Google Online Marketing Challenge - magyar sikerrel

10.43 Na, most átadják a díjakat a magyar csapatnak. Wellness-izéket fognak kapni, meg elmehetnek a Google londoni irodájába, megnézni, milyen. További kellemes reggelt mindenkinek. 

10.39 A PCRent tulajdonosa azt állítja, a verseny alatt megnégyszereződött forgalmuk, és az összes gépüket sikerült bérbeadniuk. (Ez a cég profilja.) A kampány után megint visszaesett a látogatottság és a forgalom. Tényleg, van itt valaki, aki hirdetésre kattintva jutott el a PCRent oldalára?

10.33 Amúgy a versenyben 47 ország több mint 1600 csapata vett részt. A magyar csoport (a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának csapata) pedig bekerült az európai top 3-ba. (Grat.) A magyarok a PCRent.hu-t választották tesztalanynak. Vagyis ennek az oldalnak kellett minél sikeresebb AdWords-kampányt csinálniuk. A 200 dolláros játékkeretből összesen 1287 látogatót sikerült szerezniük a kampánnyal. Ez tényleg nem rossz. Kíváncsi vagyok, hogy 50 ezer látogatót vajon hány dollárból tudna elérni ez a csapat.

10.28 Nos, mint megtudtam, tényleg van egy Online Marketing Challenge nevű versenye a Google-nak. Íme. És a magyar versenyzők nagyon jó helyen végeztek. AdWords-kampányolás volt a versenyszám. Mondanom sem kell, hogy az egész versenynek a Google szerint az a végkicsengése, hogy az AdWords annyira jó hirdetési megoldás, hogy ha valaki tényleg ért hozzá, más online marketing eszközre nincs is szükség.

10.27 Előbb Damjanovich Nebojsa, a legművésziebb nevű főállású online bullshit trainer beszélt valamiről. Közben elfogyott a kávém. Mostmár tényleg érdekel, hogy miről szól ez a sajtótájékoztató. A "konverzió" a nap buzzwordje, ez már biztos.

10.21 Az imént a Google Magyarország vezetője, Peresztegi Zoltán méltatta egy körmondatban a Long Tailt. Fura koincidencia. A sajtótájékpoztató közben épp a Slate friss cikkét olvasom egy tanulmányról, mely szerint Chris Anderson Long Tail-elmélete egy nagy humbug. (Nem teljesen, de ez most mindegy. Akit érdekel, olvassa el a cikket. Érdemes.)

10.18 A Balaton Sound és egy könnyebb hét elejei gyengélkedés után a Fészek Klubból jelentkezünk, élőben. A Google tart sajtótájékoztatót a... várjunk csak, előbb elolvasom a sajtóközleményt.

Címkék: google marketing magyar
2008.07.16. 10:18. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Slate-es cikk tényleg jó, a challange-ről meg kár hogy lemaradtam.
1. Persze, manapság divat divat-elméleteket megbuktatni, de mi van, ha Magyarországon magyarra átültetve értelmezzük és alkalmazzuk a hosszúfarkú modellt és bejön. (ha nem jön be, elővesszük a kétfarkút)
2. Nebojsa ott jön jól, amikor a 45+ éves, csak index/origót olvasó, (száz)millikókról döntő CEO-nak elmagyarázza, hogy a cégnek miért érdemes az online felé nyitni.
Meg amikor a médiaügynökség szemébe mondja, hogy a csillivilli flash-csodákra rá is kellene találjon a szerencsétlen júzer. Sokat segített abban, hogy az ügynökségek is elinduljanak SEO- és SEM-irányba.
Ja, a magyar csapatnak big respect.
Sokezer team között értek el nagyon szép eredményt.