Tíz kapcsolat törléséért egy ingyen hamburger

Az USÁ-ban már szinte nincs olyan termékbevezetés, mely valamilyen szinten ne lenne jelen a Facebookon.

Normál esetben a dolog ugye úgy néz ki, hogy jön a forgalmazó vagy az ügynökség, lefejlesztenek egy klassz kis minialkalmazást a közösségi szájtra, és ha minden jól megy, vírusként terjed majd a minialkalmazás, és vele együtt a termék is. 

Ha minden igaz, maga a Burger King jegyzi azt a facebookos minialkalmazást, melynek célja új termékük, az Angry Whopper reklámozása. A cég ingyen hamburgert ad azoknak az amerikai Facebook-felhasználóknak, akik tíz ismerősükkel megszakítják a virtuális kapcsolatot. Vagyis tíz ismerősi kapcsolatért cserébe jár minden amerikai netezőnek egy ingyen Whopper. 

Az alkalmazás értesíti az érintett ismerősöket arról, hogy egy ingyen hamburgerért cserébe törölte egy "barátjuk" a velük való kapcsolatot.

Amúgy a reklámszöveg is telitalálat: "a barátság erős [kötelék], de a Whopper még erősebb."

Fogalmam sincs, hogy hogyan történik az egész ügymenet ellenőrzése. Talán bekerülök a Burger King nagy központi adatbázisába, hogy nyilvántartsák, nem játszom-e ki az ingyenhamburger-kártyát minden egyes étteremükben? Fogalmam sincs. Meg az is lehet, hogy az egész csak hoax. 

Az mindenesetre bizonyos, hogy nem nagy szám tíz fake accountot létrehozni Facebookon, majd felmondani ezekkel az álismerősökkel a kapcsolatot.

Az meg megint egy másik kérdés, hogy vajon az alkalmazás nem sérti-e a Facebook felhasználási feltételeit. Hiszen itt mégiscsak arról van szó, hogy a BK arra buzdítja a felhasználókat, hogy építsék le kapcsolati rendszerüket. Ez pedig éppen ellentétes a Facebook (és minden más kapcsolatépítő szájt) alapfilozófiájával.

A Whopper Sacrifice alkalmazásnak több mint 15 ezer havi aktív felhasználója és 213 rajongója van eddig.

Címkék: marketing bulvár facebook
2009.01.08. 11:52. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Már várom az iwiw-alkalmazást, amivel ingyen sajtos-tejfölös lángost nyerhetek :)
egy sörért bárkit kitörlök az iwiw-ről :-)
Még ha fake account törlésekkel is kapsz egy hamburgert, foglalkoztál a whopperrel és már akkor ez egy olcsó hirdetés.
Andrásnak nagyon igaza van. Mennyi idő tíz ismerőst kitörölni? Minimum öt percig ezzel fogsz foglalkozni. Ha közben esetleg szortírozgatsz az ismerősök között, hogy ki mehet, és ki maradhat, akkor meg még több idő. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki tényleg valós ismerősöket töröl, akkor mielőtt kitöröl valakit sűrűn bocsánatot fog kérni, és azt fogja hajtogatni, hogy mindez csak a whopper érdekében történik. Ez pedig már majdnem wom, és a sok ismételgetés során bizony a törlendő alany agyában is meg fog fordulni, hogy kipróbálja a dolgot.
egy whopper menüért még magamat is törlöm
Szerintem csak azt fogja az ember törölni, aki a "baráti lista" legvégén vagy, tehát max. csak "tisztulni" fog a kapcsolati rendszer... pár régen elfeledett ismerőst kikapnak, amitől lehet, hogy még a facebook is javul, cserébe egy jó nagy whopper reklámért...
akarhogy is van kurva zsenialis...
Két sajtos whopperért kit dugnál meg?
Annak idején még a Pepsi-s üvegekről áztattuk a matricákat (egy repülőt kellett összeszedni) egy Tina Turner plakátért. Hiába ez már egy másik kor.
meg sorban álltunk kupakokkal
Ó, de nagy dolog. Kitörlök 10 embert, megkapom a Whoppert, utána meg visszajelölöm őket. :D
Egy tálca sörért arra is megesküszöm, hogy soha többé nem regisztrálok.
"Az mindenesetre bizonyos, hogy nem nagy szám tíz fake accountot létrehozni Facebookon, majd felmondani ezekkel az álismerősökkel a kapcsolatot."

És mennyire meg is éri ezt kb 2 dollárért megtenni.
Na tessék! Hát nem nyertek azok akik randomra jelölgetnek ismeretleneket ismerősszámért? :)
Az ötlet egyedülálló, még azt is mondhatjuk, hogy érdekes, de a kivitelezés eredménye erősen kétséges.
[kicsit off] a facebookhoz kepest az iwiw egy 1980-ban keszult hatalmas gozolgo fos, nem is ertem, hogy hogy lehet osszehasonlitani okt. semmilyen kozossegi funkcioja nincs a baratok 'jegyzesen' kivul. a facebookon latod, hogy mit csinal a masik, minden valtozas a barataid korul kenyelmesen egyutt megjelenik, lehet mindenhez kommentelni, linkeket kuldeni, videokat postolni, kepeket megosztani kenyelmes feluleten, amihez a wiw az odivatu kinezetevel nem is hasonlithato. az csak ingyen bonusz, hogy az NBH nem biztos, hogy latja minden adatod :)
ez valami ragyogó ötlet :)
tanninvadasz,nekem is kitorolheted :]
Itt is kéne ilyen.
pl 10 államigazgatásban vezető pozícióban levő ismerősömmel megszakítom a kapcsolatomat de az is elég ha nem kérek vagy fogadok el szívességet és cserében nem kapok 10 év fegyházat.
Biztos, hogy bebiztosították magukat, hogy csak x ideje létező kapcsolat törölhető. Aztán ha megvan a hambi, úgyis felveszik egymást az emberek újra. Nem hiszem, hogy ezt 2-3 alkalomnál többször megtenné valaki. Bár elég furák az emberek odaát, ki tudja. De biztos ki van ez találva, hogy csak minimálisan legyen kihasználható az akció.
A kapcsolatok törlése mondjuk tényleg üzletpolitika ellenesnek tűnhet, de azért tisztul is a közösség. Itthon is van olyan ismerősöm, aki kapcsolatainak 10-15%-a kamu account: "Andik klubja", "Minden Kovács ide jöjjön" és hasonlók...
Szóval tisztogatásnak sem utolsó, legalább mindenki átnézi az ismerőseit legalább egyszer. Eközben persze felfedez olyanokat, akik nem odavalók és olyanokat is, akikről meg is feledkezett és mondjuk ír nekik egy sort. Ezzel kicsit életet lehelve a rendszerbe, hogy ne csak a "ki tud több kapcsolatot begyűjteni" verseny menjen, hanem aktív is legyen az ismeretségi kör.
Szóval összességében, hosszú távon ez egy nyer-nyer akció.
A Whooper híre meg vírusként terjed...
Ki van ez találva. :-)
És akkor itt jut az ember eszébe az a kódolt üzenet, hogy te mi az az ANgry Whopper?
Néha burkolok BK-ban, de nem tom mi az és milyen az.
Ergó: legközelebb ha meglátom, eszembe jut ez a sztori és ki fogom próbálni. Mondhatnánk: ám csakazértsem fogom kipróbálni. Ha nem lett volna ez a reklám tuti kipróbálom így nem! Hülye BK. :D:D:D
Már most tudom, kit tudnék törölni a hamiért az iWIW-en :-D.

És kihozza a futár?
Én kitörölném 10 barátom, de nincs már egy kapcsolatom sem, engem mindenki kitörölt már.

Most mi legyen?
És aki törli, újrafelveszi és megint törli? Szövegben ("erősebb") zseniális, de az ötlet destruktív... Vírusnak pedig kiváló, de ez sem az ötletnek, hanem az ingyenkajának köszönhető és visszavezettük az akciót az "ingyen" szóra. Ennyit fejlődik a világ.
nekem az iwiwes ismerőseim szerintem 75%-a simán kitörölhető állapotban van, szal már várom mikor jön ide is valami hasonló:D mondjuk tanninvadásszal egyetértek:D
Emlékezzünk csak arra, hogy mekkora sor volt a Váci utcáaban mikor '86-os áron lehetett kapni a bigmaceket. Itthon egy ilyen akció az összes hasonló oldalnak a végét jelentené.
Mindenesetre ötletes.
"a barátság erős [kötelék], de a Whopper még erősebb."

Tudom, hogy az angol portálokon az ismerosokat barátnak hívják, de attól mert az ismerosom miért kellene, hogy a barátom legyen? :D

Nekem is sok ismerősöm fentvan myVIP-en meg hasonlók, de már évek óta nem beszéltunk, mégis egymás ismerosei vagyunk. :D
szerintem jópofa, de nekem elég fake-szaga van

megjegyzem annyiban nem ellentétes a facebook alapelveivel, hogy nem az accountokat törlöd, hanem a kapcsolatot, ezekből meg nyilván azokat törlik a userek, amik kamu-kamcsolatok kamu-accountokkal

tehát akár a facebook-nál egy tisztítási folyamat része is lehet
@the as: egyetértek, csak annyit tennék hozzá, hogy frankó lenne azért a Facebookon is egy "legrövidebb út" funkció.
Milyen jópofa. Aki a családtagjait is törli, az kap plusz kecsapot.