Stílusváltással újít a Prezi.com

Aki használt már Prezi.com-ot, ismerheti a problémát, hogy nem lehet utólag változtatni a prezentációk stílusát. Szóval ha elkezded egy stílusban a prezidet, kénytelen leszel abban befejezni. Ezen most változtatott a magyar startup. Úgyhogy mostantól lehet bármikor stílust váltani.

Hozzáteszem, hogy ennél is fontosabb lenne, ha legalább alapszinten bele lehetne nyúlni a stílusokba. Tehát ha legalább a színekkel lehetne játszani, ha már a betűstílusok (gondolom jogi problémák miatt) kötöttek. Szóval egyelőre túlságosan is kötött a Prezi.com, és ha már az ember arra vetemedik, hogy igényes, szép prezentáció készítésével szórakozzon, nem árt alapeszközöket adni a kezébe.

Címkék: magyar startup prezi.com
2009.06.25. 12:02. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a stílusváltás az első lépés abba az irányba, hogy még jobban testre lehessen szabni a prezentációk stílusait. Elég nagy változtatások voltak a motorháztető alatt, és hamarosan többet is fogunk kínálni.
Ha színelméletről, harmonizáló színek kiválasztsásáról mit sem tudó felhasználó elkezd a színekkel játszani abból nem lesz profinak látszó eredmény és a közönség véleménye nem lesz jó a preziről. Így keveset tud, de biztosan ízléseset csinál.
@Nakhchivan: kivéve, hogy időnként kötött színkombinációkat kell használni, céges arculati megjelenés miatt...
Céges arculathoz annyit, hogy ingyenes verzióban a prezik publikusak, azaz egy normális cég nem fogja feltenni a prezijét erre.

Ha pedig egy cég nagyon akar saját formátumú prezit, akkor szerintem meg fog tudni egyezni a Prezi.com-mal egy fizetős, de cégreszabott/dizájnolt verzióban (azt rebesgetik a madarak, hogy volt már erre példa). Üzleti modellre szüksége lesz a Prezi-nek, ez lehet az egyik.
betűtípusok és jogi problémák? könyörgöm... Tele van a padlás (akár csak erre a célra bár, de) szabadon felhasználható betűtípusokkal, ne szórakozzunk ilyennel, mert mérges leszek:)
Már csak az openfontlibrary.com -on, csupa szabad betűtípust találni, némelyik egész jó.
@Nakhchivan: Szerintem 2009-ben nem lehet lekorlátozni az embereket, aki jót tud csinálni az csináljon jót, aki meg erre nem képes úgyis elront valamit.
A honlapon olvasható módon €300-ért csinálnak egyedi céges sablont, amin évi €39-ért nincs Prezi logo vagy €119-ért nem is publikus. Ez van. Az ingyenes változatnál pedig idétlen színekkel és betűtípusokkal nem lehet előnytelenül reklámozni a terméket. Jól csinálják.
Már a 39 Eurós verzió sem publikus, és Prezi logó sincs. Végre rájöttem, mit szeretek ezekben az árakban: hogy nem dollárban, hanem Euróban vannak megadva az árak! :) Végre!
nincs (?) magyar nyelvu license, es ha jol latom, az angolt szo szerint ertelmezve (legal text..) a prezi.com -on keszitett prezik tulajdonjoga a prezi.com -e!!

"Unless otherwise specified, all information and screens appearing on this Service including documents, services, Service design, text, graphics, logos, images and icons, as well as the selection and arrangement thereof, are the sole property of Zui Labs, Copyright © 2007-08 Zui Labs. All rights not expressly granted herein are reserved."

persze a license-re se a nyitooldalrol nincs link, se a nyitooldal linkjeinek tobbsegerol..

FAIL

az meg csak hab a tortan, h ez a "bonyolult" site ie6-tal hibasan jelenik meg.
@Art Mooney: semmilyen tartalom sincs magyarul a weboldalon, miért pont a licencnek kellene elérhetőnek lennie?

tény, hogy a licenc szövege elég régi (egy éves), de szerintem félreérted. az általad kiragadott szövegrészlet magára a weboldalra és a szolgáltatásra vonatkozik, nem pedig a prezentációkra.

a licenc elérhető a regisztrációs oldalról, amire 3 link mutat a kezdőlapról. nem hiszem, hogy bármit is titkolnánk.

ie6-ról meg talán nem kell mesélnem egy webes blogon. (tudom, a nagyvállalatok még mindig a középkorban élnek.)
@phanatic:

1. nem muszaj magyar licensz es lokalizacio, de baratsagosnak nem baratsagos.

megjegyzem, vannak ketelyeim, h magyar felek kozott angol nyelven kottetett szerzodes ervenyes-e.

2a. "az általad kiragadott szövegrészlet magára a weboldalra és a szolgáltatásra vonatkozik, nem pedig a prezentációkra."

mmmuhahah, koszonom, ezt esetleg beirnatok a licenszbe is? :D megjegyzem, a megnezett, editalt es letoltott prezik ertelemszeruen a szolgaltatasotokon keresztul erhetok el, igy masszivan benne vannak az "all information and screens appearing on this Service" kitetelben.

de ha en voltam figyelmetlen, kerlek mutass ra arra a szovegreszre, ami EXPLICIT leirja h a keszitett bemutato jogai nalam maradnak.

h miert kell explicite? ui. "All rights not expressly granted herein are reserved."

3. nem is azt allitottam h nem elerheto, hanem h a nyitooldalrol nincs valamint h a linkek tobbsegerol nem elerheto.

4. ja, h az ie6-kompatibilitas SZANDEKOSAN lett kihagyva? szeretnek gratulalni ahhoz h SZANDEKOSAN ignoraljatok a netezok 15%-at. nalam ugy 90% korul szokott lenni az a kompatibilitasi arany, amit elvarok, persze ha nektek cca. 75% is megfelel, hat legyen. igenyesseg kerdese az egesz. megjegyzem mindez fuggetlen attol, h az ie6 vajon (na vajon..) szar-e v sem.
@Art Mooney:

1. ezt majd a jogászaink eldöntik, én nem értek hozzá.

2. a probléma általad történő felvetésének hála várhatók fejlemények az ügyben. megint csak nem rajtam múlik a dolog, de igyekszem "rugdosni" az illetékeseket.

ugyanakkor szeretnélek biztosítani afelől, hogy nem rossz szándék vezérel bennünket, senkinek a tartalmát sem szeretnénk elvenni. egyszerűen csak szerencsétlen a megfogalmazás.

3. még mindig nem értem, hogy miért kellene minden oldalra belinkelni a licencet. szerintem elég ott, ahol releváns.

4. nem szándékosan lett kihagyva. ha az szándékosság, hogy az ie6 kompatibilitással való több órás szopások helyett inkább hasznos feature-ök implementálásával töltjük az időt, akkor elnézést kérek. ennek oka elsősorban erőforráshiány, és többek között ezért is keresünk front-end fejlesztőt a csapatba: weblabor.hu/munka/102172
@Art Mooney:

elnézést, az 1. pontnak csak a megjegyzés részére reagáltam.

abban teljesen igazad van, hogy barátságosabb lenne, ha minden magyarul is elérhető lenne. erre sem tudok más mentséget felhozni, csak azt, hogy nincs rá kapacitásunk jelen pillanatban. reményeink szerint ez a közeljövőben változni fog.
@phanatic:

várom a fejleményeket. örülnék, ha sikerülne tiszta vizet önteni a pohárba.

3. pont azért lenne tisztességesebb a főoldalról linkelni, mert kavarás van benne. persze ha sikerül normálisra megírni, akkor már nem fáj annyira.

megjegyzem, hha belefértek az egyik creative commons licenszbe, akkor a használatával a lokalizáció témája is megoldódik.

4. az elvet értem, de azt nem hiszem el, h az egyszerűcske főoldal (legalább a főoldal és a navi!) fixelése egy (sajnos) mainstream böngészőre A) elhanyagolható B) időigényes. amúgy ahogy elnézem a forráskódot, valaki már próbálkozott is, tehát lehet h csak be kéne fejezni a munkáját.

amúgy respect a higgadt ügyfélkezelésért :D