Indanet... azmiaz?

Nagyon-nagyon hosszú tervezési és tesztelési folyamaton vagyunk túl. (Nem, nem vagyunk túl rajta. Mégcsak most jön a neheze. De ez a mi bajunk.) Az Inda közösségépítő szájtjának legelső verziója ma élesedett ki. Egyelőre tényleg erős bétában. (Lehalások, malfunctionök várhatóan lesznek mostanában.)

Mindenesetre nagyon sokat tudtok segíteni azzal, ha jelzitek a hibákat, hiányosságokat. Főleg az ottani supportra (indanetbug at mail.inda pont hu).

Rengeteg hírünk lesz a szájttal kapcsolatban a következő hónapokban. Merthogy, amint írtam, ez egyelőre csak a váz. De csak erős, kipróbált vázra lehet szép díszeket aggatni.

Mindegy. Akit érdekel, az úgyis megnézi. Akit meg nem érdekel, az majd kommentben itt jól megmondja látatlanban a tutit a prototípusról.
Kellemes kedd délutánt mindenkinek.

Címkék: social network inda indanet
2008.09.30. 14:26. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Úgy hiányzott már a piacról egy új közösségépítő site :-))
(bocs.de tényleg)
linkelt mp3akkal gáz lesz. egy kazalt maj nem visz a flash
Egy magyar, ami jó is, na az tényleg hiányzik...
Hm. Nem tudom a google readerben megosztott elemeim feedjét hozzáadni a csatornákhoz. Más használhatót eddig nem találtam rajta, de kis alkalmazásocskákkal szivesen venném egy ilyen létezését, nem tűnik rossznak. Alapnak nem rossz.
@Ferdinand google reader bekotes ismert problema. dolgozunk rajta. koszi. hasznalhato dolgok kesobb jonnek. most csak a vaz van meg.
nem szar, de gondolom, lesz ez még jobb is.
mondjuk a létjogosultsága megkérdőjelezhető.
Jól értem, hogy ez valami tinisite? Ők a célközönség?
a szajt mindenkinek keszul. de ez majd par honapon belul kiderul. hogy minek van letjogosultsaga, azt a juzerek dontik el. mi szeretnenk olyanra alakitani az idok folyaman, hogy eselye legyen a letjogosultsagra :)
Szerintem elég szép munka. Nyilván tartalom még 1 darab sincs rajta. Viszont a koncepció világos, a design és a felület UI tervezése nekem kifejezetten igényesnek tűnik. Meghívtam pár ismerőst, kíváncsi vagyok milyen lesz pár nap múlva!
@Juhat koszi. remelem par het, es sikerul minden hibajat kijavitani a vaznak a segitsegetekkel. es akkor johetnek a "diszek" az indanetbe.
Én is rögtön azon gondolkoztam, hogy a rávehető embereket rögtön meghívjam.

Ami nekem nem ment, az egy szöveg karcolása. Bocs, ideposztolom az egészet, ha valaki kipróbálná:
"
Szőke nő az orvosnál:
- Doktor úr, ettem egy dobozból, amire rá volt írva, hogy "MÉRGEZŐ". Most megfogok halni?
- Persze, hiszen attól mindenki meghal!
- Mindenki?! Úristen, mit tettem...?
"

Ez 192 karakter. Ha a végéből lecsípek 24-et még, akkor bemegy..
Próbálom értelmezni, nem vagyok nagy közösségi oldal használó.

Ez egy újabb változat a Facebook/iwiw-re? Vagy azoktól eltérő a filozófia?
az elkepzeleseink reszben hasonloak, reszben elteroek az emlitett ket szajtetol. ez most nem annyira nyilvanvalo meg annak, aki beregisztral. de remeljuk, hogy a kesobbiekben az lesz. megkiserlunk nehany olyan dolgot mutatni a magyar netezoknek, amivel eddig nem, vagy csak nagyon kevesen talalkoztak. de egyelore most a prototipus van kesz.
bug:
-operaval a reg oldal fele jelenik meg.
-azt mondja, hogy foglalt a nev, de a user.indanet.hu oldal nulla
-lehet nem kene az hibat kilogolni webre, mert meg ha valtozik is a kod, infohoz lehet jutni
de ha ez egy kapcsolatihalosite, akkor szoljatok, mert le is szalok a temarol, mint eredeti web 1.0-as user.
A karcot ragasztják? És ez biztos? :)

Kiváncsi leszek a díszekre.
@moli support mailcimre ird lecci. itt sem ido, sem energia minden felmerulo bugot megvitatni.
nullazom a 2-es bugreportot, bezar/ujraindit firefox utan masodik lepesre kerultem es reg befejezodott, megkaptam az eddig foglalt nicket..
Első sorban szeretném ha autoban, illetve automatikus belezőkarmolós megvakítás lenne végbélen át annak, aki ilyen minicicis linkeket tol mint ez a fattyú aranypofa, aki anno benq néven floodolt. Fenje anját ravatalon.

Más. Kell ez? Van rá igény? A sok lusta user átregel?
Idővel kiderül. Véleményt nem mondanék, mert nem rajongok az ien oldalakért (mint iwiw), amit látok, h a kivitelezés szép, az oldal átlátható, tetszik a fenti füles menü, bár néha kicsit lassúnak tűnik.
hirbehozo: ugy latom, ez ilyen bejelolom-az-ismerosom-tipusu ovodas site, ugyhogy nem erdekel, csak a nicket akartam lefoglalni, hatha megis masmilyen lesz.
bug: antarktisz orszagnak nincsenek varosai..
Ha már van Inda-Labs Zrt., várható tőlük-tőletek olyan szolgáltatás, ami legalább részben unikális?
az előző kommentemnél maradva: ha leveszek két-három spec karaktert - macskaköröm, akkor hamarabb bemegy, kevesebbet leszedve.
össze lesz kötve a többi indacuccal? úgyértem, ha mondjuk az itt kommentelők nickjére kattintok akkor megleshetem a profilját? :)
"Ha már van Inda-Labs Zrt., várható tőlük-tőletek olyan szolgáltatás, ami legalább részben unikális?"

Szerintem ehhez kicsi a piac, nem mernek kísérletezni. A ráfordított pénznek be kell jönnie, ezért inkább biztosra mennek. Ahogy a kereskedelmi TV-k is többnyire megveszik a formátumokat, mert külföldön sokkal nagyobb/piac kapacitás van próbálgatni, hogy mi működik, és mi nem.


Egyébként a bejelentést olvasva nekem is inkább az ugrott be elsőnek, hogy megint egy huszadik iwiw klón, nem az, hogy micsoda szenzációs új dolog ez.
azt hiszem, ha valaki magyarorszagon kozossegi szajtot indit, az minden esetben meg fogja kapni az iwiw-klon cimket. movin' on.
klon, de az viszi sikerre, hogy okosan eloszor a kontent-siteokat csinaltak meg (video/foto/blog), aztan a wiw.index.hu-t, igy a kontent bekotese eros erv lesz az atpartolashoz.
Jó lesz ez. Szerintem 4 dologgal lehet közösségi siteot indítani:

1. mert újdonság (lásd iwiw), vagy időben koppintanak (myvip)
2. mert jók a funkcionlitások (lásd baratikor.hu)
3. tartalom eszméletlen erejű tolásával és összeszervezésével (hotdog)

Indanet gyanusan az 3. és ha ügyesek vagytok, akkor a 2. kategóriába esik bele.
Tök jól néz ki az oldal.
Az egyik legjobban tetsző dolog a felhasználók subdomain-jei.

Meg van jópár twitteres/facebookos funkciókhoz hasonló dolog (, ami nyilván nem baj, ha jók).
ha csak lehet, mindent kerülök ami inda de ugye ez nem olyan egyszerű :/
meg lehet oldani azert. szerencsere elkepesztoen nagy a web.
"klon, de az viszi sikerre, hogy okosan eloszor a kontent-siteokat csinaltak meg (video/foto/blog), aztan a wiw.index.hu-t, igy a kontent bekotese eros erv lesz az atpartolashoz"


hmm... ezzel vitába szállnék. épp az indavideo az ami a lehető legrosszabb magyar videomegosztó. meg lehet nézni a sok hozzászólást ahol inda van beszúrva. inkább rákeresnek az emberek ugyanarra a youtube-on.
egyébként ez az indanetes dolog kinézetre elég jó de ha úgy bugzik majd mint a többi inda akkor ezt sem fogják kedvelni.
Ha jól látom, ez valami FriendFeed klón, feldobva pár Facebookos ötlettel. Remélhetőleg ez segíti az ilyen típusú szolgáltatások elterjedését Magyarországon, hogy végre a "közösségépítő szájt" ról ne az iWiW szerű találkoztamvele-gyorsanbejelölöm-hogynekemlegyenalegtöbbismerősöm típusú dolog josson az eszünkbe. Meg hogy rájöjjünk, hogy az felesleges. Csak kellene bele több beköthető szolgáltatás (GReader! PLURK!), meg érdekes lenne megnézni OpenSocial támogatással.
Én az egységesített indás felületet várom (Figyelő x/x. szám), amiben az indexes videók is egy felületen lennének (ezt olvastam...).

OFF:
Lehetne írni a joost-ról is mostanság eléggé átalakult annyira, hogy félig meddig rendszeres használóként sem értem, hogy miért mentek át webes felületre és hova lett az IMF...

Megyek indanetet tesztelni! :)

üdv
nekem az első lépésnél rendszerhiba !!!!!!!!!!! :(
Őőő naiv ügyfél
-ha van indafotó, aminek az accountját bekötöttem, akkor minek erőlködni a 30 képes limittel? Egyszerűen fel kellene ajánlani a galériában is az indafotós linkeke lehetőségét és egy gyors regisztrációt az új usernek, innen meg szarni az egészre. Duplázzátok a saját munkátokat. A feltöltősdire nincs szükség, később is csak a baj lesz vele.
-jó lenne egyértelműsíteni, hogy az inda-kép hivatkozása URL, és nem pl. a kép azonosítója, neve, stb.
-ha már összekötöttem az indafotós accot az indanettel, kellene valami ikon a képeknél, h megosztás az indaneten.

Szumma: megint egy nem integrált szájt :(
rendszerhiba lett, igen, dolgozas van rajta, remelhetoleg hamarost megjavitjak.

indafoto kepeket siman be lehet tenni az indanetes galeriaba, a jovoben nyilvan meg konnyebben. a zintegracio nem egy nagy ugras sajnos, hanem sok kicsi.
2008 vege fele ez hianypotlo. Mind a nemzetkozi trendeket, mind a magyar piacot figyelembe veve. A donteshozokat udvozlom.

Linkmegoszto portal esetleg?

Termeszetesen a networking altal beleontott forgalom miatt "siker" lesz.
igen, a cel az, hogy egy dinamikus, folyton fejlodo, a felhasznalok igenyei szerint epulo szolgaltatas legyen az indanet. aztan majd kiderul, hogy szeretni fogjatok-e. linkmegoszto miniapp? hm...
KGYST:
A 30-as limit az ott helyben feltoltheto kepekre vonatkozik es az Indafotos belinkelések nem apasztják a kreditet.
Ott helyben a kepfeltoltes meg hiper egyszeru, aki par kepet szeretne csak feltenni annak fog tetszeni.

joskafiser: Linkmegoszto?
Beírod linkes karcként es maris megosztottad az osszes kovetoddel.

Vagy bekotod a kedvenc linkgyujtod RSS-et es abbol fog mazsolazni a profil oldaladra.
Elsőre nagyon tetszik, jó kis ötletek vannak benne.
A baj az, hogy egy csomó felhasználó azt fogja mondani, jó neki az iwiw. Az átlagfelhasználónak sajnos az marad. Jó lenne, ha nem így lenne... :(
@balint87 szerintem mindenkinek az a jo, amit az ismerosei hasznalnak.
@hírbehozó így legyen, én nagyon sok sikert kívánok hozzá. Engem meggyőztetek! ;)
Na nekem most már bejött! :O Főoldalra esetleg lehetne egy egyszerűbb "Ki jelölt be stb..." oldal...

Megpersze a profil jobban testre lehetne szabni, de legfőkébb facebookhoz hasonló plug-in lehetőség kellene bele...
Meg talán egy csoportok lehetőség is lehetne... Pl.: Webisztán olvasók xD
Bug: csatoltam az indafoto felhasznalomat, amit az, hogy nincs felulet detacholni, egy dolog, de

1) IndaFotos reklamot kapok, ohgy regisztraljak (vazzeg, mar regisztraltam)

2) a kep nem jelenik meg, nem is veszi eszre hogy letezem vagy nem tudom (nem akarok uj kepet feltolteni! az ezereves indafoto kepeimet akarom!)
@kopa1 ha tul sokat most nem is szeretnek elarulni, annyit mondhatok, hogy mi is hasonlokeppen gondolkodunk valszeg mint ti. ami a csovon kifer, azt meg fogjuk lepni az indanettel. we do our best.
@Aadaam lecci support mailre kuldd. en itt nem tudom neked megoldani. es ha tovabbitom is, az a szerencsesebb ha bugokat egybol a supportra irjatok. koszi.
Aadaam:
a Beallitasok oldalon/Indás nickek bekötése (Jobb felso sarga dobozbol ered el) tudod be es kikapcsolni, hogy melyik nickjeid legyenek behuzva masik Indas szolgaltatasokbol.

2) Mit jelent, hogy a kep nem jelenik meg?
Az volna a kérdésem, lesz-e nyitott API?
regeltem, remélem, hogy idővel kinövi magát :)

off: az indastarttal mi az ábra? köszi :)
@Misu indastart jelenleg nincs indithato stadiumban. amint tobbet tudok mondani, mondani fogom. (egyelore nem tudok.)
es az im-eket mintajara lehetne esetleg tobb weblap + nem blog.hu-s blogok linkelese?
Az RSS bekötésnél beállítottam egy blogspot-os blog feedjét (nem az enyém, csak olvasom).
És akkor most mi van? Hol látszik ez valahol az oldalamon?
hat reszemrol a regisztracional leakadtam.... befoglaltam a nevet nem tudok tovabblepni a masodik lepesre. de azt mondja mar foglalt ha megegyszer probalom. hat ez van. mondjuk legalabb az elso lepes mehetne sracok.... sucks. kesobb megprobalom remelhetoleg a nevet befoglalta legalabb
@viktorlantos hat azert eleg sok mindenkinek sikerul. ilyen hibaval meg nem talalkoztunk. ird meg lecci az indanetbug at mail.inda pont hu mailcimre.
Írtam egy posztot azokról amiket hiányolok, atjaro.blog.hu/
ez egyelőre nem jelent meg a "karcok" között, bár be van kötve.

Összességében baromi jó dolog, szép munka!

@hirbehozo elment a cucc shotokkal.
@viktorlantos ezer koszonet.
(tudom ajanlani a jing project-et bugreportolasra)
Ha van több bejövő RSS, akkor az egészet lehetne kifelé is nyomni, egy egyesített feedként. (Á la Friendfeed)
endru: ha bekotesz egy RSS-t, akkor az két helyen is megjelenhet:
1) profil oldaladon levo "Mit csinál endru?" dobozba valogatodhat be belole post
2) A teged koveto emberek "Mit csinálnak a barátaim?" dobozába kerülhet be belőle.
Hát igen, ezzel a szájttal az a baj, mint az összes többivel, már rég nem az a lényeg, hogy hol írom be vagy hol olvasom, hanem az, mennyi inputot/outputot kezel, arra meg azt mondjátok, hogy majd később jön.
De én félek az Inda-szájtok új verzióitól, soha nem az jön ki belőlük, aminek kellene.

Ha lenne kommunikáció a pl. Twitterrel (persze van, RSS-en keresztül), amit itt beírok, ott megjelenik, amit ott beírok, itt megjelenik, stb, ugyanez még vagy 20 másik szájttal, Facebook-modul, stb, na, ez akkor menne jól.

Majd akkor meglátjuk.
@KGyST, lesznek RSS feedek, de a mostani rendszer nem olyan, mint a friendfeed, nincs benne az osszes esemeny, inkabb a facebookhoz hasonlit, random vannak kivalasztva esemenyek (nem random persze igazabol).
Ez a Beállítások/Adatlapom nagyon-kettéválasztás így szerencsétlen, a Beállításokat az adatlap alá is be kell tenni még egyszer. Értem a logikát, de negyed órát kellett keresnem az RSS bekötését, ami ugyanúgy lehetne az Adatlapom alatt is.
Indanet - iWiw tudásbeli viszonylatot jól kifejezi, hogyha az iWiwnek lenne API-ja, akkor az a kapcsolati hálót kezelő alrész feladatát váltaná ki. Az erre épülő funkciók, amikben többet nyújt az Indás megoldás világosan láthatóak lennének.

sztahanov:
Ha én nem látom pl a Twitteren, Facebookon, amit ide írok, akkor mért pont ide írjam?
@hirbehozo koszi a Jinget lecsekkolom. kesobb majd beprobalkozok az indanetre azert kivancsi vagyok ;-)
@KGyST, en a navigacioval perpill teljesen elegedetlen vagyok, remelhetoleg a helyere rugjuk a kozeljovoben.

A masik felvetest nem ertettem meg :-)
Könyörgöm, találjatok már ki valami jobb nevet erre a brandre, mint az inda, mert ettől a falra lehet mászni, olyan irritáló. És még mindig újra be kell lépegetnem az indapassba, küldtem bugriportot oda, ahova kell, nem reagáltatok, nem igaz, hogy csak nálam van gond.
@traki nem fogod elhinni, de vannak meg paran, akiknek valaszolni kell. szerintem ma egyenkent 200+ emailre valaszoltunk, es jelentos mennyisegu kommentre is. a telefonokat most nem emlitem. napok ota alig alszunk. kis turelem. en pl pentek ota nem aludtam egy rendeset. hidd el, senki nem veled akar kiszurni itt. csak nem lehet mindent egyszerre. sajnos.
akkor nemlesz itt több facebookos poszt? és lesz helyette naponta indanetes? :)
Távolról nézve az inda megpróbál google méretű és funkcionalitású céggé válni. Megpróbál mindent egybe integrálni, remélhetőleg jól (nekem ez tetszik is), valódi web2. Viszont ami az előnye, az a hátránya: nem szívesen bízom minden dolgomat egy szájtra, mert akkor az SPoF.
És mikor lesz már az inda kompatible az operával? :\
@deejayy, hogy erted, pontosabban pliz.
nekem ez elsőre nagyon bejön. már csak egy kérdésem van: a követés gyakorlatilag ugye nem feltételezi, hogy akit én követek, ismer engem? vagyis, pl. az olvasott blogok (pl. webisztán :D ), íróit bejelölhetem követettnek, nem fognak csodálkozni? (tudom, noob kérdés, de ez már twitterkorszakban is foglalkoztatott, ésnemtudtam)
@p3d3str1an, pontosan, a kovetes arra szolgal, hogy figyelj valakit, akit nem ismersz, de megis erdekes szamodra, h mit csinal.
Péel, hogy mért nem kellene fotófeltöltés/indafotó megosztás külön: a karcok közé fel tudok tölteni egy képet, de egy Indafotósat már nem tudok megosztani.

Ja, majd később megírjátok. De minek, ez lehetett volna elsőre is jó. Kétszer csináljátok meg ugyanazt.
Olyan nem lesz, hogy nem csak a posztokat látjuk a blogoknál, hanem a kommenteket is?
Lehet, hogy az indát nem közöségi siteként kellene definiálni.
Ma a userek többségének az iwiw jut eszébe a közösségi site-okról. Ez olyan, mintha azt mondanád valakinek, hogy a Disneyland egy Vidámpark. Ha ezt hallanám, soha nem akarnék elmenni oda.
regisztráltam volna a bdk.inda.hu-t, de ez jött:
"Foglalt oldal cím vagy nincs megfelelően kitöltve!" Csodálkoznék, ha foglalt lenne, talán a csak 3 betű a baj. Tudtok segíteni?
Ha felismeri a linkeket a Karcok között, minek külön linkmegosztó fül?
@bdk, ha irsz privatban, megoldjuk okosba.
@KGyST: a kulon linkmegoszto fulon lesz majd olyan okossag, h bizonyos linkeket felismer, es aszerint jeleniti meg a karcot (pl blog.hus url-nel kiirja a poszt cimet, flickresnel a kep thumbnailjet, ilyesmi).
KGyST 2008.10.01. 10:47:05
Úgy tényleg nem tudsz, de ha az IndaFotós rss-t bekötöd, akkor elvileg megjelenhetnek a képeid.
Persz ez csak feltételezés, mert az általam bekötött rss nem jelenik meg sehol. :(
Másra gondolok.

Ezzel így az a baj, hogy nem értem, minek jönnék ide. Azért, hogy egy felületen lássam, mondjuk, hogy mit csinálnak a haverjaim. Ehhez az kell, hogy mindenki ide posztolhassa a produktumait, nem csak az Inda szájtokról, hanem a konkurensekről is.

Ehhez képest azt látom, hogy még az Indafotóról sem tudok ide megosztani valamit, csak, ha feltöltöm s vincsimről.

A logikát nem értem ebben.
Na, most mán látom a saját kommentemet ebben a blogban, volt egy kis diléj.
KGyST: Nem kell ideposztolnia, elég ha a kulso oldalnak van RSS-e arrol, hogy mit aktivkodik ott az illeto es azt bekoti maganak a Beallitasok/Feed bekotes fulon.

Harom reteg van: latod azt amit az Indanetben aktivkodik, lathatod azt amit mas Indas szolgaltatasoknal aktivkodik (ha bekoti a nickjeit) illetve kulso oldalaket is ahogy leirtam fent.
ReWriter: Ha bekotesz egy RSS-t akkor jelenik meg belole dolog ha a bekotott RSS-ben uj elem jon. Es ez a te profil oldaladon illetve a teged kovetok nyitolapjan jelenhet meg.
Még egy: Indafotó képfeltöltésnél

1. Egy (nagy) feltöltést látok kb. háromszor, különböző képekkel, mintha három külön alkalommal töltöttem volna fel

2. A Mit csinál ablakban az Indafotó aktivitás linkel az Indanetes profilomra (fölös), az Indafotó szájtra (fölös), a képek magukra (ha jó a kép, van értelme). Nem linkel az Indafotós felhasználói profilomra (az kéne) és az adott albumra (kéne)
Már bocs, de ki a f.. érdekel egy újabb közösség építő site ?

Inkább tennétek egyszer végre használhatóvá a régi indexes fórumot! Szégyen-gyalázat, amit azzal csináltatok (v. nem csináltatok). Lassan minden értelmes ember kihal onnan. Pl. én.

sc.

semmicico:

Igazad van, időnként az agymenés helyett értelmes/használható dolgokat is kellene csinálni.

Például hányszor kértük már, hogy az Index fórumba lehessen Indafotó galériát/akármit ágyazni, dettó ugyanazt a kódot, amit a blog.hu-ra már a legelején megoldottatok.