Mire guglizunk nyaralás előtt?

A magyarok legtöbbet a Balatonra, útvonaltervezőre, Horvátországra keresnek. Legalábbis a Google szerint ez volt a helyzet májusban. Teljes listához katt a továbbra.

A legnépszerűbb kulcsszavak

1. balaton
2. útvonaltervező
3. horvátország
4. strand
5. etyek
6. nyaralás
7. balatoni szállás
8. utasbiztosítás
9. last minute
10. kréta

A legdinamikusabban növekvő kulcsszavak

1. útvonaltervező
2. üdülési csekk
3. horvátország
4. utazási irodák
5. nyaralás
6. valuta árfolyam
7. dubai
8. görögország
9. wellness
10. hajdúszoboszló

Címkék: google
2008.07.02. 11:49. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sose értettem én ezeket a hivatalos Google-listákat.

trends.google.com/trends?q=programok%2C+balaton%2C+t%C3%A9rk%C3%A9p%2C+%C3%BAtvonaltervez%C5%91%2C+utasbiztos%C3%ADt%C3%A1s

Első blikkre pl. a "programok" kimaradt, pedig meglehetősen kövér szó (különösen geolongtailben -> pl. www.google.com/search?q=balaton+programok
www.google.com/search?q=balatonf%C3%BCred+programok

Az "utasbiztosítás" bekerülését nem is igazán értem, az meglehetősen marginálisnak tűnik.
NE használd a "guglizás" szót, mert az orrodra kattint a gugli! .. izé a Google

;–)
@Richárd Kivalo posttema lenne, ha igy tortenne.
Dubaiba meg ennyien mennek idén... :P
szia bano, ez a lista az utazasi temakor legnepszerubb kereseseirol szolt, amibe ertheto modon nem tartozik bele a programok.
Sarruken,

Úgy tűnik, önmagában használva is inkább értik a kereső felhasználók ezt alatta, legalábbis erre utal, hogy a "programok" szóra érkező felhasználók (az iranymagyarorszag.hu-ra: első erre a queryre a Google-ben, az elmúlt 365 napban pontosan 24.033db látogató jött erre a szóra) 5 percet maradnak és 24%-os bouncerate-tel mennek. A felhasználók 76%-a vélhetőleg tehát azt kapta, amit keresett.

Utazás témakörben nagyon is népszerű a "programok" szó, leginkább településnevekkel kombinálva, különösen a nyári időszakban ugyanez pl. "balatoni programok"-ra 11%-os bouncerate. Ilyen esetekben (azaz mikor csak a keyphrase része a "programok") összejön kb. 93.000 látogatás évente.

Ha a download.hu is megmutatná (mint a "progamok"-query 5. helyezettje, mint letöltőszájt) az erre a queryre érvényes bouncerate-jet, akkor látnánk jó közelítéssel, hogy hogyan is gondolják a zemberek.
Az az etyek no.5 sem rossz. Jövő májusban direkt kipróbálom egy kampányon, szavamra :).
A balatonnak nagyon örülök viszont.
Én is többnyire ezeket szoktam megnézni nyaralás előtt, de tavaly már útitársat is tudtam előre szerezni a www.nyaraljunkegyutt.hu oldal segítségével, akikkel együtt bulzitunk a nyaraláskor.