Jönni fog a magyar Asthon Kutcher is

Ugye volt ez a Twitter-versengés, amit Asthon Kutcher nyert meg a CNN ellenében. Vagyis Demi Moore pasijának előbb volt egymillió követője, mint az amerikai hírtelevíziónak. Állítólag hamarosan a Ustreamen élőben közvetíti majd Demi Moore-ral közös életüket. Akárcsak PDiddy, aki livestreameli azt is, ahogy épp beszív. Hogy Snoop Dogról ne is beszéljünk.

Elérkeztünk tehát arra a pontra, amikor a Twitter vagy a Ustream többé nem (csak) a geekek játszótere. Jönnek felfelé a tengerentúlon a szórakoztatóipar sztárjai. ez nyilván valamennyire előrevetíti, hogy néhány hónapon vagy éven belül Európában, (akár Magyarországon) is komolyan veszi majd egy sztár az online közösségi-kommunikációs eszközöket.

Ehhez persze kellene egy valóban népszerű ember, akire nem csak kíváncsiak a tömegek, de egyben elég nörd is ahhoz, hogy naponta tolja fel a webre saját életmorzsáit.

Hogy ki lesz ez a magyar sztár, elképzelésem sincs. De jönni fog.

Tétre, helyre, befutóra - valaki?

Címkék: bulvár twitter ustream
2009.04.20. 21:23. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

twitter.com/tjp
janos vagyok, es az ezredik kovetomnek egy, a tizezredik kovetomnek nyolc orat ingyen dolgozom. hah!
Csak rosszabbnál rosszabb elképzeléseim vannak. Benkő Dániel vagy Hajdú Péter.
Igazából szerintem a Boros-Bochkor-Voga trió az első adás alatt weben látható a "műsor".
Majd ha érdekük úgy kívánja... Mondjuk vmelyik kertévének. Akkor indít a saját "sztárjának" saját csatornát vagy a Twitteren vagy az Ustreamen. Vagy hasonlót létrehoz a weboldalán. Volt már rá hasonló példa. Lásd VV az RTL oldalán. Persze ha jól tudom ott a fürdőszoba kamerája fizetős volt. :) De ez csak halványan dereng...
"néhány hónapon vagy éven belül"

Nekem erről az jut az eszembe, hogy az internet első 10 éve alatt Magyarország képes volt 5 év lemaradást összehozni.

A néhány hónapon belül így attól félek, idehaza néhány éven belül lesz, bár ez attól is függ, hogy mit nevezünk ki egymilliónak.

Nekem pl. előreláthatólag néhány hónapon belül lesz 50 követőm, igaz, a spammerekkel együtt. Azzal beszállhatok a versenybe? :)
Épp a minap gondolkoztam el azon, hogy a magyar celebvilág egy hatalmas kamu - vagy csak én nem veszem be? Pontosan tudom, hogy Fekete Pákó (hogy hozzak egy extrém példát) is épp olyan magyar állampolgár (ha az már :) mint én és nagy valószínűséggel egy középosztálybeli életet él, mint ahogy a legtöbb celebnek kikiáltott illető.

Néhány persze meggazdagodott belőle, rettenet sok munkával (vagy lehet valami teljesen mással, kit érdekel), na de az IT-ben is vannak ilyen emberek.

Ez nem jelenti azt, hogy én ezt a munkát nem tisztelem: sok zenész, színész vagy épp akár "villalakó" iszonyat sokat tesz le az asztalra azért, hogy annak nézzék, aminek nézik. De ettől még nem fogok hozzájuk odarohanni az utcán autogrammot kérni, sem feliratkozni rájuk turulcsiripen.

@tjp: OK, ha kell egy jo webes koder rovid idore ingyen,majd irok rad scriptet :)

jönni fog egy lovas..
és akkor majd nekünk is csinálni kell marmajkaelottistwitterezett.hu-t?
nálunk ez halott ügy, egyrészt nincs angol nyelv, meg a nép is csak 10 millió
Itthon sok a celeb, de turulcsiripen meg sok a geek, aki hamarabb nyom ignore-t a feleslegesen nyomuló celebre, minthogy kövesse. Szóval bukott a dolog, hacsak valaki a nép fiai/lányai közül nem emelkedik ki amolyan twittercelebként.
Én inkább arra tippelek, hogy a Twitter ebben a formában le fog csengeni, ha elmúlik az újdonság varázsa.

Valamit kapizsgál a Twitter, hogy mit hogyan kellene, de valami még hiányzik a képből. Talán valami olyasmi, hogy az emberek megtanulják hsaználni, és tényleg csak akkor írjanak rá, ha van valmi mondanivalójuk.

Vagyis ne chat-nek használják, ne írják meg, hogy felkeltem az ágyból, és elmentem futni, hanem tényleg csak akkor írjanak, ha valami érdemleges történik velük, vagy hasznos dolgot találnak.

Ha az ember követ valakit, aki nem a haverja, csak érdekli, hogy mit ír, akkor igen hamar belebotlik abba, hogy a célpont chat-elni kezd a barátaival, és ha az ember érteni akarja, hogy miről van szó, akkor azokat is követnie kell, de akkor már megint ott vagyunk, hogy a csevegését kell olvasni, stb.

Szóval valami zajszűrő kellene a twitter-re. Pl. lehetne több csatornája egy usernek, és a "haverok" csatornán csevegne, "saját hüyeségek" csatornán írná meg, hogy párizsit reggelizett, és az "értelmes" csatornán írná meg a szerinte értékes dolgokat.

Így arra fizetnék elő, amire akarok, és nem a csevegéseit, meg az unalmas élete részleteit kellene olvasnom.

Remélhetőleg kiforrja magát valami ilyesmire majd a Twitter.
@agyvihar: Magyarul van egy személyes vonatkozás, ami a haverjait érdekelheti, és van egy szakmai vagy tematikus vonulat, ami a kívülállókat is.

A kettőt kellene különválasztani, mert így együtt csak azoknak jó, akik nagy zajtűrő képességgel rendelkeznek, és nem zavarja őket, ha sok érdektelen hülyeségen kell átrágniuk magukat azért a néhány hasznos tweet-ért.
Sólyom Lászlót. Mondjuk Hawker néven :D
engem bede erdekelne bekamerazva, hogy otthon is akkora majer, vagy azer a csajat ois nyuszitappancsnak hivja. vagy a szily laszlo, hogy tenyleg kur e halakkal a furdoszobaban. vagy az uj peter. vagy a totaw hogy szokott e a szaja fole tartott mutato es kozeksoujjal a tukor elott kart lengetni.
Szerintem meg lemaradás ide, lemaradás oda, közeleg egy fajta igazság pillanata. Emlékszem, olyan 10 éve zenegépekkel foglalkoztam, és hát ugye a gép csinálja a statisztikát, és nem csal. A slágerlistán szépen cserélődtek az éppen oda befizetett "sztárok", miközben a gépben az összes meghallgatás 90%-a Tankcsapda és Gangsta voltak. Most nyomatják a kertévék a saját gyártású celebjeiket, de ha lesz ilyen celeblive nálunk is, majd kiderül, ki az, akire tényleg kíváncsi a magyar.
@Androidus: Azért zenegép főleg kocsmában, szórakozóhelyen van. Ott meg (nálunk legalábbis) csak poénból csúszott be némi szőke hangtalan énekesnő, meg valami műmájer simnkelt balfék. De a nagytöbbség mulatós dance -t nyomatott, amit mi utáltunk.
Szoval ezentul a celebek nagyjabol ingyen (az onreklamert) csinalnak valosag showt az eletukbol, holott eddig ezert fizettek nekik a kerTV-k. Kemeny verseny van :)

@Aadaam: A celeb az azt jelenti, hogy hires, nem azt, hogy gazdag :). Odakint sem ok a leggazdagabbak, bar biztosan aranylag sokkal jobban elnek a nagyobb piacbol, mint a mi kis szegeny hiressegeink.
azert itt a vadkeleten teljesen mas a helyzet. pdiddy nem ket napja sztar es lehet vagy annyi rajongoja mint Mo. lakossaga. ezeken belul ugye meg vannak a hardcore fanok akik arra is kivancsiak ha a sztar fingik egyet. ennel az aston gyereknel ez 1 millio ember. ezt hivjak piaci szegmensnek. ezen kivul meg azt is el tudom kepzelni h nehanyan tenyleg halabol csinaljak ezt a rajongok fele. na most itthon ez ugy nez ki h amelyik "sztar" vezet is blogot azt is altalaban a neveben irja egy alkalmazott, es kb annyi embert is erdekel. nemhiszem h itthon nagy jovoje lesz ennek a twitterezesnek, egyszeruen nincs ra kereslet
Ne :'( nem akarom :(