Indageo, at large

A Meetupon már láthattátok a demót, most pedig végre elkezdi erős béta életét élni az Indageo. A Yahoo térképalkalmazására épülő szolgáltatásban nekem a legjobban az tetszik, hogy viszonylag egyszerűen lehet MMS-képeket telefonról felküldeni a térképre.

A szolgáltatás össze van fűzve az Indafotóval. Vagyis az Indafotóra töltött képeket is el lehet helyezni az Indageo segítségével térképen. Én hiszek abban, hogy a következő időszakban a weben egyre fontosabbak lesznek a geolokációs metaadatok. Talán az Indageo is ennek lesz egyik példája. Vagy nem. Majd meglátjuk.

Az Indageóval kapcsolatos észrevételeiteket, ötleteiket bátran égessétek bele a kommentfelületbe.
Címkék: térképalkalmazások inda indageo
2008.06.12. 16:22. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miért külön alkalmazás ez és nem egyből az indaphoto része?
Újra kell címkézni a képeket? Azt nem húzza át a címmel együtt az indafotóról?
Lehet, hogy én vagyok a béna, de hogyan kell településre, címre keresni?
picasa és google maps mellett hova ez az erőlködés, azt meg lehet kérdezni?
"Én hiszek abban, hogy a következő időszakban a weben egyre fontosabbak lesznek a geolokációs metaadatok. "

hát kétlem hogy a duplátkattintani is csak segítséggel tudó advanced powerjúzer is ezt hinné. és a trendet nézve a felhasználók körében sokáig így is lesz.
" A Yahoo térképalkalmazására épülő szolgáltatásban..."

Erről lehet tudni valamit, hogy miért Yahoo térképet használ az oldal, és miért nem Google Map-et?

Mi az előnye a Yahoo Map-nek, amit a Google nem tud? Érdekelne, mert GMaps-et mert használtam oldal készítéséhez, de Yahoo-sat még nem.
ügyik vagytok srácok... komolyan. Jó dolgokat csináltok. Komolyan tetszik az új indamail....
De egy okot mondjatok miért hagyjam ott a gmailt???
Engem is érdekelne "forumozok" felvetése.
Szerintem inkább olyan alkalmazást kéne fejleszteni ami összefogja a különböző ilyen oldalakat és egyszerre lehet keresni az összes hasonló oldalon. A google-lal vagy a nagyobb cégekkel szemben nincs sok esélye az inda dolgoknak. Azért harcolhatna viszont az inda csapat, hogy (ha van elég újító ötlet) vegye meg az egészet a google.
Iszonyú lassú most. A műholdkép elavult (a VIII. kerület pl. 2000 körüli), és a felbontása is kisebb a Google Mapsnél (ugye, Yahoo...). A fotók geotaggelésére ott a Google Maps - Panoramio páros, és ott egyszerre tervezhetek útvonalat, és nézhetem az fényképeket az útvonal mentén. Tudom, bug-jelentés helyett nem érdemes koncepciókritikát írni (ha jól értem, a koncepció amúgy Szekfü Balázséktól származik, bármit is jelentsen ez), de nem értem, ki és mire használná ezek alapján az Indageót. Ennél sokkal "webkettesebbnek" tűnik a T-Online 197.hu oldala, bár ott is kétséges a ki-mikor-mire. Az Indageo ebben a formájában tényleg az Indafotó kiterjesztésének tűnik, nem pedig önálló térképalkalmazásnak.
Tényleg, az indás szolgáltatások nevének magyarosodása (Fotó, Videó hosszú ó-val) miért szakadt meg (Mail és Geo, nem pedig Levél/Posta és Térkép/Föld/Táj)?
Egyetértek mopettel abban, hogy jobb lett volna kevésbé szétválasztani a kettőt, bár lehet hogy erre a külsős csapat miatt volt szükség.

A 197-et (és társait) nem összekeverni egy gmaps-el, vagy a yahoos megfelelőjével. Az csak szimpla Magyarország térkép (műhold nélkül pl.). (Igaz a gmapsnél jobb a házszám kiosztásuk.)

Ugyanakkor az Indexnek is biztos lesz térkép alkalmazása. Sőt, van/volt is neki. Lehet hogy megvárják, amíg kicsit leül a "nagy térképláz", aztán bevásárolnak, mint a videobomb esetében. Vagy csak szimplán felújítják a régit. Meglátjuk....

Az Inda meg azért érhet el sikereket, mert könnyebben tud felhasználókat szerezni itthonról (pl. magyar nyelv), és jobban tud reagálni a magyar viszonyokra. Itt az átlaguserekről van szó. A többieknek max. az Indastart szól.
de mindez kit érdekel, ha pályázaton pl kapnak rá állami tőkét, akármit is fejlesztettek. nem használják, kit izgat.
Lassú.
Indafotóból raktam egy képet a térképre.
1. nem vitte át a kép címkéit
2. a térkép layer bezárása után nem frissült a jobboldali box, továbbra is az a szöveg állt ott, hogy "még nincs a térképen, rakd ki", pedig már kint volt. Page refresh megoldotta.
cadmagicianhoz hozzáfűzve: plusz , ha beletoljuk a networkből a már meglevő tömegeket, akkor el lehet adni még egyszer a felületet (bár ugyanazok látják, de ez nem érdekes). portfólióban jól mutat.
Egyetértek, lassú és a yahoo maps tényleg elég béna választás volt. Egyáltalán nem friss...
tenyleg lassu. a Yahoo nem a sebessegerol hires... Viszont kiprobaltam a mobilrol MMS kuldest es az kiralyul pikpak ment. Eleg jo helyre is rakta a kepet. Guglin ez azert nincsen.
joskafiser: Az majdnem mindegy a hirdetonek, hogy ki latja, ha atkattintas utan fizet. Tobb site, ugyanannyi juzer az remelhetoleg tobb a networkben eltoltott ido. Beallt piacon raadasul mar a szintentartasert is fejlesztgetni kell majd folyamatosan (ahogy a mosoport meg a betetet is reklamozzak, pedig nem fognak tobbet mosni vagy menstrualni a nok ;) ).

En csak azt nem ertem ebben, hogy ki a frasz fog szar minosegu kepeket tomegesen felkuldozgetni 90-100Ft/db aron? (A telok tobbsegeben gagyi fix fokuszos 1-2mpixeles pici optikas kamera van, raadasul a 100Ft-ert meg at sem megy az 1Mp sem, csak valmi max 100k. Na ezt lehet nezegetni a 22 colos LCD-n ;) )
Azért azt ne mondd már, hogy a hirdetőnek mindegy, ha kétszer húzzák le ugyanazért z emberért.
joskafiser: Azt irtam, hogy majdnem mindegy, hogy ki _latja_, _ha atkattintas_ utan fizet. Miert kattintana at ketszer ugyanaz az ember? Plusz a hirdeto sem hulye, es nyilvan erdeklodik arrol, hogy vajon mennyiben kozos az egyes site-ok latogatotabora (amivel az index nyilvan pontosan tisztaban van).