Magyar nők az IT-ban: Barbie helyett inkább a Basic

Két héttel ezelőtt írtam róla, hogy csatlakozunk az Ada Lovelace Nap-hoz, és március 24-ét mi is a nők és az IT témakörnek szenteljük. A téma azért is érdekes, mert köztudott, hogy az IT-szektorban arányaiban nagyon kevés nő dolgozik. Egy viszonylag hosszú kérdéssorozatot küldtem ki azoknak az IT-ban dolgozó nőknek, akiket ajánlottatok. Sokan válaszoltak is. Most az ezekből a válaszokból készült első postot olvashatjátok.

 

A kezdetek

Az első kérdés úgy szólt, hogy ki hogyan szeretett bele a számítógépbe. A php-fejlesztőként dolgozó Arwen már 8 évesen rákattant a commodore Plus4-re. "Programokat írtunk rá az öcsémmel. Mióta az eszemet tudom, része az életemnek a számítógép."

A szintén php-s Tildy pedig tíz éves volt, amikor C+4 került a kezei közé. Aztán a C64 következett. "Mivel kevés játék volt, ami tetszett volna, elővettem a Basic könyvet, és elkezdtem belőle beírni a programsorokat. Emlékszem az első programomra, valami folyó volt. Akkor döntöttem el, hogy igen, én számítástechnikával akarok foglalkozni."

"Az első kíváncsiságot az iskolai újságban leközölt Plus4-hez írt (basic) játékprogramok keltették fel, és a Sneakers film megnézése után biztosan tudtam, hogy így vagy úgy, de IT-vel fogok foglalkozni", írja xSolutions, aki korábban vezető fejlesztőként, ma pedig már system designerként (architectként) keresi a kenyerét. 

 

A basictől a karrierválasztásig

Az indíttatás tehát töbnyire a környezet, a számítógéppel való gyerekkori találkozás. Ám az ember életében eljön a döntés pillanata, amikor komolyan kell életpályát választani. Az egyik név nélkül nyilatkozó senior programfejlesztő azt mondja, választásában az motiválta, hogy "a BME-n tanulhatok, kb. ennyi, meg a pénz, és hogy nem kell hozzá családi háttér. Ebben a szakmában anélkül is csinálhatsz karriert, hogy valaki nyomna". 

A válaszolók közül egyébként többen is említették, hogy a jó kereseti lehetőség volt az egyik szempont, ami motiválta őket az IT-pálya választásában. De van olyan is, akit inkább a függetlenség vonzott. 

A programozás iránt éredklődő, ám marketinget és számvitelt tanult Mad Max viszont már az egyetem alatt szembesült azzal, hogy hogyan működik egy vállalat. És ez elborzasztotta. "Elképzeltem magamnak egy olyan munkát, ahol nem tartozom bele a vállalati hierarchiába, nem kell orrvérzésig könyvelnem, mások szarát lapátolnom, hanem kívülről mondhatom meg az okosságokat. Egy külső tanácsadóként láttam magam, de akkor még nem volt ilyen állás. Aztán amikor végeztem, pont megjelent egy hirdetés, ami szóról szóra leírta, amit kerestem! Jelentkeztem, felvettek, azóta SAP tanácsadok."

Arra a kérdésre, hogy valóra váltak-e a karrierrel kapcsolatos elképzeléseik, majdnem egyöntetű igen volt a válasz a megkérdezett IT-szektorban dolgozó nők körében. 

 

Férfiak között

Ezek után áttértünk a genderrel kapcsolatos témákra. A programozóként dolgozó Canahari azt mondja, nagyjából 95-5 százalék volt az arány a férfiak javára, mind az iskolában, mind a munkahelyen. Egy másik, szintén IT-ban dolgozó nő elmondása szerint a szakon 20 fős csoportokban átlag 1-2 lány volt. "Első egy-két évben ennél több, de sokan kiszóródtak. Legutóbb munkahelyemen 50 főből 3 nő volt (az egyik a titkárnő), azelőtt pedig egy 6 fős teamben egyedül voltam nőnemű."

Mad Max ugyanakkor lát pozitív jeleket: "Természetesen a közgázon nagyon sok csaj volt (fele-fele?), később az SAP-sok között több pasi volt. 1994-ben 6 újoncot vettek fel, abból én voltam egyedül nő. Évről-évre egyre több nő kerül be a körbe. A legutóbbi féléves itthoni munkámon fele-fele volt az arány."

A válaszokból kiderül, hogy a nemek aránya javuló tendenciát mutat. Elsősorban a help desk-en, webdizájner/grafikus állásokban dolgoznak már ma is nagyobb arányban nők, mint más IT-állásokban. De az is egyre általánosabb, hogy IT-tanácsadóból vagy programozóból is kedvezőbb az arány egyes munkahelyeken. 

 

Férfias állás-e vagy?

Arra is kíváncsi voltam, vajon ők mit gondolnak arról, léteznek-e olyan tipikus munkakörök, ahova könnyebben/nehezebben vesznek fel nő alkalmazottakat. 

Volt olyan válaszadó, aki szerint csak a vezető beosztásokba nehezebb bekerülni a nőknek. A korábban webfejlesztőként dolgozó, jelenleg projektmenedzser Ujlakas szerint a nőknek könnyebb elhelyezkedni dizájner, grafikus, illetve tesztelés/dokumentálás munkakörökben.

Tildy pedig azt mesélte, hogy "egyik internetszolgáltatónál történt- ahol egyedüli női helpdeskes voltam- hogy operátori teendőkbe besegítésre hamarabb alkalmazták a frissen jött srácot, mint engem. Mint utóbb kiderült (mivel lehetőségem volt végül operátori munkát is végezni) amiatt , mert nő vagyok." Ugyanakkor bízik is abban, hogy a helyzet változóban van. Még akkor is, ha jelenleg szerinte marketinges munkakörökben könnyebb elhelyezkednie egy nőnek, mint mondjuk mérnökként. 

A jelenleg jogásznak tanuló Athina szerint webdesigneri pozícióba könnyebb nőként bekerülni, mint egy komoly fejlesztői állásba. "A szakmán belül, mintha elfogadottá vált volna az a nézet, hogy a nők esztétikai érzéke segít a színvonalas grafikai tervezésben, ezért a hölgyek ezirányú képességeit kevésbé szokták megkérdőjelezni, mint az esetleges programozói ismereteiket, és az ehhez szükséges logikai rátermettségüket."

 

Miért férfi szakmák?

Azt firtató kérdésemre, hogy mi lehet a kulturális alapja annak, hogy az IT-ban túlnyomó többségben férfiak dolgoznak, Canahari azt válaszolta, szerinte egyszerűen arról van szó, hogy másként jár az agyunk. "Ezt kár is lenne tagadni. Egy átlagos nőnek az algoritmizálás pont olyan nehéz, mint egy átlagos férfinak kifinomult érzelmek között lavírozni. A társadalmi hatás nem az ok, hanem az okozat. Bizonyos szakmákban azért vált hamarabb elfogadottá a női munkavállalás, mert ezeket a nők többségében egyszerűen jobban csinálják."

A webdizájnerként dolgozó Ziona szerint a nők fókuszát nagyon sok tényező elveheti arról, hogy legyen egy hobbijuk, amivel teljes erőbedobással tudnak foglalkozni. "Saját és az ellenkező nem érdekében is törődniük kell magukkal, később pedig azzal, hogy képesek legyenek összetartani egy családot. Egy személyben kell jó szakembernek, jó nőnek és jó családanyának is lenniük, amivel semmi gond nincs azon kívül, hogy időigényes, hogy mindennek meg tudjanak felelni."

Mad Max szerint biztos van egy előítélet is, hogy ez olyasmi mint a buszvezetés, vagy mint a foci. "Kell egy kis vagányság, intuíció, öntörvényűség, a lányok többségét pedig - sajnos - jó gyereknek nevelik. És elhitetik a lányokkal, hogy nem térhetnek el a kijelölt úttól. Az én lányom nem így nő föl.... ;) Szerencsére egyre több a nő a SAP-osok között."

xSolutions pendített meg még egy lehetséges okot: "amikor először láttam számítógépet (ált. isk. 8. oszt), akkor a tanár a lányokat a hátsó sorba küldte nézelődni, mert a fiúkat úgyis jobban érdekli. Feltételezem, hogy a klasszikus "humán - női pálya, reál - férfi pálya" felosztás miatt, vagy "a nő ne gondolkozzon, mert elcsúnyul / megfájdul a feje" középkori babona miatt képzelhetik azt, hogy a számítástechnika nem nőknek való."

Arwen szerint a férfiak túlsúlyának talán köze lehet ahhoz is, hogy a villamosmérnöki karon fejlődött ki a dolog, közel áll a villamosmérnöki témákhoz, ami elsősorban férfi irányultságú feladat.

A válaszolók nagyjából egyetértettek abban, hogy igaz az az állítás, miszerint a nők bizonyos területeken, a férfiak pedig más területeken jobbak. Van aki szerint ennek biológiai magyarázata van, és van olyan is, aki szerint ebben ugyan lehet valami, de ez igazából nem is nemfüggő, hanem emberfüggő.

 

Nő a kockapasik között

Érdekes válaszok jöttek arra a felvetésre, hogy vajon milyen hatása lehet a munkahelyi légkörre annak, ha férfiak és nők közel egyenlő arányban dolgoznak együtt. Az egyik programozó szerint "Van. Én második lányként kerültem, akkor kb 15 pasi mellé. Amióta több a lány, több a lelkizés/kavarás is."

Egy anonim nyilatkozó szoftverfejlesztő szerint például a mindennapi beszédtémák is teljesen mások + ahol sok férfi van, a nőket öszönzi, hogy minél jobban teljesítsenek.

xSolutions szerint a vegyes munkahelyeken "kevesebb a practical joke, mint amiről a 90+%-os férfi munkaközösségeknél hallottam, és kevesebb a hiszti, mint amit a kizárólag női kollektívából hallottam."

Van, aki szerint a nők és a férfiak jobban odafigyelnek magukra, ha vegyes a munkahely. Többen is említették, hogy azokon a munkahelyeken, ahol többségében nők dolgoznak, több az intrika és a "hiszti". 

"90% férfi között nőként dolgozni szuper. Sokkal könnyebben dolgoznak együtt nagy csoportban, mint ugyanennyi nő, cserébe a kapcsolataik sekélyesebbek. Annál jobban becsülik a közöttük dolgozó nőket", véli Canahari. 

Arwen szerint a vegyes nemi eloszlás egészséges munkahelyi légkört eredményez, ami miatt kellemesebb lesz egy munkahely. Ha viszont csak egyneműek dolgoznak egy helyen, akkor hiányzik a "balansz".

Nos, eddig az első kérdéssor, és pár válasz. A második részben a kényesebb kérdések kerülnek majd terítékre. Hamarosan folytatjuk...

Címkék: magyar kommuniti gender
2009.03.24. 09:02. írta: hírbehozó
tök vicces, hogy a túlnyomórészt férfiakból álló közösségekben a csajok nagyrésze maga is átveszi ezt a "hiszti"-topicot: mármint hogy a csajok "hisztiznek". persze ez pszichológiailag logikus, hiszen ezzel a saját pozícióját is erősíti (mert ő nyilván a kivétel) a többi, "hisztis" nővel szemben. Csak aztán nehogy egyszer meg kelljen mondani, mi is az a hiszti, abban az értelemben, amit a pasik nem csinálnak:)
A világért sem általánosítanék, szóval csak annyit mondok, hogy azok az SAP-tanácsadók, akikhez nekem volt szerencsém, sötét és öntelt bagázs volt, akiknek kábé annyi volt a közük az informatikához, mint a vályogvetőnek az atomtudományokhoz.

(volt alkalmam, igaz, nagyon távolról, végignézni az akkori munkahelyemen egy SAP-átállást - végül szerencsésebbek voltunk, mint néhányan, mert nem rokkantunk bele, de a cég azóta sem szedte össze magát. Az átállás összes nehézségében nagyon nagy szerepe volt a naponta 180e Ft-ért két órát ott parkoló 'SAP-xxx' Audiknak, akiknek a tulajai mindig azt mondták a kérdésekre, hogy 'ehhez a modulhoz én nem értek, kérdezze meg őt'.
A kedvencem az oktató volt, akik (egy számítástechnikai kereskedelemmel foglalkozó cégnél) órákig magyarázta a modulját úgy, hogy 'és tegyük fel, hogy van egy széklábakat gyártó üzem, meg egy ülőlapokat gyártó a másik városban' - végül az egyik kereskedőnk összeszedte a bátorságát, és megkérdezte, hogy az egyszerűség kedvéért nem lehetne-e mondjuk alaplappal és processzorral.)
érdekes, hogy akinek c+4-e volt, az programozni kezdett, akinek c64-e, az meg játszani... =}

ja, vicc: hogy hívják a frigid számítástechnikus nőt? síkosságmentesítés.
csak magyarországon ilyen rossz az arány, amcsiban kb 60-40% körül van
@Jim DiGriz: 80%-ban igazad van a tanácsadókat illetően, most azt a 20%-ot hadd mondjam: az informatika nem ér véget a hálózat+hardver+szoftver triumvirátusnál, hanem folytatódik a felhasználók+folyamatok+stratégia másik triumvirátussal.

a 180eFt/nap ráaadásul még csak az alja, van 300eFt/nap is, és én sem tudom, hogy miért nem törték még le ezt az árszintet. vlsz. azért nem, mert az első triumvirátus emberei 85%-ban nem hajlandók öltönyt húzni, nem tárgyalóképesek, nem tudnak előadni, és nem tudnak dokumentumot szövegezni (hiányzó nyelvi képességek). meg a tanácsadót kb. 70%-ban lehet eladni projekt alapon, meg a főnöke fizetése is ebben a számlában van, meg a back-office fizetése is, ez tehát nem az ő fizetése, hanem amit utána kiszámláznak. az ő fizetése napi 15-20-25eFt körül van (a menedzsereké 40-50eFt/nap, de olyat te ritkán látsz).

ügyrendi: a twitteres poszton miért van lezárva a kommentelés?
@is: basszameg, valami megette a kommentemet. Szóval: aki informatikai cégnél dolgozik, az még nem feltétlenül informatikus (de ha azért ő a modul oktatója, mert ő írta, akkor természetesen kudos :) ).
@Mostly Harmless: Több oka is van, megpróbálom fonotsság szerint rendezni.

1. A legsúlyosabb ok talán az, hogy Plus/4-re kevesebb játék volt (n.b. minden gépre kevesebb játék volt, mint C64-re).

2. A C64 + VC1541 ára 10eFt + 12eFt volt, és Bécsből kellett hozni, viszonylag kevesek engedhették meg maguknak. A C16, majd Plus/4 kapható volt 8000 Ft-ért két hullámban, nagyon sokan vásároltak.

3. A Plus/4 BASIC-je jobb, mint a C64-é, ráadásul van beépített assembler-monitor (no meg reset gomb, ez se kevésbé fontos ám).

Meg kell említeni Tóth Viktor könyvét, manapság nehéz elképzelni, anno mekkora kincs volt egy ilyen alapos munka: www.vttoth.com/c16.htm

Akinek mond valamit az, hogy zeropage, az errefelé kattintgasson: www.6502asm.com/
érdekes, hogy a szerbeknél, meg Montenegroban mennyivel magasabb a nők aránya az IT területen.
nem valok a nok ilyen teruletre, nem ertem mit keresnek az IT-ban...
Hasonloan mint a Broadcast-ban...

SAP tanacsadok... xD Semmirekello banda...
@macskafaraok: szerintem meg egyes ferfiaknak egyszeruen nem valo a kommentezes. meg ugy egyebkent az emberi kommunikacio sem nagyon.
nekem c64-em volt, mégis programozok :D
fura

btw, a nők ebben a szakmában vagy kihullanak, vagy a legjobbak közé tartoznak, már talán írtam, de adatbázis-kezelésre és programozásra is nő tanított... és nem azért mert nem tudták, nagyon jól vágták a témakört... sőt igazából csak egy férfi tanárom volt, a fősulin is van női oktatóm...

szakmában tényleg kevéssel találkozom, de szerencsére van kolléganőm, aki IT-s, fejlesztő... (majd kapom tőle az ívet, úgy is olvasni fogja amit írok :D)
Néha nehezen bír minket, mi meg mindig bírjuk őt :)
ó, igen, c64 Bécsből hozva, de rég is volt :)
@pancho_sanza: addig érdekes, amíg nem gondolunk arra, hogy az a szerb és montenegrói népség vagy 6-8 évet masszívan végigháborúzott. Oda előszeretettel viszik-vitték a 18-26-40 éves fiú/férfi korosztályokat.
Jó páran meghaltak, súlyosan megsebesültek, eltűntek. Közben nem tudtak úgy iskolába járni, dolgozni, aki megtehette, idejében lelépett.
"Ezt kár is lenne tagadni. Egy átlagos nőnek az algoritmizálás pont olyan nehéz, mint egy átlagos férfinak kifinomult érzelmek között lavírozni"
Tényleg? Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a matematikusok férfi-nő aránya nem ezt támasztja alá.
@ChPh: Szerintem egy kicsit túlzol. Én a pályafutásom alatt igazán hardcore kocka nővel még nem találkoztam. Olyannal igen, aki kiváló munkaerő (okos, szorgalmas, megbízható), de olyannal nem, aki munka után otthon is tolta volna a hobbiprojekteket meg ilyenek (mondjuk az is lehet, hogy egyszerűen csak azért nem, mert ez azért hímből is ritka).
Amúgy szerintem a nők kb. ugyanazt a színvonalat hozzák, mint férfitársaik, max. kevésbé linkek.

@flamer: Ez igaz, ilyen HC kockával nem találkoztam, de egyszer voltam egy buliba ismerősökkel. Láttam egy tök fullos nőt (eskü 10/10), nem is akartam még oda sem menni, aztán az egyik csaj ismerte őt és véletlenül közös dumálásba keveredtünk, aztán kiderült rendszergazda a csaj. Bax, akkorát röhögtem, kész voltam, hahotáztam minden. Aztán tovább dumáltunk, inkább már kettesben és hát, visszakoznom kellett tényleg értett a gépekhez nem is kicsit... szóval előítéletek ide, vagy oda, kivételek vannak...
@ChPh: jah, adatbaziskezelest nekem is no tanitotta. lehet egy egyetemre jartunk, melyiken voltal?

keves a no, az biztos. de pl. a mostani projektemen 2-en vagyunk egy kolleganommel, es bizony keni vagja + igencsak odateszi, nemhagyja magat, abiciozus, energikus: )

amugy a 95-5% kb. helytallo, ha vissaemlekszem a szakunkra.
@is: "a 180eFt/nap ráaadásul még csak az alja, van 300eFt/nap is, és én sem tudom, hogy miért nem törték még le ezt az árszintet. vlsz. azért nem, mert az első triumvirátus emberei 85%-ban nem hajlandók öltönyt húzni, nem tárgyalóképesek, nem tudnak előadni, és nem tudnak dokumentumot szövegezni (hiányzó nyelvi képességek). meg a tanácsadót kb. 70%-ban lehet eladni projekt alapon, meg a főnöke fizetése is ebben a számlában van, meg a back-office fizetése is, ez tehát nem az ő fizetése, hanem amit utána kiszámláznak. az ő fizetése napi 15-20-25eFt körül van (a menedzsereké 40-50eFt/nap, de olyat te ritkán látsz)."

tovabba mert a 300e Ft/nap teljesen atlagos, sot inkabb az atlag alatti tanacsadoi dij a nyugateuropai piacon.
Amúgy megfordítva a dolgot, amikor állást kerestem, miért volt az, hogy 4 helyre behívtak, de csak 1 helyen volt férfi a meghallgatáson. Az első két interjún olyanokat kérdeztek, mint pl. "Hány éves a kapitány?", a harmadik helyen azt mondták, "Nem értem, miért akar valaki 30 évesen fejlesztő lenni?" (pályát módosítottam és 2 évvel ezelőtt, 30 évesen végeztem az okj-s programozói képzéssel). A negyediken egy férfi volt a felvételiztető. Egyből megnézte a szakdolgozatom és a vizsgaprogramomat (a forráskódot is), aztán leültetett a phpMyAdmin elé és sql feladatokat kaptam, utána egy algoritmust kellett írnom. Na ide fel is vettek, azóta is itt dolgozom:) A többi helyről felhívtak vagy e-mailt küldtek és elutasítottak, anélkül, hogy egy szakmai kérdés feltettek volna.
"szóval előítéletek ide, vagy oda, kivételek vannak..."
Tapasztalatból mondom, hogy ez nagyobb kivétel a rendszergazdáknál, mint a nőknél.
@flamer: Igazándiból talán amiatt nem , mert egyenjogúság ide vagy oda, azért még manapság is rájuk hárul a házimunka nagy része.

Én spec sokszor dolgozom otthonról is, de pluszmunkára így másoddiploma államvizsga előtt, meg úgy egyébként is nem futja.
Egyszerűen sokszor jólesik nem munkával, hanem kikapcsolódással foglalkozni otthon, bármennyire is szeretem a munkám.
@Konflikt: középsuli, egyetemet kihagytam, fősulira járok ;)
macskafaraok 2009.03.24. 12:11:04
"nem valok a nok ilyen teruletre, nem ertem mit keresnek az IT-ban..."
Hát, talán azt, amit a férfiak - érdekli őket és a képességeik is megvannak hozzá.
Arányaiban persze kevesebb ilyen nő van, mint férfi, de ez teljesen irreleváns azok szempontjából, akik megfelelnek.
Athinát szerintem is mellőzni kéne itt, webfejlesztéshez nem ért. css fájlokat át tud írni, maradjunk ennyiben.
@pblue: és amikor velem ez történt, pályakezdő töketlenként az egy tizedét kerestem meg egy hónap alatt, és hát ránézésre több melóval.
Előásol még valami szerinted kompromittálót, eőlködsz még egy kicsit azon, hogy ellehetetlenítsd ezt a lányt, álnéven, vagy inkább félrehúzódsz a sarokba, és könnyítesz magadon kicsit, valami pornófilm segítségével?

De ha esetleg van még valami bűn, amit esetlen elkövetett a nagyanyja, a nagyapja, vagy a nagynénjének a háziegere, amikor Athina mondjuk négyéves volt, és mint ilyen, abszolút felelősségrevonható volt ezekért a gyalázatos tettekért, ne szégyelld megosztani velünk!
nekem még mindig van c64em :) és egy amiga500asom is de mégsem programozom :)
@[imi]: Én is C64-en kezdtem, aztán mégis gépészmérnök lett belőlem. Pályaelhagyó vagyok. :)