YouTube Live

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

és ez miért lesz jó nekünk?
kereken 47 perc és persze egyre kevesebb, visszanézek akkor. :-)

De mivel sokan RSS-ről kattintunk, szórványos rendszerességgel, valamit igazán ki lehetett volna írni, hogy mi az a YouTube Live, ÚJ SZOLGÁLTATÁS vagy valami PROMOCIÓS NETES "RENDEZVÉNY", esetleg a kettő egyben és egy új feaure promociója... szóval valami infót kiböffenteni, mert ha például valami webcamos netes videochat akar lenni, akkor élből nem érdekel. :-)
Gyökerek. Nézzetek retekklubot, de kérlek benneteket, legalább ne pofázzatok.Ha nem ismersz valamit, legalább ne tedd szóvá, hanem szép csendben kullogj el. köszi
Helyesbítek, ezért nem fogok visszanézni. Google persze, és biztos Webisztán is közölt erről cikket még februárban amikor beharangozták, csak a link hiányzik gondolom. Azt azért nem bogarászom ki hírbahozó, next time azt is illienék odabiggyesztened. ;-)


Szóval Google kiköpte:

"A „konzerv” tv műsorok és régi filmek után most élő adásokról készült webcast-okat indít a YouTube, nyilvánvalóan annak érdekében, hogy tartós közönséget csalogasson a videómegosztó oldalra.

A Google az utóbbi időben sorozatosan tesz lépéseket azért, hogy reklámbevételeken keresztül végre viszontlássa a YouTube-ért kifizetett dollár-milliárdokat. A webcast-ok igen jó módszernek tűnnek erre, már csak azért is, mert olyan személyiségek is szerepelnek majd az adásban, akik éppen a YouTube-on lettek híresek. A ’YouTube Live-nak’ elnevezett csatorna november 22-én indul, olyan sztárokkal, mint a rapper Will.i.Am, vagy a YouTube-on ismertté lett, slágereket feldolgozó Esmee Denters. Az első közvetítésre kerülő eseményt San Francisco-ban rendezik. A show-n megjelenik még Katy Perry énekesnő, akinek saját csatornája van a YouTube-on.

Olyan internetes tartalomszolgáltatók, mint például az AOL, a MySpace vagy a Yahoo, kísérleteztek már webcast-okkal az utóbbi időben. A legsikeresebbnek különböző előadók, például Madonna koncertfelvételei bizonyultak, amelyeket milliók néztek meg az online csatornákon. A Google egyelőre nem ismertette hosszabb távú terveit a YouTube Live-al kapcsolatban, egyelőre azt sem tudni, valójában lesz-e folytatás. A cél az lenne, hogy a portálon a saját készítésű házi videók mellett egyre több olyan mozgóképes tartalom jelenjen meg, amelyeket reklámokkal együtt is hajlandó megnézni a közönség."


Magyarul tehát:

- Katyyy Peryyy meg a rapper gyerek lájv beköszön
- kimondják cirka 20x-30x hogy jútúb
- a 2-3 adás alatt hotrogra akadt és már hellyel-közzel fix közönségbázis képébe aztán pedig vígan tolják majd a reklámokat.

Ha van igény, és biztos lesz, akkor csak hajrá. Én inkább maradok a TV-nél, ha arra vágyok, hogy egy az egyben TV tartalmat kapjak. :-)
Emanuel:


tök igazad van, én is utálom, hogy az Interneten sosem tudom kiszűrni a reklámokat, emailen jönnek, weboldalak tele vannak vele. Gyülölöm a Google-t, mert semmit sem kapok, csak a reklám, reklám mindenhol. Én a számítógépemet is eladtam, mert végre reklámmentesen szeretnék tartalmakat élvezni, és én is a tv-re szavazok, csupa hasznos, értelmes müsor, mindig tudják mit akarok, és azt sugározzák a csatornák, és egyáltalán nincs reklám.

P.S.: Emanuel: te nem vagy okos.
cahal, mint minden szolgáltatás esetén, itt is lesz célközönség akiknek bejön és igényük is lesz rá, ahogy lesznek akiket nem izgat majd. Én alapból nem nézek TV-t, amit nem sznob ajakbiggyesztéssel mondom, mintha pejoratív értelme lenne, hanem simán nem jön be nekem a TV műsorszerkezete... a felépítés, a reklámok miatti belevagdosás a filmbe, mikor van DVD és torrent. Neked bejön majd ez, nekem nem, ezen kár rugózni cahal.

Kedves vagy hogy bírálsz, meg kakaskodsz, de nem véletlenül kezdtem a végmondatot ezzel:

"Ha van igény, és biztos lesz, akkor csak hajrá.[...]"

Szövegértés. Hasznos. Sajátítsd el! :-)
Mondom, azt csinálsz amit akarsz, csak kérlek, hülyeséggel egyrészt ne szennyezd a lapot, másrészt senkit nem érdekel, hogy te mit szeretsz és mit nem.Tényleg senkit.Utálom az ilyen megmondóembereket.
Tv-t én sem nézek... egyszerűen gyűlölöm a reklámokat. A weben tudom szűrni a reklámok 90%-át! Majd ha bevezetik teljesen a digitális adást talán visszaszokok...
Nemár, azthittem szélesvászon lesz, mint a visszaszámláló.
Látszik, hogy nekik is milyen nehéz belegyömöszölni a tartalmat egy kockába, vagy csak az operatőröknek furcsa a képkivágás.
ÁÁÁÁdejó! a mythbusterses fiúk paintball festményt csinálnak :D
Nekem szaggat a gyenge minőségben is, bár valszeg ez lokális probléma...
Pontosan te vagy, aki itt vaskosan dirigál és utasítgat, mi ez, ha nem épp irónikus tragikomikum a hülyeségedről? :-)

Bebaszna ha bárki megtiltaná a többi kommentezőnek hogy hozzászóljon, nem ártana leszállni a magas lóról, főleg ha semmi nem indokolja a felsőbbrendűségrd dédelgetését. Még ha nem is informatív komment lett volna, ha csak puszta véleménynnílvánítás, akkor is erről szól a kommentezés, mégha szúrja is pár nácizmus szintjével kacsingató gyépés szemét... de ezt már sok hozzád hasonló mitugrásznak elmagyarázták, nem hiszem hogy nehéz felfogni. :-) Senki nem szabhat olyat, hogy ki és mit tehet hozzá egy témához, mert már a rácsodálkozás is informatív arra nézve, hogy hiányzik a magyarázó link. Mint mondtam, sokan kattintunk RSS olvasóról, szórványosan, ha pedig már maga a Webisztán is közölt le cikket a témáról, durva mindig google felé terelni, mikor egy pársoros magyarázat vagy hivatkozás is választ adhat. Aki azért kattint RSS-ben, mert érdekli a cím, talán jogosan kérdez rá hogy mit lát.

Az pedig külön fonák rész, hogy ilyen dirigáló és minősítő kommentek után te beszélsz "megmondóemberekről". Eltekintenék a jelzőktől, viselkedj érett ember módjára és gondold át, mégis kinek milyen jogon parancsolgatsz, ha éppen magadra definiálsz egy "problémát". :-)

Áruld el polcrendszer, az kit érdekel, hogy te milyen embereket szeretsz? Majd közvetlen utána, mégis kit érdekel, hogy te milyen embereket utálsz? :-)

Amúgy belenéztem a coming up listába, mivel már megy: a Mythbusters-el együtt is az egésznek szimpla koncerthangulata van, fix sorrenddel és programtervvel. Az oldalon hagyható hangüzenetek kihangosításával tehát érdekes lenne eldönteni, hogy akkor most mennyiben előrelépés mindez. Jó és rossz pont az interaktivitás kiaknázására 1-1 tehát.
flame rulz... mielőtt (bárki) elkezdené basztatni a másikat végezzen önmoderációt: törölje ki az egész kommentet és a valós életben szólogasson be másnak, ne itt nethuszárkodjon. Igen, én vagyok az igazságosztó. A köveket ha lehet fejre kérem, köszi ;)

@ricco: lokális.
El sem olvasom ezt a sok dumát, látom, elég rosszul érintett, helyes. Csak a végét olvasva:az nem tűnik fel, hogy pl 3 perspektva van? Amúgy Julia Nunez a tuti, ő jó kis motiváló tényező, szeresssük :)
Na neeeeeeeeeeeeeee!!
Írtam egy kommentet, 1 perccel később máris 5db meghívó jött, hogy legyek xy barátja a YouTube-on!
Ez milyen már?
Csutka, óvódás szint emlegetése nélkül is evidens, hogy ha mondjuk hozzád címezve és téged megszólítva oltani próbál valaki, annak válaszolsz, nem igaz? :-) polcrendszer ilyen űberfrankó csávó, hogy neten izmozik, hát ne miattam hiúsuljon meg a lelki üdve. :-)

És így ismételten neked válaszolva polcrendszer, ha érdemi válasz híján ilyen gyenge kifogással adod fel, az újra csak kicsinyes vagdalkozás, szórakoztatsz te engem és nem bántasz, ne aggódj te emiatt. :-)) Ha dirigálsz és parancsolgatsz, gondold át milyen alapon arcoskodsz itt és főleg mire. Harmadik kommentet kellett hagynod, hogy végre valami ONTOPIC és releváns hozzászólást hagyj. :-) Ha pedig megszólítasz, ne sírj ha választ kapsz. Flame Over. :-))))

NoX, egy Live szolgáltatáshoz persze hogy gyors spam dukál. :-D
Nem nézek TV-t, valószinű ezt sem fogom nézni. :D

Mindenetre azért szép húzás volt, és tuti lesznek "rajongóik is".
Cirkuszt a népnek. :) Bár ez a trend. Az off cégek netre mennek a netes cégek meg offra. :D
Szerintem senki semvárhatja el, hogy egy Youtube-ot ingyen üzemeltessenek. A reklámok kellenek, ha azzal lehet fenntartani. Ha még keresnek is vele, akkor meg próbáljunk meg nem irigykedni, hanem azon töprengeni, hogy tudnánk mi is.
Végülis a Youtube annyi ingyenes reklámlehetőséget ad nekünk, hogy simán bevállalom, hogy legyen pár reklám, hiszen a reklámvakságom már igen fejlett.
A szabadsághoz tartozik, és a net szépsége, hogy azt nézek, amit akarok. Utáljátok inkább a spammereket!
polcrendszer: gyökér neked a jó anyád, válogasd meg a szavaidat.
Jah, Emanuelle egyébként tényleg kiérdemelte a megmondóember jelzőt, mert gyök kettőször annyit írt kommentnek, mint a többiek együttvéve.. a polcrendszer meg tényleg kiérdemelte a gyökér jelzőt, mert az ilyenek nem érdemlik meg a kreatív kiosztást.
lemaradtam, pedig biztos forradalom volt ;-)
Ez mitől live? Valaki magyarázza el nekem pls.
Ismét OFF téma. Gugli képkeresője bővült arc, és egyéb tartalomfelismerő lehetőségekkel. Tudom-tudom ez megint csak nekem új. :)
nem tom, aki napi szinten netezik es azon at nezeget tartalmakat, az elobb-utobb meg a hatter tevezesrol is leszokik.
nyilvan tobb oka van, ilyenek a reklamok kerulese, de ami nekem a legfobb pl, hogy a teve egyszeruen elavult, annyira passziv amit egy oda-kattintok-ahova-es-amikor-csak-akarok netezes utan elviselhetetlen (kiszolgaltatott). (ugye, "most es azonnal")

szoval furcsallom, hogy a neten at akarnak teve adasokat nyomni, mert sztem nem a teve mint keszulekkel van a gond, hanem a musorstrukturaval es annak mukodesi jellemzoivel.
talan majd ha a taviranyitoval lehet szorfolgetni (de bena kifejezes ez..) akkor majd erdekes lesz.
De ha mar kezedben a lehetoseg, hogy leptess meg elmenj, akkor miert is kene teveadast nezned?
gaze ott a pont.
szerintem egy dolog maradt amihez kell az élő adás: a sportközvetítés. gondolom a youtube most tesztelte, hogy bírnák-e a terhelést az élő adásra. ezután lehet hajtani a fontos élő tartalmakat.