SEO nélkül meghal Eu

A hét megrázó híre, hogy kénytelen lesz nevet változtatni egy francia település, Eu. Az ok egyszerű: nem lehet megtalálni a települést a Google-ban.

Az "eu" kulcsszóra ugyanis mindent kidobál a kereső, csak épp a francia város honlapját nem. És Eu polgármestere szerint így jelentős turisztikai bevételektől esnek el. Úgyhogy vagy a névváltoztatás, vagy egy SEO akcióbrigád alkalmazása lesz a megoldás.

Az egész ügy persze inkább műbalhé, hiszen a "Ville Eu"-ra vagy "Ville d'Eu"-ra keresve azért elég könnyű megtalálni a gugliban a városka honlapját.

Arról nem beszélve, hogy Eu még mindig jobb helyzetben van, mint a szintén franciaországi Y település. Vagy a többi sorstárs. Esetleg a magyar Ág, vagy Őr települések, ahol nem csak karakterből, hanem valószínűleg turizmusból is nagyobb a hiány, mint a francia tengerparton.

Az új-zélandi domboknak viszont nincs nehéz dolguk a keresőoptimalizálással. Csak győzze valaki begépelni a nevüket a keresőablakba.

Címkék: google seo bulvár
2009.02.27. 08:55. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Most már mindenki tudja, hogy hol van. Szerintem a SEO expert csapat inkább ezt a hírt közölte, így már én is tudom hol van. Ennyit megért nekik.
hmm, be lehet egyáltalán jegyeztetni ilyen domaint, hogy eu.fr vagy eu.eu?

ha jól tudom olyan domain név nem lehet, ami egyben országot jelöl. meg talán kétbetüs se lehet.
Ügyes újságírói fogás ez a cím!

@J. McClane:

Igen, egyetértek, ha ezt ügyesen kihasználja Eu település, akkor óriási hasznot húzhat az ingyen médiából!
Az új-zélandi dombok neve olyan, mintha valaki rákönyökölt volna a klaviatúrára.
Annak idején amikor olvastam, hogy a Google a találatok pontosítása miatt mellőzi az AND, THE szavakat, gondoltam, hogy mekkorát szívott az újvilágban az ismert The The nevű zenekar. :)
szerintem is jó marketing fogás, bárcsak nekem jutott volna eszembe és a vállalkozásomat pedig obama bt.-nek hívnák:)
@Vén Márton: keress ra, elso oldalon jon csomo linkkel.
Tenyleg elegge marketing szagunak hangzik a hir, de SEO szempontbol egyelore nem jott be :), legalabbis most az "eu town" kifejezesre az errol szolo hirek jonnek es nem a home page. (Na jo, ott van persze a wikipedia is.)

Amugy eleg regota van mar akkora meretu a web, hogy egy db. szo beirasaval ne lehessen hatekonyan keresni.
Hasonlóan vagyunk a Serial ATA-val kapcsolatban, de azért nevet nem változtatunk:
3659.freeblog.hu/archives/2008/10/28/Sata_es_a_Serial_ATA_esete/