A Ustream keresztül húzta az Apple számításait

2007, június: az iPhone megjelenése. 2008, július: az iPhone 3G megjelenése.

Valószínűleg nem lövünk nagyon mellé, ha azt feltételezzük, hogy az Apple stratégiája az iPhone-nal az, hogy éves ciklusokban emelik a verziószámot. A geekek úgyis megveszik minden évben az újat. És általában is igaz: mennyivel több iPhone-t lehet így eladni, mintha 2007 nyarán kijöttek volna egy 3G-s, videóképes verzióval.

És éppen ez az. Tippem szerint az iPhone valamelyik következő verziója ledolgozza a nagy hátrányt, és végre videófelvételek készítésére is alkalmas lesz. Ha így van, akkor a Magyarországon fejlesztett Ustream a mostani Viewing App-pal csúnyán keresztül húzta a cupertinói cég számításait.

Az élőben streamelt és felvett videók nézegetését lehetővé tevő alkalmazást a bemutatás hetében naponta átlag százezren töltötték le, és ezzel egyből az ingyenesen letölthető iPhone-alkalmazások élmezőnyébe került. Valódi sikersztori tehát.

Ha minden igaz, hamarosan jön az a Ustream-alkalmazás is, mely nem csak streamelt videók nézegetésére, de élő mobilközvetítésre is alkalmas. Ha az Apple el nem gáncsolja a kezdeményezést.

És ugyan miért ne próbálnák meg elgáncsolni? Hiszen az Apple-nek az lenne az érdeke, hogy leszerződjön vele a Ustream, vagy a Justin.tv, vagy az addigra talán már livestream verzióval is rendelkező YouTube, és a saját üzleti bevételeit erősítse egy livestream-képes új iPhone Video verzióval. Mondjuk 2009 nyarán.

És akkor már tényleg csak az iPhone Copy/Paste Edition marad hátra...

Címkék: mobil apple filozomatika iphone ustream
2009.01.26. 08:57. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CopyPastera mar van egy egesz jol mukodo alkalmazas, bar a bongeszobol meg mindig nem lehet masolni.
az apple huzza keresztbe sajat magan az ustreamet, sot elotte kicsit meg is ontozi vazelinnal biztos ami biztos.
Remélhetőleg addigra abbamarad ez a hatalmas hype, és mondjuk az emberek androidot vagy ilyesmit vesznek...
Azt hiszem a Gizmodon nyilatkozta valaki a Ustream-től, hogy már csak az Apple elfogadására várnak a streaming app-et illetően.
Amikor kijött a 3g-s, akkor erősen gondolkodóba estem, hogy be kéne szerezni egyet. Gondoltam, hogy várok egy hónapot, amíg kiderülnek a visszásságok, és rájöttem, hogy ez a telefon nekem még nem kell, mert a használhatóságot komolyan befolyásoló hiányosságai vannak.
Jah és persze jött az android. Most már csak várni kell, egyre több gyáró hoz majd ki olyan készüléket, és hamarosan leveri az iphone-t minden tekintetben.
Ha a program keresztülhúzza a számításukat, úgyis kitiltják. Amennyiben meg nem, akkor meg nyilván nem okoz nekik különösebb gondot. Nem teljesen értem ezt a gondolatmenetet. :)
Igyekszünk majd a 3G-t is valahogy kiverni az Apple-ből, mert azért van, akinek megengedték (pl. Youtube), plusz ha ilyen szépen töltögetik az emberek, akkor 2 héten belül meglehet a 2M letöltés, és elég sok user van, aki hiányolja ezta funkciót.

@shaman87: Készülőben van az Android verzió is, csak pont ennek kapcsán mesélték az ezzel foglalkozók, hogy az Androidon erősen érződik, hogy nem kiforrott. Amúgy telefon vásárlás kapcsán én is pont abban a cipőben vagyok mint te, csak így most kicsit még az Androidban is elbizonytalanodtam. :)
A 3G kikerülhető Jailbreak után, persze jó lenne ha alapból is működne.
Hódicska Gergely: Gratulálok a prgoramhoz, nekem tetszik. :)
hajrá ustream, bár azt kétlem, hogy az apple számításai keresztül lennének húzva.
Azert ez igy eyg kicsit eros (vagy gyenge ;) ). Mennyiben helyettesiti egy streaming felvevo alkalmazas a beepitett videokamera megoldast? Ha nincs lo akkor persze a szamar is jo, de a ketto total masra valo, es egyiket sem tul kenyelmes a masik helyett hasznalni. Arrol nem is beszelve, hogy ez azert minden lelkesedes ellenere az iphone userek csak relativ kis reszehez jut el szemben a valoban csodas iMarketinggel.

Nem hiszem, hogy egy telefont ma el lehetn azzal adni, hogy a video felvevest tudja pluszkent az elodjehez kepest, de ha igy is lenne, akkor is van meg ket dolog, ami miatt nem a ustream fog keresztbetenni az apple-nek:
- ha a ustream tud streamelo video felvevo alkalmazast csinalni marha sok munkaval, akkor mas is tud sokkal kevesebb munkaval nem streamelo, sima videofelvevot kesziteni.
- az apple szemrebbenes nelkul vagja ki az appstore-bol a neki nem tetszo alkalmazasokat, tehat gyakorlatilag definicio szerint lehetetlen az, hogy az altalad vazolt helyzet eloforduljon :).
nem a copy paste vagy a video streaming a legnagyobb baj ezzel a keszulekkel, hanem a multitask teljes hianya. az alkalmazasok folyamatos fagyasa a netes kommunikacio miatt, a memoria allando tulcsordulasa....

ha az alapot keptelen az apple javitani akkor mit varunk a tobbitol?

rohej ha uton vagyok es 50-100 emailem var letoltesre amig a levelezo be nem fejezi a munkajat nem tudok mast csinalni. a Sony E. okostelefonok 5 eve is tudtak ezt.

imadom a kutyut, de ettol a telefon neha hasznalhatatlan. csak egyszerubb azt mondani hogy booom! es itt a vilag legjobb telefonja...3G! boom.. jah..