Open thread: milyen a jó laptoptáska?

Büszke Manhattan Portage-tulajdonosként persze nem szívesen javasolnék más táskát. (Ok, esetleg a Rickshaw vagy a Timbuk2 jöhet még szóba nálam.) Egy negyedik cég, a MobileEdge viszont meglátta a lehetőséget a sok unott képű reptéri geekben, és olyan laptoptáskákat dobtak piacra, melyekből nem kell kivenni a vizsgálatkor a gépet, mert azt a táskával együtt is kiválóan át lehet világítani. Checkpoint-friendly táska, na.

Ti milyen táskára esküsztök? Egyáltalán: mit kell tudnia egy jó laptoptáskának? Háti vagy oldal? Nagy vagy passzentos? Feltűnő vagy elegánsan visszafogott? Ezerzsebes vagy egyterű? Jelige: Aki a táskákat szereti, rossz ember nem lehet.

Címkék: táska laptop bulvár open thread
2008.07.23. 10:50. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Linket most nem találok hozzá, de éljen sokáig az a Samsonite-om, ami egyrészt backpack, másrészt be lehet tenni a hátsó pántokat, akkor meg sima, akár bizniszklassz kinézetű kézivé is alakítható. És elegánsan visszafogott :)
Az a jó laptoptáska, amin nem látszik, hogy valami értékeset szállítasz benne...
részemről Bagaboo beépített laptoptartóval...
hátizsákra szavazok, hogy sok egyéb (felesleges) cucc is beleférjen ha kell. szintén samsonite, nem feltűnő.
Szerencsére nem vagyok trendbuzi, úgyhogy nincs szükségem ezekre a kényelmetlen táskákra amiket az embernek a kezében vagy a fél vállán kell vonszolnia. Hiába habkönnyű a gép, előbb-utóbb úgyis ezer más dolog bekerül a táskába pl. kedvenc könyveim, széldzsekim, kulcsaim, akksitöltőim, italom, csokijaim. A vállamnak meg szevasz.

Egy Tatonka snowboard-os hátizsákra esküszöm (de egyéb hegymászó hátizsákok is jók lehetnek). Ebben van egy beépített gerincvédő műanyag lap, ami tartást ad a benne tartott notebook-nak is, ezenkívül vannak itt-ot ravasz kis zsebek amibe mindenféle belefér. Emellett sportosan néz ki, a súlypontját nagyon közel helyezték az ember hátához a legtöbb notebook-nak dedikált hátizsákkal ellentétben amik egy elcseszett iskolatáskára hasonlítanak alakban és funkcionalitásban is. Hátránya hogy öltönnyel szarul mutat. Öltönyhöz inkább olyasmit képzelnék el amit tsabika ír.
Na nézzük: hátizsák, mert úgy könnyebb. Természetesen legyen jó sima hátizsáknak is, legyen kényelmes.

Inkább visszafogott, főleg itthon nem szerencsés, ha ordítja magáról, hogy "hé, ebben egy laptop/más drága cucc van!". Az max olyan vállalati találkozókra jó, semmi másra.

Többterű, vagy legalább kétterű legyen belső zsebekkel, hogy a többi hordozott cucc (lemezek, második hdd/pótakksi, töltő, stb) ne karcolja laptopot vagy egymást.

Nagyon jó dolog még, ha a laptoptartó rekesz nem a legalján van a táskának, hanem picit emelve, így effektíve párnázottabb.
Nincs laptopom. Ez választható opció még manapság? :D
Legyen könnyű, ne a táska adja a csomag főtömegét. Legyen elegáns, vagyis egyszínű, fekete, kézben vagy vállon hordható. Biciklis tahó / hippi tahó / outdoor tahó felszerelések kizárva.
Csakis manhattan portage! De csak a manhattanben vasarolt er!
www.crumpler.com.au/flash/flash.aspx#/english/default.html

nekem ilyen van, ebayen vettem és Kockásfülű Nyúl színe van (azaz a hajtókája rózsaszín-szürkésfehér kockás, belül zöld).
Válltáska, mert 12-14 colos géphez elég az is, a hátizsák meg többnyire ormótlan. Semmiképpen se kiabálja magáról, hogy 'fekete notebooktáska vagyok, notebook van bennem'. (A Samsonite itt vérzik el többnyire.)

Alap a több rekesz, előny a több zseb, inkább kelljen kutatni a pendrájvom, tollam, ceruzám után, mint hogy minden egy helyre legyen beömlesztve. Hatalmas előny a táska nyitása nélkül elérhető zseb könyvnek, térképnek. Legyen fogantyúja, bármilyen, de legyen. Előny ha belefér három-négy könyv, vagy ugyanennyi sör.

A márka nem szempont. Egy régebbi Fu-Si Amilo táskám van, mondjuk Fujitsu még nem lakott benne.
Nekem olasz táskám van. Tucano Compatta L Nero (BCOM1) és mindenre jó amire nekem kell. www.tucano.it/ENG/wcProductCard.asp?WCI=product_card&CardCode=GEN_ITA&ProductCode=BCOM1
Apropó, én éppen döntés előtt állok.

Vettem egy 12 colos gépet és szeretnék hozzá egy táskát -inkább hátizsákot esetleg oldaltáskát, de sajnos ilyen kicsi mérethez nem lehet itthon kapni normális áron (max. 10 Ft).

Tudnátok ajánlani itthon kapható konkrét típust, ami jól bevált?

Köszi!
Sziasztok! Jómagam laptop táska ügyében az X-tensiont favorizálom.
legyen olyan, amiben nem latszik, hogy notebook van! Falra tudok maszni a 2E FTos fekete, notebooktaskaktol :)
Nekem egy tobbeves Fekete Trunk&Co van, amin elol halos bringasisak tarto van. Elegge viharvert, nagy esoben beazik mar, ezeken az esos napokban be is azik.

A kovetkezo egy Bagaboo zsak lesz, az biztos, csak meg gyujtom ra a penzt.
nekem egy american traveller (vagy tourister?) vagy ilyesmi cumóm van. fekete, masszív 2 nagy zseb, rajta egy HP logó. messziről látszik hogy laptoptáska. viszont én nem igazán rohangászok vele.
ha viszem a motyót akkor kocsiban. szóval a táska inkább porvédő szerepet játszik.
a legjobb laptoptáska az, amelyik nem létezik. cipelje a franc azt a rohadt gépet...
Ketsegeim vannak afelöl, hogy a repteri vizsgalatnal nem kell kivenni a taskabol a gepet, akarmilyen speci/trendi taska is. Egyik ellenörzesnel kivettem a neopren mappabol a gepet es a dobozban ratettem az üres mappara, mert kicsit koszos volt a doboz. A repteri ellenör kivetette alola a mappat. Csak a gep maradhatott a dobozban.

Egyebkent Eastpak hatizsakot hasznalok, mert kenyelmes, es sok mas is elfer benne a laptop mellett.
Jut eszembe: kisméretű éjszakai műszak = vál(l)táska
Nekem no1 a www.booqbags.com/ viszont sajnos itthon nem lehet kapni, és a beszerzése eléggé költséges, így maradt egy lowepro messenger típusú táskája
Alu Powerbookhoz alu táska! :-)

Kicsit feltűnő talán, de a legfontosabb, hogy baromira megvédi a gépet.

A folder-alakú, mert a dizájn is legyen tartalmas:
napielet.hu/a_te_napod/post/2725/honaljtaska_offline
nekem fekete, márkajelzés nélküli tesco gazdaságos táskám van (3490.- Ft).
a 15.4-es notebook kényelmesen belefér, a hátlapja párnázott (már írtam a vevőszolgálatnak, hogy párnáztassák ki a következő szériát alul is). 3 fakkos, minden belefér, ami kell. eddig 2x használtam (autóval szállítottam A és B pont között), elégedett vagyok vele.
Kis hátizsák vagy válltáska, készitettem spéci belsőt, amit bármelyikbe tudom rakni. Laptoptáskát soha nem vinnék magammal, Samsonite meg szinte mindig laptopot rejt. (Cégek vagy ezt, vagy a gyárit adják, az sem jobb.) Mondjuk egy 1,3 kg-os 12-es gép bárhova elspájzolható.
Nekem álló fazonú válltáska kéne (ami magasabb, mint szélesebb). De ilyen egyszerűen nincs. Az nem lógna ki elől-hátul. Látott valaki ilyet? egyáltalán miért divat ennyire az elsősorban férfiak számára használatos laptoptáskáknál a fekvő dizájn?
én is a sajátomat tudom ajánlani: )
www.heartandroll.hu
egyedi, vízálló, vagány.
sztem a jo laptoptaska szallitas soran vedi a fizikai behatasoktol a laptopot. ez a feladata.
ugymint csapadek, utesek, napsugarzas, por stb. sztem ezert az egyik legjobb valasztas a divatvaszontaskakkal ellentetben ez:

AlienArmor 17" Black Aluminum

termeszetesen kerekparra nem valo. bar oda semmifele laptop (es taska) sem.
nekem egy tök egyszerű de elegáns, vállon hordhatóm van, sok zsebbel, úgyhogy a laptop meg a kütyüi (töltő, pendrive stb.) simán fér még könyv, pia, vagy pulcsi. én azért is szeretem, mert hordhatóm a hátamon is, akkor kényelmes, az oldalamon, vagy előre húzhatóm, úgy meg a legbiztonságosabb (persze, mihez képest, de azért, érted)
Azt nem tudom, hogy milyen az igazi, de megtaláltam a hírhedt TPS-jelentések új borítóját:
www.mobileedge.com/items.asp?cid=19&scid=19&pid=145
Nemreg vettem egy gyonyoru bugatti bortaskat. Hiper kenyelmes, praktikus, es foleg elegans. 16 colig elfer benne a laptop a kulon erre a celra beteheto parnazott betetbe. Ha nem laptop, akkor egy rendezo, meg a ket konyvem, amit szoktam magammal hurcolni, kenyelmesen elfer.
Hatranya, hogy a ceges samsoniteokhoz kepest azert figyelni kell ra, nem lenne szivem hajigalni :)
Hali, én épp most szeretnék venni egy válltáskát, laptopom még nincsen, de az is szerepel a rövidtávú tervekben. Nagyon tetszenek pl. a Manhattan Portage-ok, de lehet itthon ilyesmit kapni?
Reszemrol kovezzetek meg, de egy Targus Ladies van, mert egyreszt nem tunik noinek (az elado is csak a vegen vette eszre, hogy mi van rairva), elegans (mindenki azt hitte, hogy valami baromi draga extrarol van szo), gyonyoru bordoszinu belso, aminek a testkozeli oldalanal van jol megvedve a laptop. Az elulso reszen belul meg ket masmeretu mobiltarto es kartyatartozsebek mellett egy szinten bordoszinu minineszeszer van a kabeleknek es kiegeszitoknek. Baromi kenyelmes borboritasu felhold alaku parnaval van a pant ellatva. Amugy a fedoresz es egy par dolog bor rajta, de az alapja tulajdonkeppen gyonyvaszon, de az elegansabb fajtabol. Egyben van az egesz es praktikus is, ha mar 17 -es laptoprol beszelunk.
A kepen csak a 15,4 colos van, de kb ugyan igy nez ki az enyem is.

www.rollincomp.hu/index.php?page=shop.product_details&category_id=18&flypage=shop.flypage&product_id=476&option=com_virtuemart&vmcchk=1&Itemid=1
"olyan laptoptáskákat dobtak piacra, melyekből nem kell kivenni a vizsgálatkor a gépet, mert azt a táskával együtt is kiválóan át lehet világítani. " -> ezt melyik sotetagyu irta ?

1. minden taskat at lehet vilagitani a repteren.
2. a laptop-ot ki kell venni, ekulon kell atkuldeni az ellenorzesen.

gratulalok a szinvonalhoz.
Mobile Edge, the industry leader in innovative and stylish laptop computer carrying cases and accessories, unveiled three innovative “Checkpoint Friendly” laptop cases designed to help move traveling computer users through airport luggage checks more quickly. Now, airport screeners can X-Ray a traveler’s laptop while still inside their bag. The new cases from Mobile Edge have been tested and meet the new Transportation Security Administration (TSA) guidelines for carry-on luggage.
Az enyém egy brenthaven pro 1.
Igazi roadwarrior táska :D
www.brenthaven.com/catalog-premium-pro-i-apple.html

Mivel sokat utazom ezért kell egy táska amibe belefér a mac mellé egy töltő, egy meg egyéb cuccok ami kellhet. :D
Csak hátizsákot, az mindenre jó plusz más is fér bele.

Nekem most ilyen van és imádom:
www.laptoptaskabolt.hu/termekek/dicotabacpacelementblackdc012bl/123

Ezen kívül még ez tetszett nagyon:
www.laptoptaskabolt.hu/termekek/dicotavenuelaptopbackpacksm045rb/429
, de nem volt raktáron, rendelni kellett volna.
Logitech Kinetik 15.4 Backpack

www.logitech.com/index.cfm/notebook_products/cases/devices/3133&cl=hu,hu

Kicsit figyelni kell a kiegyensúlyozására, hogy ne boruljon el előre vagy hátra (bár semmi baja nem lesz a gépnek) és a kemény külső rétege esztétikailag sérülékeny, minden karc meglátszik rajta, de ez igazából mindegy, mivel nagyon kényelmes, vastag anyagból készült és sok rekesze van.
Kensington Contour.
us.kensington.com/html/4727.html
Mivel rengeteget utazom, ahol sokat kell rohangálnom vele, a hátizsák ideális, utálom a féloldalas válltáskákat.
Belefér a notebook a hátsó bélelt rekeszbe, plusz iratok, könyvek, esetleg egy pulóver/dzseki. Az első rekeszben az apróság, táp, egér, headset, külső vinyó, stb. Oda is fér még könyv, cd, miazmás. Ja, és vízmentes kivezetés zenelejátszó kábelének...)
Az alsó rekeszben névjegyek, alapgyógyszerek, tollak, stb. Kát oldalsó rekesz, egyikben a kábelek, másikban kaja/higiéniai cuccok. Van egy oldalsó bővíthető tartó palacknak.
Van egy zseniális kiképzésű hátsó műanyag merevítése, beállítható magassággal, ha jól beállítom és becsatolom a hasi szíjat, a vállamat alig terheli (pedig 10 kiló fölött szokott lenni), mert a csípőre helyezi át a súly egy részét, a legkényelmesebb hátizsák, amit valaha hordtam.
Egy dolgot hiányolok: egy rögzítőháló vagy gumiszalag, hogy kabátot rá lehessen erősíteni.
Ja, a notebook 17"-os, ami benne van, de többféle méretben kapható, ha jól tudom.
nekem Lafuma van. nagyon pipec.
skin+sima hátizsák +1
Hihetetlen, hogy mennyire ronda szarokat kepesek vagytok magatokra aggatni, mert draga, meg csak amerikaban lehet kapni, meg mert almas gepet csak ilyenbe meno rakni...

Lehet, hogy kicsit konzervativabb vagyok sokatoknal, de nekem ez valt be: Monarchy 329-1. Fekete, bor, kenyelmes.
Ketsegtelen, hogy nem neten rendeltem nagyon messzirol, hanem bementem boltba, es (o, mino borzalom) eladot megkertem mutasson nehanyat, es valasztottam. A tipusat is most neztem meg, hogy le tudjam irni Nektek.

david
Ha már laptophurcolászás, akkor csakis hátizsák. A Tatonka Server Pack-je nagyon bevált nekem. Külön zseb a gépnek, amin belül egy tépőzárral rögzített, kivehető és vállon is vihető "bugyi" van, természetesen bélelt. Akár csak a háti része. Ezen kívül még egy nagy zseb és számtalan kis-kisebb zseb, cipzárral (akár fejen is állhatnék benne :) ), +kulcstartó és fogantyú. És amitől még jól megpakolva is könnyűnek tűnik, az a mell- és derékheveder, ami nem véletlen alaptartozék a túrazsákoknál. Hátránya, hogy - a túrazsákokhoz hasonlóan - az esőt nem nagyon bírja, de egy esővédő huzattal ez is megoldható. Látszólag egy közönséges hátizsák, szolidan unalmas szürke színben, de minden belefér, ami egy átlag munkanapomhoz kell. Semmi kézben meg vállon cepekedés, féloldalas görnyedés.
Nekem kiváló az is, amit a laptop mellé kaptam.
Kínai, de jól bírja.

A laptop tartó részen kívul még van rajta három zseb.
Egy passzentos, és oldal.

Nekem ez pont jó.
A tobbi cuccomat amúgy is zsebben hordom.
Esetleg hátiszatyorban.
Delsey notebook + kézipoggyász táska. Repkedéshez nagyon jó, bőven belefér 2-3 ing, meg a hozzá valók, ha éppen kiöltözős helyre megyek. Van egy rendes kis mini mappa, amiben a noti éppen belefér, így nem kell egy táskát cipelni, elég azt a hónom alá csapni.
A madaras teszkóban most akcióban lehet 2000-ért kapni notebook-táskát.
Nah, ez a post pont ma kellett... miutan megvettem a taskat xD Eastpak Hudson, camo... Halkan jegyeznem meg h felaron, 29 fontert talaltam. A valltaskak huztak a vallam, azert dontottem hatizsak mellett, mondjuk XPS1530 nem konnyu. De azert koszi!
nekem az Asus ajándék táskája. Tökéletes
hh: > Mobile Edge, the industry leader in innovative and stylish

Ezt hivjak ugy, hogy marketing :). Talalos kerdes:
- a nem laptop taskat akkor miert lehet berakni?
- ha nem lehetne taskat berakni, akkor minek az egesz atvilagitas? Mit akarnank atvilagitani, ha nem a taskat? :)
- tfh nem marketing kamu a dolog, akkor az atvilagito or miert hinne el neked, hogy te egy X-Ray friendly taskat hasznalsz?

Szerintem egyebkent inkabb arrol van szo, hogy a laptoppal tudnal esetleg eltakarni mas, a taskaban levo cuccot, mivel a gep tele van femmel. A notit meg azert vetetik ki, mert az ugyis minden masodik utasnal van, ellenben mas ilyen nagy meretu arnyekolo targy nem jellemzo. Ha meg megis ilyet lat a monitoron a kezelo, akkor nyilvan kipakoltatnak.

Egyebkent fr33m4n story-ja is erre enged kovetkeztetni: nem tehette a taskat a noti _ala_.
eastpak floyd. kicsi, hátizsák, a 14"-os dell d630 pont elfér a szivacsos tartóban, van belőle diszkrét fekete és durva narancsos terepszínű is. a notin kívül elfér benne még a töltő, kis egér, kábelek, pendrive-ok, egy mappa, egy kisalakú jegyzetfüzet, tollak, egyéb apróságok, egy 25-ös dvd henger vagy dvd tartó (vagy két doboz sör) és egy kryptonite new york u-lakat. mert hogy bringázni is jó vele. a vízállósága a napokban tökéletesen le lett tesztelve pár több órás sárvédő nélküli tekeréssel.
és ugye 30 év a gari... ;)
Egyebkent nem ertem, hogy miert nem a hatizsak a jo megoldas, ha meg az, akkor minek specko laptop hatizsakot venni, ami viszont semmi masra nem jo. Van egy Samsonite 30l-es zsakom, az pl. pont jo a celra. Igaz, 4-5 eve vettem, es ido kozben mar ugy aruljak, hogy kifejezetten abban hordd a gepet, de 5 eve meg csak egy sima 30l-es zsaknak nezett ki a hatfalan egy belso tamasszal, ami amugy is kell, ha mappat, papirokat akarsz belerakni.

De a kedvenc a Bangokban vasarolt Jack Wolfskin cimkeju hajlitott hatu izzadasmentesitett 40l-es Deuter klon :). 25l-esben volt deuter is. 'Many name, but same-same'

Az elmeletem ugyis az, hogy az ember nem hasznalhat ket hatizsakot, mert McGywer felszereles atpakolaszasa tul sok idot venne el.
hatizsak, mert egy gerincem van.
hamar hatizsak, akkor legyen sokrekeszes es ezzel tobbfunkcios.
17inchesnek bele kell fernie. (ket eve koltoztunk uj orszagba, elso laptopnak mozikent es "jatekteremkent" is funkcionalnia kellett...)

igy jutottunk el ehhez a targus-hoz:

en.toppreise.ch/pic_112215.html

mondjuk ennyire kitomve meg nem lattam a taskamat, mint a kepen, de nagyon kenyelmes a vall- meg hatszivacs, kulon szivacsfal vedi laptopot elolrol, a pluszzsebek pedig ha uresek (italhalo, meg ipodzseb) hozzasimulnak az alapzsakhoz. lapos, urban, kenyelmes.

ja es ket ev utan nyomat sem velem felfedezni,hogy naponta hurcolom... amit talan nem igy utoljara kene megjegyeznem.
én utálom a hátizsákot (meg zakóhoz elég hülyén is néz ki)

korábban mindig Samsonite táskát vettem, aztán egy pár éve már azok is csak 1 évet kezdtek kibírni, meg volt egy táskám aminek mindig olyan hülye statikája volt, hogy oldalra dőlt

azóta egy nagy táskában tartok mindent, amit az Elektro World-ben vettem, noname, fekete bőr és elég jól bírja

viszont dicsekedni nem lehet vele (:
Egyszerű külsejű, LG notebook-hátizsák, inkább elegáns, mint sportos. Ha öltönyben megyek valahová, vállpántjai kis zsebbe csúsztathatók, és kézben vihető. Teljesen véletlenül kaparták elő egy bolt raktárának mélyéről háromezer forintért. Lassan két éves, már nem igazán bírja a gyűrődést: a notebook mellett több kiló papír és egyéb cucc szokott mellette lenni.
A SwissGear Carbon Hátizsák tökéletes egy 17" MacBook Pro-nak: bit.ly/LQNm0
Crumpler van, egy apple boltban vettem, és nekem nagyon bejött.
nekem azt kell megoldanom, hogy reggel bringával bemegyek az irodába, majd gyalogosan illetve közösségi közlekedéssel bejárom a várost a laptopot hurcolva. egyelőre a biciklin is a válltáskában viszem a két kilós eszközt (+ a sokminden) futáros stílusban, de utálom. már meg is rendeltem a reményeim szerint tökéletes megoldást:

www.klickfix.de/index.php?lang=en

(KLICKfix » Accessories (by use) » Laptop Bags » Office - sajnos nem találtam közvetlen linket)

hasonló a konkurenciától:
www.ortlieb.com/_prod.php?lang=en&produkt=officebag
nagyon állat polikarbonát bőrönd:
www.ortlieb.com/_prod.php?lang=en&produkt=officebag2
greenpeace edition:
www.ortlieb.com/_prod.php?lang=en&produkt=g-officebagplus

fórum a citical mass-en:
criticalmass.hu/forum/20080519/laptop-taska-no-de-milyet
Nekem lenni Crumpler Pretty Boy XL fekete/narancs fotós/notebook táska és szeressük!
nekem samsonite van két éve, cipzárral van összekapcsolva a két rész, így lehet külön hátizsákként és laptoptáskaként is használni
Nekem ilyenem van: www.crumpler.hu/
beejtettem a tengerbe egy pillanatra, de csontszáraz maradt belül.
Hülyéknek ideális
ket eve trust. megvagyok vele elégedve, könnyű, isteni a fogasa :)

btw, sparban van most kappa laptop taska "pontokert" vett mar valaki?
innen már csak egy lépés hogy ki milyen oldaltáskát használ, engem érdekelne, hogy itthon ki milyet talált/hord, inkább lazát vagy inkább elegánsat?
Messengerbol egy 12eve vasarolt chevignon taskam van, egyszer volt suszternel hogy megerositsuk a varratokat de nagyon szeretem es szolgal azota is :)
Bar nincs semmi notebook reszlege, de pont belefer a macbook es nehany kiegeszito.
volt nekem is egy ideig asus taska, lehetett volna kicsit jobban parnazott, meg igenyesebb kivitelu, de alapvetoen megfelelt a celnak, a belepo samsonite-okkal felvette a versenyt.
Én ilyet használok:
acer.icecat.biz/en/p/Samsonite/D31009047/D31%252A047%2520750%2520Series%2520%252F%2520PRO-DLX.htm

Alap volt, hogy hátizsák legyen, mert bicajjal mászkálok, plusz lehet bele még bőven pakolni mást is. Illetve nem akartam olyan táskát, amiről lerí, hogy laptop táska, nem is annyira az érték miatt, hanem mert általában elég rondák. :)
Nálam egy Kensington hátizsák nyert. Belefér a 17"-os laptopom, jó a vállpántja, három nagyobb része van (azokban sok zseb), és két oldalsó zsebe is. Kirándulásra is alkalmas, mert nagy, és nem is feltűnő. Van rajta egy Kensington felirat és annyi. Nem is olyan marha drága, asszem 10 körül volt.
hu.kensington.com/html/11338.html
Trek hátizsák. Van egy belső zsebe, abba pont belefér az x61-em.
Hiányzol nekünk hírbehozó, hol vagy???
nincs tobb hir?
bezart az internet?
Piros Knomo Quetta:

www.knomobags.com/eshop/knomo_product.asp?SS=8&C=110&P=8

Vagy – MacBook Airhez – piros Vichy:

www.knomobags.com/eshop/knomo_product.asp?SS=8&C=110&P=57

A Quetta mellett komoly érv, hogy melyik másik táskának jelent a neve a világ legbadebb motherfuckereinek a nyelvén erődöt? Semelyiknek sem.

Viszont a Quetta a 15 hüvelykes MacBook Próhoz optimalizált, azt pedig szállítsa az, aki trapézizomra gyúr a szabadidejében. Marad a Vichy. Állítólag nem is billeg benne az Air.
Magyarázzátok már el az éppen ügyeletes nem-fehér biztonsági őrnek a lutoni reptéren, hogy ez ám egy olyan táska amiből nem kell ám a kompútert kivenni. Biztos megérti.
Olyan laptoptáska kéne amiben van új poszt.
index.hu/tech/hardver/trh080212/
nekem ilyen volt (bevalt , de 4+ ev alatt megfarad a muanyag es elkezd repedezni - lehet hogy az ujak jobbak , nem tudom)
most egy case logic hatizsak van - what's inside survives - nekem eddig betartotta a szlogent . neha legszivesebben megprobalnek bemaszni :)
crumpler wee-bee (piros!), amúgy legyen vállon átvetős, vertikális (tehát élén áll benne a gép) több zsebes és nagyon megbizható... most keresem is az utódját/párját a windhez, mert ez 12"-os és nagyon lötyög benne ;)

látott már valaki direkt 10-11" -hoz való táskát?
Csatlakoznek rudo kerdesehez:
10"-es MSI WIND-hez kene jo taska, es ha nem baj nem mennek el manhattanig erte.
Nem kene fekete, mert kislany is fogja hasznalni.
nekem is elvitték a samsonite notebook táskám, amiben akkor nem volt gép, és maga másfél kiló volt.
Most egy Timberlanddal járom a várost. Minden el fér benne, és volt aki lehidalt, mikor a laptop előkerült belőle.
Crumpler Pretty Boy XL az egy komplett szívatás, ami a fotós részét illeti. Nem lehet háton hordva kivenni belőle a gépet,mert a belső zárófedél tépőzára véresre karistolja a kezet. Ha nem notebook kerül fölé, akkor nócsensz, hogy alulról bármit is ki lehessen venni belőle. Notebookhoz rögzítőszalag nuku, úgy meg nem frankó, hogy lötyög a gép a táskában.
"ha nem notebook" := "ha meg notebook", ofkorsz
Részemről Boblbee szupertáska a jó laptoptáska. Nem érzem a súlyt benne (azt írják, hogy lötyög a vállpánt, és tényleg :D), és az Index csinált egy tesztet, ahol baseballütővel ütötték, attól is megóvta a laptopot.
Hát az első emeletről már nem kellett volna kihajítani, de állítólag erről nem szóltak a forgalmazónak, mert akkor újabb modellt adott volna.

Itt jól leírnak mindent:
www.boblbee.co.hu/2008/laptopvedelem/
Csajomnak ilyet vettem most és imádja, mert 12" -es laptophoz van kitalálva (dell latitude 420), nem a bazi nagyokhoz.

laptoptaska.hu/Noi-laptop-taskak/Bajos-kis-fekete.html