A Gawker csavart egyet az amerikai elnökválasztási kampányon

Ugyan melyik "tekintélyes" amerikai újság merte volna lehozni - főleg a választási kampány hajrájában - valamelyik vezető politikus mailboxának tartalmát? A Gawker most megtette. Az áldozat pedig Sarah Palin, a republikánusok alelnökjelöltje. 

A mailbox kiteregetése persze heves reakciókat váltott ki a republikánus amerikaiakból. Annyi bizonyos, hogy a Gawker ominózus postját több mint 800 ezerszer kattintották eddig. Bármi is lesz az ügy jogi folyománya, az amerikai nagypolitika ismét leckét kaphatott abból, hogy ami egyszer kikerül a webre, azt többé nem lehet onnan letörölni.

A The Onion közben arányos válaszcsapással reagált a történésekre. A Lifehacker (Gawker tulajdon, ugye), meg jó érzékkel éppen most szedte össze az emailbiztonsági tudnivalókat. So it goes.

Címkék: média politika gawker privacy bulvár
2008.09.18. 17:26. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mi lenne, ha nálunk is lenne, ilyen; pontosabban miért nincs?
Megjegyezném, hogy a Wikileaksen is fenn volt.

Muhahaha, ezt a kommentet!
"I'm just amazed that they have computers in Alaska. "
Ühüm, és Európában is lehet fogkrémet kapni a boltokban!
Kíváncsi lennék 1-2 magyar politikus levelezésére, biztos külön szabály van az anyázós e-mailek leválogatására... :)