Emlékeztető: szerdán 5 fogásos Meetup

Megint hónap első szerdája, avagy Meetup a Dürerben. A belépő pedig ezúttal is 700 HUF. Cserébe ez az 5 fogásos menü lesz hallgatható, kommentelhetó élőben: 

  • Kocsis Attila és Kocsisné Dr. Szilágyi Gyöngyi (I-QRS International Kft.): Telemetriás sportöv és terhelésélettani szakértõi rendszer
    A szenzor rendszerek minden programozónak érdekesek, főleg, ha rólunk gyűjtik az adatokat. Az itthoni fejlesztésű kütyüt élő demóban mutatják majd be. Talán kiderül, hogy hány pizzát kell elfogyasztani egy átlag irodai napon egy geeknek, ha fitt akar maradni.
  • Torma László (FSF.hu Alapítvány): Moblin - az új netbook platform
    A netbookok személyében lassan összeérnek a mobilos és számítógépes fejlesztések. Kérdés egy ilyen új linuxos platform mennyire tud majd versenyezni a Microsoft és a Google oprendszereivel.
  • Bujdosó Attila (ONL Hungary Kft. - ONL [Oosterhuis Lénárd]): Komplex épületgeometriai rendszerek programozása
    Épül majd a Duna-parton (Közgáz mellett) egy érdekes modern épület, amiről talán kevesen tudnak. Attila elmeséli, hogy lehet 3D tervező programok és programozás segítségével dolgozni, és mennyire kötik meg ezek a kreatív építészek kezét. Mutat szép generált képeket is.
  • Pfenninberger Ádám, Pengő József (kukori.ca): iWiW kisalkalmazás fejlesztés a gyakorlatban
    Helyszíni jelentés a NagyMagyarValóságból. Hőseink kis-alkalmazás-fejlesztők, akiknek nagyon sok felhasználójuk van. Vannak sejtéseik róla, hogy érdemes-e muka után vagy közben OpenSocial-el ismerkedni. Pénz, idő, hosting, iwiw api, rajongói levelek, világhír :)
  • Vásárhelyi Dániel: Az M4 makroprocesszor, egy harminc éves makrónyelv mai alkalmazhatósága a rendszergazda szemszögéből
    Egy igazi hasznos oldschool előadás. Kiderül hogyan is lehet ezt a mellőzött nyelvet hatékonyan használni, ha jó sok gépet kell karbantartania valakinek.

Gyertek, jó lesz.

Címkék: startup meetup beharangozómagyar
2009.08.04. 20:11. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hmm, ínycsiklandó menü :)

Nekem főleg a "Netbook OS" és a kukori.ca előadás keltette fel az érdeklődésemet.
Közvetítünk Twitteren, HH mindjárt mondja, mit figyeljetek.
@ern0: lehet, hogy túl sokat kérünk, de streaming nem lesz?