Okos útvonaltervező, nem csak bringásoknak

Egyik olvasónk ajánlotta figyelmünkbe a GPSies.com-ot, mely egy útvonaltervező Google Maps mashup.

Ami a nagyszerű benne, a follow roads funkció! Ha bepipáltuk a Track creator fülön, utána elég csak két pontot kijelölni az úton, és a GPSies összeköti őket, úgy, hogy az útvonal nem a légvonalon halad, hanem az úton!! (ha jelöli az utat a gmap..) Ez elképesztően nagy segítség, mondjuk kerékpáros útvonaltervezésnél/megjelenítésnél. Ugyanis nem kell az útvonalam mentén órákat klikkelgetnem már. És nagyon frankón megmutatja a domborzati metszetet is. Így ha kigondolok egy útvonalat, de nem tudom, mennyi "hegy" vár rám ott - ami azért nagyon nem mindegy kerékpározásnál -, nem kell órákat klikkelgetnem a pedometerrel, vagy a papirtérképen a hágómagasságok után kutatnom, klikkelek kettőt a GPSies-en, és máris tudom, mekkora kaptatók várnak rám.

Az útvonaltervezés valóban nagyon egyszerű és kénylemes ebben a mashupban. Ezeregy dolgot csinálhatunk.

Saját térképeken oszthatjuk meg útvonalainkat, geo rss feedet kérhetünk útvonalakhoz, azonnal kapjuk az információkat adott útvonalak várható időtartamáról, grafikont rajzol a domborzati viszonyokról, stb. Bookmarkoltam. Kiváló szolgálatot fog tenni bringatúrák tervezéséhez (is). Az eddig feltöltött magyar útvonalakat itt találjátok.

Címkék: mashup térképalkalmazások
2008.07.08. 16:31. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez nagyon ötletes! köszi! :)
Remek cucc, ilyen dolgokra a Garmin Mapsource programját használom mostanában, de ezt is le fogom tesztelni.
Ez tok hasznos lehet, ha tenyleg telenyomjatok olyan infokkal, mint ami a screenshoton is latszik, meg amik miatt az indexen szokott zugolodni a Foldes Andras (veszelyes utszakaszok, stb.). Ehhez mar csak egy GPS-es telo kell (vagy bluetooth telo + GPS vevo kombo), amire ra lehet nyomni az infokat es egy egyszeru kis szoftvert, hogy kiabaljon mielott gazos helyre ersz. (Esetleg normal GPS-ek is tudjak POI-kent, vagy waypoint-kent, azt nem tudom.)

Kifejezetten a varosi bicajos utvonaltervezes reszet a egyebkent www.utvonalterv.hu/ is tudja.
Ez már jóideje bennevan.

Amikor mentunk Sopronba is Google Mapson készítettuk el a pontos utitervet.

Magyarországról még részletes út tervező a mymap.hu/ .

Nem egy úttörő felfedezés. :D
kicsit áthallásos az oldal neve
gpsies - gypsies
Hetek ota a sportstracker.nokia.com oldalt hasznalom. Persze van gps-es nokia okostelcsim, igy a bringautamat, domborzattal egyutt a google mapson nezhetem vissza, de online (gprs, 3g) is megoszthatom hogy merre jarok. vegre megerkeztek az ilyen kircsi alkalmazasok.
Nokia telcsivel ezt erdemes kiprobalni.

a nokias utvonaltervezo meg nem koveti az utat.
De hetrol hetre uj funkciok jelennek meg.
Minden kivansagom igy valjon valora :)