Reminder: csütörtökön Meetup szülinap, feat. PechaKucha Night

Kezdem a jó hírrel: nagyon sokan jelentkeztetek a csütörtöki Meetupra, úgyhogy a szervezők is nyugodtak. (Nem kell ott maradni a Merlinben mosogatni. Sőt, a Meetup a legnagyobb európai non-profit tech meetuppá növi ki magát.)

Ha minden jól megy, a pechakuchásokkal együtt sok százan leszünk. Két fontos rövidhír még, mielőtt rátérnék a részletes programra.

Az egyik, hogy sikerült kölcsönkérni egy Microsoft Surface-t, úgyhogy mostmár tényleg mindenki kipróbálhatja, hogy milyen, ha dohányzóasztalnak használják az lcd-tévét. A másik fontos szórakoztatóipari fejlemény, hogy a tavalyi szülinaphoz hasonlóan most is lesz Guitar Hero (vagy Rock Band), illetve a másik teremben dj Nizar (Tilos) illeszti majd a bitrátát a dallamhoz.

Amúgy a belépő 1000 HUF. (Persze stílusosan lehetett volna 1024 forint is, ha a kormány ahelyett, hogy bevonta volna a kétforintost, inkább áttért volna a kettes számrendszerre. Na mindegy.) A helyszín pedig a webhárom temploma a Merlin lesz. Kapunyitás: 19h.

Kattintás után pedig részletesebben is megnézzük a menüt...

A Meetupot Szalai Feri kezdi 20h körül egy szülinapi köszöntővel. Aztán pedig szokásos öt perces előadások következnek, öt perces kérdésválaszokkal nyakon öntve: 

1. Kőnig Tibor: Viszlát, egér, avagy a Microsoft Surface és a természetes felhasználói felület
A billentyűzet és az egér a legtöbb felhasználó számára csak jól-rosszul alkalmazott, kényelmetlen segédeszköz, sok alkalmazásban igazából nincs is rájuk szükség. A mai bemutatón használjuk inkább a kezünket, érintsük meg a számítástechnika jövőjét, ahol a gépek megértik gesztusainkat, felismerik tárgyainkat, és a virtuális világ az igazi szabályai szerint viselkedik.

2. Balogh György: Passzív és Zéró Energia Házak
Várhatóan 2009 Február elején két családi ház Magyarországon elsőként megkapja a Dramstadi Passzívház Intézet minősítését. Egy passzívház tizedannyi energia felhasználásával lényegesen jobb életfeltételeket biztosít mint egy átlagos ház és minimális többlet ráfordítást igényel. Mégis Magyarországon főleg információ hiány miatt idegenkedve fogadják ezt a koncepciót, miközben Nyugat-Európában pár év alatt 15000 ilyen épület készült. Ez egyik első magyar minősített passzívház építtetőjeként szeretnék erről a viszonylag új technológiáról rövid ismertetőt tartani érintve a zeró energia házak koncepcióját is. Napokban lesz jovo heten egy szakmai konferencia is ebben a témában ha esetleg valakit érdekel:http://www.passzivhazkonf.hu/

3. Petrovics Péter: Elsején megadom vagy inkább noba.hu?
Kölcsön bankok nélkül. Csinálhatunk-e webkettő valami komolyabbat is? Működhet-e a p2p hitelezés Magyarországon és hogyan? Pénzügyi szabályozás és technikai kihívások. Hogy indultunk, mit várunk?

4. Forgács Tamás: 3D telefonok, display technológiák és embedded GPU-k
A mai mobilok fejlődésének egyik új iránya a 3D kijelzőkre épülő még emberközelibb UI iletve MMI. Mobil 3D display technológiák és embedded GPU-k 5 percben.

5. Bácsi László, Salomváry Márton: Gyors OpenSocial minialkalmazás-fejlesztés
Az iWiW nyitásával hozzánk is megérkezett az OpenSocial és minialkalmazás fejlesztői láz. Melyik fejlesztő ne akarna millióknak alkalmazást fejleszteni, vagy a már meglevő szolgáltatását egy kisalkalmazással népszerűsíteni. Viszont a gadgetfejlesztés a hagyományos webfejlesztői gyakorlatoktól eltérő hozzáállást és tudást igényel. Milyen jó lenne, ha lennének olyan eszközök, amik mindezt megkönnyítenék, és a bonyolultabb részleteket elrejtenék. Akkor csak arra kellene fókuszálni, amit az alkalmazásomnak tudnia kell. Előadásunkban egy élő demó keretében két ilyen eszközt mutatunk be. Öt perc alatt lekódolunk egy működő és használható OpenSocial minialkalmazást.

Majd a Pecha Kucha következik (7-8 perces előadások, Q&A nélkül):

És 22 órától hajnalig buli. Elképzelhető, hogy pénteken felügyelet nélkül marad pár it-részleg és épület Magyarországon. Gyertek. Ez az a buli, ahol tényleg minden magyar geek és építész ott lesz.

Címkék: beharangozó meetup
2009.02.18. 18:44. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rock Band 2 lesz, ha az ur is ugy akarja.
Leteszteljük, egyszerre hány nyomást is tud rekognizálni a MS Surface :-)