Az iWiW beolvad az Origóba

Most érkezett a hír, hogy június 30-ától az iWiW Kft megszűnik létezni, és a magyar közösségi szájt a továbbiakban az Origo Zrt. ernyője alatt folytatja működését. A döntést a vállalaton belüli konszolidációs folyamatokkal magyarázzák.

Szabó Márton, aki eddig az iWiW ügyvezetője volt, a jövőben az Origo Zrt. "külsős, stratégiai tanácsadójaként" folytatja. Szintén külsős tanácsadói szerep vár Várady Zsoltra, az iWiW egyik alapítójára. A hírek szerint Várady a jövőben "közösségi és egyéb web 2.0-ás alkalmazások indításában vállal szerepet." Ez a mondat sok mindent jelenthet.

Talán azt is, hogy az Origo Zrt. az elmúlt évek alvajárása után nem újabb felvásárlással, hanem belső fejlesztéssel, saját projekttel próbál újat mutatni. Meglátjuk.

Egy bizonyos, a konszolidáció alatt sokszor az üzleti sikerességre való koncentrálást szokták érteni. Kérdés, hogy számíthatunk-e a jövőben arra, hogy az iWiW komolyabban fejlődik. Vagy itt már csak a reklámbevételek körül van mit tenni?

Címkék: iwiw üzlet magyar
2008.06.30. 16:12. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lehet, hogy ettől jobb lesz az iwiw? Vagy az Origó teljesen rátelepszik, és tényleg érdemes lesz a Facebook-ra költözni?
Annyira sz@rban van az origo, hogy mar szukseg van az iwiw reklambeveteleire is, hogy eletbenmaradjon? :)
Hááát, az origo eddíg sem tartozott a kedvenceim közé, most ezt a pozíciót erősíti...
Az iwiw-et, mint hirdetési felületet hasznosítja szerintem, a külföldiekkel az a gond, h iwiw-et még Józsi bá' is tudja használni, amott meg elakad a login or create new account pontnál.
Páros lábbal rugták ki a két semmittevő, naplopó léhűtőt, akik valakinek gondolták magukat csak azért, mert lekoppintva, magyarítva összevakartak valami béna kódot suli után foci helyett. Vezetőként megbuktak. Lehet megint kódot vakarni... Amíg el nem fogy a pénz, aztán jöhetnek a tányérok meg a lépcsőház, a detox, aztán a hungária körút... :)
Pénz nélkul nincs semmi, vagyis tuti a reklámokra (is) hajtanak...
Ez a "Vélemény írása" az ismerősöknél új cucc?
Ne legyetek már naívak, eddig is rá volt telepedve a té és csak a bénázást folytatták. Tessék menni facebookra. Keresésre se ok.hu -t használsz, hanem google-t ...
A reklámfelületeket eddig is az Origo felületeivel együtt értékesítették. Ez nem indokol változást.
Egyetértek Bölcs Lázadóval. AZ iwiwnél szarabb, ostobább rendszert régen nem láttunk.

Az origóval minden esély megvan arra, hogy végre csődbe menjen az a szar.
dehat teljesen buta vagy: arra van ez, hogy ne kelljen minden honapban tizenhet szerzodest es huszonharom szamlat irni es egyik kezzel kifizetni, masikkal elrakni, ugyis egy az akol.
tokmind1 mi lesz, par alap fejlesztest beraknak, hogy a tomegnek ne szurjon szemet hogy semmi valtozas nincs az oldalon, meg gondolom par vedelmi hibat kijavitanak (sajnos :D ), es ugyanugy folytatodik minden ahogy eddig is volt. mindenki ugyanugy fogja hasznalni az iwiwet, mint eddig...
ettől nem lesz jobb, csak spórolnak rajta
Na beleptem en is az IWIWre es lattam az uj szuper cool mutasd.be ficsort. Nem nagyon ertem en ezt az IWIW startegiat. Mi alapjan fejlesztenek uj szolgaltatasokat? Latnak itthon valamit es azt masoljak? a mindegy
> Na beleptem en is az IWIWre es lattam az
> uj szuper cool mutasd.be ficsort.
> Mi alapjan fejlesztenek uj szolgaltatasokat?
> Latnak itthon valamit es azt masoljak?

Hu, jo regen lephettem be :). Amugy igen, a nagyoknak lehet nyero strategia. Hagyja a kicsiket agyalni, es amikor azok kijonnek valamivel ami jonak tunik, akkor lekoppintjak. Mar csak kenyszerusegbol is, nehogy azzal nyomjak le oket. Viszont amig idoben koppintanak, addig mindig kifogjak a szelet a kicsik vitorlajabol. A kicsinek az az eselye, hogy gyorsabb lehet, es olyasmit ismer fel, amire a nagyobb csak legyint. (A gyorsasag azt is jelentheti, hogy olyan dologgal all elo hirtelen, amit nem trivialis lemasolni, es a nagy hal altal bemutatott benazas alatt megugorhat.) Persze ebbol jol latszik, hogy alapvetoen szemtol-szembe nem erdemes a mammutokkal megkuzdeni (lasd mutasd.be), csak akkor eselyes a dolog, ha elegendo ujitast tudsz belevinni ahhoz hogy ne legyen egyszeru masolni se technologiailag (sok melo) se gyakorlatilag (ne passzoljon a nagy piaci szereplok profiljaba). Az utobbira pelda pl. hogy ha tfh nem lenne itthon kepmegoszto fotoalbum webes szolgaltatas, akkor azt nyugodtan lehetne csinalni, mert a mar letezo egyeb mammut szolgaltatasok profiljaba egyaltalan nem illene (se a wiw-hez, se a videomegosztokhoz) - aki koppintani akar kenytelen lenne nullarol kezdeni, es persze networkinggel atnyomhatja az embereket (lasd inda birodalom), de az megis kevesbe hatekony.