Ismerlek, de (most) nem érdekelsz

Miért szükségszerű, hogy aki ismerősünk vagy barátunk, egyben érdekel is minket, hogy mit csinál a weben? A FriendFeed új funkciójáról Kottke áradozott a napokban. A lényeg, hogy attól mert valakit ismerősnek jelölünk, még nem biztos, hogy szeretnénk követni online életének minden mozzanatát.

Gwen Bell mereng egy sort a Friendfeed "álkövető" funkciója kapcsán arról, hogy a weben egyre fontosabbá válik a "mesterséges figyelem".

Artificial Attention is a way of saying, “I love you, but I can’t take the time to personally dialog with you at the moment.” It’s also saying, I’m busy creating stuff so that you actually have a reason to follow me in the first place. 

Mivel ma már gyerekjáték utolérni, kommunikációt kezdeményezni bárkivel, aki online van, egyre fontosabbá válik, hogy hogyan tudjuk megszűrni a felénk irányuló "érdeklődést", és hogyan tudjuk kezelni azokat a helyzeteket, amikor épp nincs kedvünk részt venni az ezeregy mikrokommunikációban. Szociológusoknak kutatni való terület.

"Always Idle", "DND", "Block user without noticing", "Friend but not followed"... Minden online élő ember ismeri ezeket az élethelyzeteket.

Címkék: kult social network filozomatika friendfeed
2008.08.28. 12:50. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát...
Engem pl aztán tényleg nem érdeklnek, hogy az ismeroseim mit csinálnak a neten. :D