Kétségtelen tény, hogy a főzéssel/sütéssel foglalkozó blogok nagyon népszerűek a weben. Több ismerősöm is leszokott már a receptkönyvekről, meg a női magazinok kajarovatairól, és kizárólag kedvenc gasztroblogjaikból próbál tippeket, ötleteket ellesni a főzéshez. A gasztroblog lényege a bizalom: ha egyszer megcsinálod a blogger egyik receptjét, és bejön, akkor rendszeresen vissza fogsz settenkedni a blogra.
Mire nem jók a gasztroblogok? Ha például egy konkrét ételt szeretnénk elkészíteni, és gyorsan kell a receptje. Na akkor jobb, ha online receptadatbázishoz fordulunk segítségért. Kábé erre vállalkozik a nemrégiben indult NoSalty.hu magyar receptszájt.
Receptek, kategóriába rendezett ételfajták, alapanyagok és szakácsok szerint keresgélhetünk az adatbázisban. A szájtra jelenleg hobbiszakácsok töltik fel képekkel illusztrált receptjeiket. De persze az olvasók is beszállhatnak a receptmegosztásba. Érdemes bookmarkolni. Biztosan lesz még olyan pillanat az életünkben, amikor a nyitott laptop mellett fogunk nyomára bukkanni annak, hogy mennyi garam masalát is szórjunk a pakorába.
A NoSalty azoknak lehet jó választás, akik nem szeretnének naponta blogolni kajákról, de néha-néha szívesen megosztanák főzős kalandjaikat. A szájt sokkal jobb lenne, ha valamilyen szinten integrálni tudná a gasztroblogokat. Például ha a gasztrobloggerek egyszerűen tudnák linkelni kapcsolódó postjukat az adott recepthez.
Mire nem jók a gasztroblogok? Ha például egy konkrét ételt szeretnénk elkészíteni, és gyorsan kell a receptje. Na akkor jobb, ha online receptadatbázishoz fordulunk segítségért. Kábé erre vállalkozik a nemrégiben indult NoSalty.hu magyar receptszájt.
Receptek, kategóriába rendezett ételfajták, alapanyagok és szakácsok szerint keresgélhetünk az adatbázisban. A szájtra jelenleg hobbiszakácsok töltik fel képekkel illusztrált receptjeiket. De persze az olvasók is beszállhatnak a receptmegosztásba. Érdemes bookmarkolni. Biztosan lesz még olyan pillanat az életünkben, amikor a nyitott laptop mellett fogunk nyomára bukkanni annak, hogy mennyi garam masalát is szórjunk a pakorába.
A NoSalty azoknak lehet jó választás, akik nem szeretnének naponta blogolni kajákról, de néha-néha szívesen megosztanák főzős kalandjaikat. A szájt sokkal jobb lenne, ha valamilyen szinten integrálni tudná a gasztroblogokat. Például ha a gasztrobloggerek egyszerűen tudnák linkelni kapcsolódó postjukat az adott recepthez.
prospero 2008.06.05. 10:38:50
Gaius Baltar · http://cydonia.blog.hu 2008.06.05. 11:08:57
MiTortent · http://mitortent.hu 2008.06.05. 15:53:50
t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2008.06.05. 22:59:55
gasztro.vimizo.hu/
gugli keresés az összes gasztroblogban (köztük nosaltyéban) hozzávalóra, ételnévre, bármire. mivel már elég sok ilyen blog van, jó eséllyel valaki már úgyis megfőzte/megsütötte/belinkelte, akár hagyományos, akár egzotikus.
gaze762 2008.06.06. 00:06:31
A nők tényleg totál rá vannak erre állva, simán megy az üzengetés, hogy ez a recepted tök jó volt, kipróbáltuk. (nem is értem hogy hülyewiw miért nem.. HAHA, majdnem leírtam, hogy a wiw miért is nem használja ki valamelyik lehetőségét. muhaha)
back on track: szóval a receptvilág nagyon is az internet egyik tartóoszlopa (pláne ha belegondolunk, hogy leginkább nők foglalkoznak vele, a nől meg aztán nem ismernek pardont ha fogyasztani és pénzt kell költeni, duplaplussz emocionális-impulzív alapon.)
mondjuk, én jól elvagyok a youtube-al is, tök jó habosított rántotta receptet nyomott rajta egy kansasi nagymama.. az fincsi volt.
(de egy esküvő előtt pl szinténa youtube-ról tanultam meg megkötni a nyakkendőt..)
/az internet lenne a Mindentudás/Bölcsek Könyve? természetesen./
N.Panni 2008.06.09. 08:28:56