Twitteren üzen a katari belga fogoly

Lassan fél éve nem tudja elhagyni Katart az a belga tévéproducer, akinek kinti cége kifizetési problémákba keveredett. Az ügy szövevényes, de a lényeg, hogy állítólag a belga munkatárs kintartózkodásáért kezeskedő katari férfi a kifizetési problémákat a belga csávóra akarja hárítani, és be is perelte őt a katari bíróságon. A belga producer országból való kiengedéséért sokmillió eurót követelnek.

Katar és Belgium diplomáciailag nem tudta rendezni az ügyet, így a belga férfi kéynszerűségből fél éve a katari belga követség épületében dekkol. Nemrégiben blogot indított, valamint Twitteren írja meg a fejleményeket. A nemzetközi média közben felfigyelt az esetre. Az ügyben egyelőre nincs alapvető változás, a blog-, Twitter- és médianyilvánosság ellenére sem.

Nem ez az első, és valószínűleg nem is az utolsó példa arra, hogy emberek kétségbeesésükben a web nyilvánosságát használják fel ahhoz, hogy problémájukra irányítsák a figyelmet. Mint a belga férfi példájából látszik, az ilyen akciók igenis képesek elérni a legszélesebb nyilvánosság szintjére.

Címkék: politika bloggerek twitter
2009.06.03. 17:34. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Most épp erre a posztra linkel: twitter.com/hostageinqatar/status/2017992972

Mit akar mondani azzal hogy, 12 pont?
@poTomek:
figom sincs, viszont valszeg örül neki, hogy a sztorija ide is kikerült. Elég meredek sztori. Érdemes elolvasni a blogján.
@poTomek: gondolom a '48-as 12 pontról beszél, mert max. ennyit tud rólunk :) szerintem.
aminek az elso pontja a sajto szabadsagat koveteli? fogalmam sincs mire gondolhatott...
a sajtos szabadsagat. mwhaha.
@-Thingol-:
hát, lehet, ettől még nem lennék a helyében.
Igaza van, minél nagyobb zajt kell csapnia.
Aki meg segít neki ebben, annak igyekszik megköszönni, gondolom.

Még szerencse, hogy Katarban mindezt megteheti (mmint nem tiltják le a netről, vagy ilyesmi, hanem szabadon kiabálhat.. gyanítom a szomszédos szaudiban már nem lenne ez ilyen eccerű...
tyűha, én is foglyul akarok esni katarban mert az mekkora fless és akkor én lennék a webkettős nyilvánosság szabadságharcosa és csak dőlnének az olvasók:) azon gondolkodtam mekkora másodvirágzását éli manapság a személyi kultusz, ami éppen nem is baj csak érdekes.
@bzzzzz: > Még szerencse, hogy Katarban mindezt megteheti

Hat elvileg nem Katarban van, hanem Belgiumban :) (a kovetseg terulete az anyaorszag teruletenek szamit). Nyilvan ezert is ott nyaral.
nem tudják (akarják?) hazacsempészni?
@atleta.hu:
nem, azért ott "nyaral", mert nincs pénze szállodára (ezt írta a blogban).
Tökmindegy, hogy belga terület, Katar netjét használja katari szolgáltatótól. A katari belga nagykövetség sem nézhet netes pornót pl, mert azokat az oldalaka blokkolják.
@charlie:
:DDD de, biztos szeretnék "hazacsempészni".. :D
Kár, hogy ez egy olyan országban, ahol a belépéshez vízum, a kilépéshez meg szigorúan exit permit kell, kurva nehéz..
És ugye, szárazföldön szökni csak Szaud-Arábiába lehet az meg cseberből vederbe.. :D
Ettől a csávótól 2x lett megtagadva a kilépés, egyszer mikor a szponzora úgy döntött, ő az utsó esély, hogy a belgák fizessenek, másodszor, meg mikor elindult a bírósági eljárás. Az USA-ból sem engednek ki, ha bírósági eljárás van folyamatban ott ellened.
btw, nyehehe, 47fokban nyaralás.. :DD