Google Street View Toddler Edition

A kisfilmet a Google Japan készítette. Gondolom a videó legfontosabb célja, hogy oldja a távol-keletiekben a privacy-feszültséget, és a helyiek inkább egy laza, klassz dolognak tartsák a Street View-t, mintsem a rosszindulatú leskelődés legújabb formájának.

Lévén egyre több országban vált nemkívánatossá ez a Google-fejlesztés (például Magyarországon is), gondolom a kaliforniai cégnél egyre idegesebbek a Steet View jövőjét illetően. Főleg egy olyan stratégiai fontosságú piacon, mint amilyen az elyahoosodott Japán.

Svájcban legutóbb arra kérték a Google-t, hogy precízebben homályosítsák el a képeken a rendszámtáblákat és az arcokat. Ugyanakkor vannak olyan művészek, akik épp az utcaszintű felvételekben látták meg a nagy lehetőséget.

Egy bizonyos, a Google Street View egy klassz fejlesztés. Más kérdés, hogy a Google-nak illett volna már a legelején odafigyelnie a privacy-problémákra.

Címkék: google video google maps street view
2009.09.15. 15:33. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aranyos...

... miért van ellenségeskedés az emberekben??? Talán, mert esetleg az arcukat is lefotózzák? Én úgy tudom,. hogy egy-két balhé után már cenzúrázzák az arcokat. Sőt, ez a műveletet kézzel végzik, mert az árfelismerőjük nagyon sok arcot kihagyott.

Szerintem örüljünk annak, hogy egy fotelben ülve körbenézhetjük a Las Vegas Stripet vagy bármilyen híres utcát és épületet, ingyen és bérmentve.

Nekem a Google Earth már alapvető kellék nyaralás előtt.
@hírbehozó: Pont erre a cikkre emlékeztem :) Nem tudtam, hogy te írtad :)

Köszönöm!
hát jha, nemcsak a távolkeletiekben kell oldani a feszültséget, sok szeretettel küldöm akkor ezt a videót az illetékes ombudsmanunknak aki kijárta hogy budapest szürke folt maradjon a street viewban.
Könyörgöm, a ombudsman mennyire van tisztában pl. magával a Google Earth-szel?
Nem akarok neki tippeket adni, de a Panoramio funkció nagyságrendekkel durvább, mint a Street View, hiszen ott a mezei userek által feltöltött nagyfelbontású képeken a kutya se takar ki se arcot, se rendszámot.
Érdekes, azzal nem volt gond eddig. A SV akkor miért piszkálja a csőrét?

A videó marha jó :)
Véleményem szerint csak azért hisztizett az ombudsman, nehogy az egész világ elött kiderüljön milyen gyalázatos állapotban van Budapest.Aki mostanában járt a belvárosban szerintem egyetért velem.Ha valaki így látja a StreetView-ban, az tuti örökre elkerüli ezt a trágyadombot.
A google megoldásán egyébként elég rossz minőségű képek vannak már alapól is fent.
www.norc.hu/ simán lenyomja pl. Az más kérdés, hogy kb használhatatlan, mert regisztrálni kell, ha valamit is akarok kezdeni vele. Nekem pedig az derogál, úgyhogy inkább a google-t használom.

De ha már itt tartunk, akkor a microsoft megoldása is jó. Néha jobban is használható, mint a többi, de mindenképpen látványos. Igaz, csak Japánban, mert Budapestről nincsenek ilyen képek.
www.bing.com/maps/default.aspx?v=2&FORM=LMLTCP&cp=py5qcmwncy0c&style=b&lvl=1&tilt=-90&dir=0&alt=-1000&phx=0&phy=0&phscl=1&scene=34637717&encType=1
Réjnbó Bridzs egyébként...
sztem akkor is gyalázat (és bocsi h kicsit off) h pesten leszavazták a street viewt...végre elérne minket valami olyasmi, ami miatt talán nem kell balkánnak éreznünk magunkat, erre lesavazzák vmi barmok. ezek után nem csodálkozom semmin se...