A kalóz-dilemma

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

..no longer available.
13.38, FF3, IE7.
Csak nálam?
csak nálad, reloadold vagy nemtom. Ilyen szar a flash + youtube kombó valami miatt mostanában, sokszor fennlevő videókra is azt mondja nincs
Valami beágyazott sessionid okozhatja, mert ha túl sokáig nyitva hagsz a böngészőben egy weboldalt, mindig no longer available-t adnak rajta a YouTube videók. Reload segít.
Jó anyag, elgondolkodtató, akár a végtelenségig lehetne folytatni a példákat.

A PC ipar az IBM klónokból, az egér és az OS GUI a Xeroxtól, a PlayStation elsöprő győzelme a chip megjelenése után, de én is rengeteg filmet veszek meg, amit másnál kalóz kópiában látok. Természetesen nem töltök le, de ha nem lenne letöltés, nem láttam volna a mozikat, nem vettem volna meg őket, ráadásul az ismeretségi körömben (így valószínűleg globálisan) is kezd trenddé válni a kalóz "demó" utáni vásárlás, ha az anyag tényleg jó, ergo érdemes áldozni a minőségre és támogatni a készítőket, filmeseket, zenészeket, játékfejlesztőket, írókat satöbbit.

Az mondjuk sajnálatos, hogy mennyi mutyi van a szabadalmak és jogvédelem körül. Cégek és szervezetek szerencsés időben, jó csillagzat alatt, esetleg megfelelő politikusok megkenésével vagy jó ügyvédekkel tudták úgy görbíteni saját érdekeik szerint a játékszabályokat, hogy lopott anyagból építettek birodalmakat, az ilyenek és az aránytalan elosztás (a mahasz a legjobb példa, hatalmas pénzeket tömünk bele minden saját munkára vásárolt adathordozó után is, ők meg bebetonozott kövületeknek és tűzhöz közel álló nyálgépeknek adják azt tovább, a zenészek többségének nem kedvez a rendszer) pedig megteremtik azt a dühöt, ami miatt valaki esetleg BitTorrenthez nyúl. (Nem beszélve a hiánygazdaságból következő másolós szokásokról, és arról, hogy sok területen még most is elég mostohán kezelik az országot, ma is van hiány kevésbé mainstream szórakoztató anyagokban.)
Megkérném a kedves bloggazdát, hogy zanzásítsa, what's da point, csak hogy biztosak legyünk benne, hogy ő is tud angolul.