legtöbb veszélyes oldal (6,8 százalék). A magyar doménvégződésű oldalakra viszont sokkal biztonságosabb ma kattintani, mint tavaly. 2007-hez képest így állunk:



Ötletem sincs, mi változhatott egy év alatt, mivel érdemeltük ki ezt az előkelő 36 százalékos javulást... Főleg, hogy a McAfee szerint egy év alatt több mint 40 százalékkal nőtt az esélye annak, hogy böngészgetés közben rosszindulatú program települ a gépünkre...
Címkék: domain biztonság magyar
2008.06.05. 13:42. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ok, megvan, Adblock szórakozik :)
az adblock nem szórakozik, csak azt veszi le amit beállítottál.
Nekem túl pici a kép, nem tudom elolvasni a szöveget.
Nekem aztán telepulhet. :D

Linuxon úgysem futnak azok a vcak Win-es vírusok. :D
ez olvasható méret?