Ráncfelvarrás a Google Readerben

Hogy kezdi egy átlag ember a napját? Forró kávéja mellé kinyitja kedvenc újságját és lapozgatja. Esetünkben az újságot Google Readernek hívják. 

Ezért is fontos, hogy másik állandó virtuális lakóhelyünk (a Gmail) mellett ez az alkalmazás is minél otthonosabb legyen. Szerencsére a Google-nál is így gondolják, úgyhogy most kicsit felfrissítették a GReadert. 

A dizájn minimalistább lett, ami jobban segíti a tartalomra (feedelemekre) való fókuszálást. A menüpontok jobb rendezhetősége is ugyanezt a hatást éri el. 

Amik nekem tetszenek. Az egyik a feedforrások könnyű drag'n'drop rendezhetősége, a másik pedig, hogy lehetőség van arra, hogy az olvasatlan elemeket jelző számokat eltüntessem a felületről. A harmadik pedig, hogy gyorsabbnak érzem a GReadert.

Amit továbbra is hiányolok, az a feedek és mappák egyszerű átszervezése, átnevezése, rendezgetése, hierarchizálása. Ez szerintem kínos hiányossága egy olyan feedolvasó alkalmazásnak, melynek felülete egyértelműen a masszív feedcunamit (ezeregy feed felvételét) támogatja.

A másik adóssága a Google Readernek a jobb feedanalízis. Ott van napi sokezer feedelem. Rengeteg klassz statisztikát, kiértékelést, toplistát készíthetne ebből a Google. Egyszóval: a "Trends" menüpont alatt is lehetne egy kicsit többet mutatni a mostaninál.

Amúgy a Google Reader a mostani ráncfelvarrással közeledett a Gmail interfészéhez. Ez pedig számomra azt a jövőt vetíti előre, amikor egyetlen felületen különféle leválogatásokban olvashatom majd a leveleimet és a híreket is. Gmail+GReader... Egyszer talán majd ilyen is lesz...

Címkék: google dizájn google reader feedolvasó
2008.12.05. 13:18. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drag & drop eddig is volt, csak nem írták oda ki explicite. Használtam is. Most már csak valami használható, fekete/sötét skin kéne, és nem használnék hozzá stylish-t.
én pont nem örülök most ennek mert a helvetireader még nem frissült :)

de tényleg jobb lett az alap interfész
Sikerült egy szemkisütős "színvilágot" összehozni. :( Szomorú búcsú lesz amíg vissza nem tér valami normálisabb kinézet. És nem vagyok egyedül: groups.google.com/group/google-reader-feedback/browse_thread/thread/49dc9f0275fda97b
Sziasztok!


Tudtok arra valami megoldást, hogyan tudnám automatikusan a share-be rakni az összes feedemet?

hellaz, en space-szel szoktam léptetni a postokat jobboldalt, de azt vettem észre, hogy ha egy kategórián belül rákattintok az első feed-re (a baloldali struktúrában), és nyomom a space-t mint eddig, akkor nem jelöli meg olvasottként hanem átugrik a következő feed postjaira. szerintem ez eddig nem így volt, valaki belefutott ebbe?
sztem is elég gyenge lett a külcsin, régi jobban tetszett:

subscriptions-nél pl a refresh gomb bebújt a nyilacska alá...
én is szeretném vissza e kékséget, ez a sok fehér túlzás
Az olvasatlan elemek számának elrejtése egyszerű, de pszichológiailag érdekes változtatás.

Korábban határozottan stresszelve éreztem magamat, ha láttam, hogy valahol mondjuk 41 dolog vár még olvasásra.

Ez most eltűnt, és bár az elemek száma nem csökkent mégis, mintha valami pszichológiai kényszer eltűnt volna a rendszerből ("Ott már sok van, fogyasztani KELL belőle, hogy ne legyen még több.").
Ja és Operával is gyorsabb lett egy kicsit, ami pozitív, mert Operára érezhetően nem optimalizáltak, és nagyon lomha volt vele néha a reader.
haha, szerintem meg csicsásabb lett kicsivel.

amúgy az egész Girodalom. (G-birodalom) átalakul.
volt ugye pár hete a gmail, most a reader, egy ideje más youtube is (keresőpanel minden videóhoz, thumbnailben hossz), képkereső is másabb, egy képről rögtön vissza lehet menni a találatok közé, nem csak back gombbal.

alkul ez.
nagyon bántja a szemet.

lehetne fakóbb, kevésbé kontrasztosabb színvilágú. : |
A gyorsulást én is észrevettem, különösen lassabb gépen látványos nagyon, a felület engem nem zavar, szóval tetszik.
Én nem értem ezt a siránkozást, hogy kisül a szemem, meg hogy túl fehér.
Manapság szinte minden site fehér. Ha fekete alapon lennének fehér betűk, sokkal nehezebb lenne olvasni.
Viccesnek tartom az ilyenkor állandóan beinduló óvodai kórust, hogy mindent vissza azonnal, meg hogy többet nem használom, satöbbi. Ugyanez van minden site minden designváltásakor, aztán meg mindenki megszokja, és a rendszer folytatódik a következő váltásig.
szerintem teljesen jo lett, eleinte szokatlan volt (kicsit meg most is), de mar kezdek belejonni.

az egyetlen problemam, h mikozben gmail es a google reader look&feelje regebben (amennyire emlekszem) legalabb megkozelitoleg azonos volt, most tokeletesen elteroen neznek ki (a default theme-et hasznalom a gmailben), ami erthetetlen, tekintve, h mindkettot nemreg frissitettek.
monnyuk az is feltunt, h pl egy "alkalmazason" belul se egyseges a look&feel, pl az uj "default" gmail theme-nek ugyanaz a settings kinezete, mint ami a "classic"-hoz lett kitalalva regen, es rohadtul nem illik hozza.
"subscriptions-nél pl a refresh gomb bebújt a nyilacska alá..."

a subscrions-re kattintva is lehet frissíteni...
hírbehozó,

amikor egy-egy feedet olvasol, nosza katt a "show details"re jobbra fenn, skó kapol még statisztikákat. persze lehetne még ennél is több, csak szóllok, hogy ott is van.
Az iPhone verziónak nagyon jót tett a módosítás, az előbbi kicsit bénán nézett ki, ez jóval barátságosabb.

A fehér borítújú TMobile-os, Androidot futtató gépen valószínűleg még jobban passzol.
Gyulus szívemből szóltál!!!!! Ezer százalékban egyet értek veled.
most komolyan ki nem sz...rja le a readerst, ez a baj, h itt is a külföldit nyomjátok. Ez miért jó? ez a geekség?? cikkki
Szerintem az is hasznos lenne ha a GReader rájönne ha két különböző forrásból, de ugyan az a hír jön be az RSS híreim közé, így azokat össze tudná vonni és listázni, hogy pl. xy hír t,m,h,g,f hírordalak számoltak be.

Nem vagyok programozó, de szerintem egyszerű szöveg összehasonlítással tudna működni a dolog.
"szerintem egyszerű szöveg összehasonlítással tudna működni a dolog"

szvsz egy pár évtizedet még várnunk kell arra, hogy egy szoftver képes legyen megállapítani, hogy két szövegben eltérő megfogalmazással, de ugyanaz a hír van. hiszen ha még stimmelnek is bennük nagyjából a tulajdonnevek, simán lehet, hogy épp az ellenkezőjét állítja az egyik, mint a másik.