Itt a Google új atomfegyvere: a Lively

Az Orkut elhalása után a Google-nál recsegtek a fogaskerekek, hogy akkor most mit kezdjenek a MySpace-Facebook világban, ha már egyszer a felvásárlási tervük csődöt mondott. Újabb Facebookot indítani badarság, úgyhogy inkább az online játékipar felé vették az irányt. Ezt közösségiwebül avataralapú kapcsolatépítésnek hívják.

Úgyhogy lefejlesztették a Livelyt, ami lehet hogy sikeresen szólítja majd meg a Second Life-ban nevelkedett tizenéveseket, de kötve hiszem, hogy az elkövetkezendő évek sikertörténetét láthatjuk. Még akkor sem, ha a Google-ról stratégiai megfontoltságot is feltételezünk, a kísérletezőkedv mellett.

Amúgy a Lively kiválóan hozza azt a fílinget, amit a Second Life is tud már évek óta. Csetelünk avatarokkal, szobákban, szépen megrajzolt, térbeli helyeken. Csinosítgatjuk az avatarunkat, egyre szebb mindenki, egyre több szobában megy az ismeretlenekkel az ismerkedés. És?

Ha már próbáltátok, és rájöttetek, hogy miért jó, mindenképpen írjátok meg. Nem szeretnék teljesen hülyén meghalni. Köszönöm.

Címkék: google mmo lively
2008.07.09. 20:55. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem eddig belépni sem sikerült egyik népszerű szobába se, mert mindig csak azt mondja, hogy Connecting Room... és ott áll.

Ahogy a neten láttam, elég sokan panaszkodnak erre.

Talán túlságosan béta még?
Egyébként nem tudom, miért jó? Én elég rövid úton meg szoktam unni ezeket.
20%-os projekt volt. Szerintem nem a főhadiszálláson mutattak a felsővezetők új csapásirányt, hanem pár alkalmazott csinálta meg hobbiból.
Hát... Nemhangzik rosszul, de azthiszem kihagyom...
Egyelőre nagyon kezdetleges, vizuális élményben és funkciókban pedig nem is közelít az Second Life-hoz. Viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy a Google áll mögötte.
végtelenített Joining room...
:(
Akinek Joining room van kiírva sokáig, az a lively oldalán jelentkezzen be a gugli accountjával, és utána válasszon szobát. Egyébként szerintem viccesek benne az állatok.