9 millió új FB-rajongója lett Jackónak a halálhír óta

Halála előtt mindössze 800 ezer követője volt a popsztár facebookos rajongói oldalának. A tragédiát követő hetekben viszont extrém népszerű lett az oldal. Sőt, mostanra az eddigi csúcstartó Obamát is sikerült megelőznie. A Michael Jackson rajongói oldal a Facebook története során elsőként lépte át a 10 milliós határt (via insidefacebook). A második helyre szorult Obamának 6,5 millió rajongója van a közösségi szájtban.

Jacko facebookos oldala egyébként az elsőszámú virtuális tér, ahol a rajongók az új  megjelenésekről (pl. YouTube-ra kitett videoklipek, díszdobozos kiadványok) értesülhetnek, valamint ahol a rajongók kitárgyalhatják egymás között a halálesettel kapcsolatos pletykákat, illetve a zenész életpályáját.

Talán ez az első alkalom, hogy a webet ilyen nagy tömegek használják gyászuk kifejezésére.

Címkék: zene bulvár social network facebook
2009.07.27. 12:12. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem éppen ugyanaz, de mégis témába vágó: készült már hazai IWIW applikáció, ahol Jackonak lehet leróni a tiszteletet:
iwiw.hu/app/2003253042
Majd elmúlik. Minden csoda 3 napig tart.


Vagy addig sem.
@A nép fia: Ja majd megint meghal valamelyik nagy híresség azt elkezdődik hogy nevezzük el róla ezt a várost, ezt az ételt stb.
Mindig így szokott lenni!

bakik.blog.hu/
Hogyan jelez vissza, hogy o is ismer?
Az igazán jó mediafogás az lenne, ha most visszatérne.
"a halálhír óta"? ezekszerint nem halt meg, csak hírét keltették? :-P
"Gyász kifejezésére" roflmao. Gyászolni nem olyan embert szoktak, akit tiszteltek és igazságosan bántak vele (vagyis nem csúfolták orrba szájba)? Mert Michael Jackson sajna nem olyan ember volt. Ez szomorú...
Amúgy most szerintem több pénzt keres.
Nem értem a pszichológiáját a "meghal egy híres zenész, és egyből meg kell venni az albumait" című kényszeres dolognak. Eddig miért nem vette meg? Később nem veheti meg? Most ezzel akarja bizonyítani, hogy ő is "közösséghez" tartozik és ha nem teszi, akkor lelkiismeret furdalása van?
Én akkor veszek meg egy zenét, ha az tetszik és akarom birtokolni, de ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy mikor halt meg a szerző és/vagy az előadó.
hát. ez egyébiránt egy egész icipicikét SZÁNALMAS.
"Jackson nepszerubb, mint valaha"

Ki az a valaha? Egy ismeretlennél nem kunszt nepszerubbnek lenni
"all I wanna say is they dont really care about us" ...