Google Monopoly: hamarosan restart és klánépítés

Mint korábban már beharangozta a Hasbro, hamarosan resetelik a Monopoly City Streets nevű online játékukat. Úgyhogy mindenki kap még egy esélyt arra, hogy meghódítsa Budapest utcáit a virtuális térben.

A sikerhez azonban ezúzzal lehet, hogy szükséges lesz másokkal szövetségre lépni.

A Twitteren már lelkes magyar monopolysokba is botlottunk, Simon Benjámin és Heilig Szabolcs például egy olyan oldalt indít be hamarosan, amelyen bárki saját klánt hozhat létre, amibe meghívhatja ismerőseit, és a teljes körű kommunikációs lehetőségek, valamint egyeztetett stratégia kidolgozásával komoly eredményeket érhet el az online társasjátékban. Ehhez hasonló fórum külföldön már több is létezik, s úgy tűnik, nem bántja az üzemeltetőket sem, mivel a hivatalos blog kommentjei közül nem moderálják ki ezek címeit. Az oldal az MCSClans.com címen lesz elérhető, az érdeklődők addig is a fejlesztők Twitter-fiókján érdeklődhetnek a fejleményekről. A szájt készítői  a Firefox böngésző alá elérhető ingyenes bővítménnyel, a Greasemonkey-val használható kiegészítőket is kiadnak a Monopolyhoz, amellyel extra funkciókat lehet adni a játékhoz. Ezek első darabja egy olyan szkript, amely az épületek listája alá kiírja azt is, hogy befektetésük hány nap alatt térül meg. (forrás: origo)

Én továbbra is azt gondolom, hogy a Hasbrónak elsőre kellett volna megugornia a lécet. Ez a második nekifutás már messze nem olyan varázslatos, mint amikor először élesítették ki a szájtot. Főleg azoknak nem, akik már ebben a fordulóban is tetemes összegeket lapátoltak össze a virtuális Tesz-Vesz Városban.

Címkék: google játék google maps monopoly
2009.09.17. 16:36. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@ddq: le bizony, ma már építek több felhőkarcolót a Bartók Bélára...
Miért nem csinálunk webisztán klánt? Benjámin lehetne a törzsfőnök. (csak a poronty nehogy éhenhaljon közbe)
nem semmi szolgáltatások vannak a neten: 300 millió MCS dollárt vehetsz 120 igazi dollárért, plusz buldózer szolgáltatás, telek átiratás a saját nevedre, ...

www.a4og.com/index.php?cPath=567
@GYUSZI BACSI: Ha ez igaz, ezzel értelmét is vesztette a játék... De nekem inkább kamunak tűnik, valaki így akar pénzt keresni.
@penge™: nem kamu, hanem immár tradíció az online játékok jó részében
Sok értelme nem volt a restartnak, érdemes megnézni a toplistákat, nem hiszem, hogy ekkora pontszámokat ki lehet hozni csalás nélkül, a játék második napján.
@kairakuda: a második nap biztos nem, tehát csalnak, de azért engem ért egy kis meglepetés most

vettem az alpokban egy utcát 7 millióért, és a házaknak olyan megtérülése van, hogy 600.000-ért rá építesz és napi 3.905.000 a megtérülése

összesen 14-ben van most a házakkal együtt és napi 36.000.000 a hasznon rajta

ha azt holnap elépítem, holnapután már 200.000.000 fog bejönni egy nap alatt, ha azt is elépítem, kedden már 1,2 milliárd jön be naponta

szerintem elírtak valamit, mert így megy tovább januárig, akkor fix hogy 1000 számjegyű lesz a napi bevételem

ráadásul az utca olyan hosszú, hogy legalább 200 ház elfér rajta, ha nem több
@GYUSZI BACSI: szerintem is bug lehet, bár az adók gátat vethetnek a növekedésnek
@GYUSZI BACSI: Nem bug, így van az egész képletezve. De ne 600-ért vegyél házakat, hanem 500-ért, jobban jársz. Annál a járadék az utca értéke milliomodrésze és a ház értéke szorzatának kb. 90 százaléka, míg a 600-asnál már csak 84 százaléka. De legjobb, ha 75 ezres házakkal építed tele, hely úgyis van rajta, annak a legjobb a megtérülése. Persze csak úgy érdemes drága utcát venni, ha kb. ugyanannyi összegben tudsz rá házat építeni. A restart előtt 1 milliósak voltak a legdrágább utcák, de a képlet már akkor is ugyanaz volt.
@morpet1: nem fogok 2000 db 50 ezres házat építeni, úgysem tudok mit kezdeni annyi pénzzel

utána meg rombolhatom le őket, mikor kevés a hely, szerintem marhaság kis házakkal teliépíteni
@GYUSZI BACSI: az elejen kis hazakkal 1M utcanal 100%-os megterulessel tudsz a legjobban novekedni! (hogyan vettel 7M-ert utcat es szortad tele? vagy ez a restart elott volt?) +mi faj jobban egy 75e vagy 2M-s epulet ledozerolasa?
++kis hazakkal tobb az iterakcio => tobb "szerencsekartya" (bar en meg nem jatszottam offline monopoly-t de ez a strategia jonak tunik) (es kis epuletekkel vegig tudsz rakni egy utcat ugy h. hazardot ne tudjanak lerakni)
@Benjamin: ezt a drága kártyát három account összevonásával vettem, a második napon a restart után, holnapra 120 milliót hoz egy nap alatt ez az egy utca

ha az egész pénzen amit hoz minden nap építkezek ugyanide, egy hét múlva 5.600 milliárd lenne a hozadéka naponta

szerintem totál el van paraméterezve ez a játék, abszolút elkúrták a számolásokat

közben vettem még egy utcát, ami szintén ilyen erősen hoz, de azt most 4 hazarddal is megküldték a jóakarók (:
Valószínűsítem, rövid időn belül ismét összeomlik a játék. Már ma is alig ment, és hajnal kettőkor garantáltan lehal. Mindenki csalókról beszél, pedig egyszerűen elszúrták az utcák árazását. Van egy 44 milliós utcám, arra raktam még 35 millióért házat, holnapra másfél milliárdot ígér. Elkölthetetlenül sok pénz termelődik a játékban, ha a népszerű városok aprópénzes utcái helyett idióta sztrádákat, meg bugos utakat vásárol az ember. Kicsit elkapkodták az egészet, mert a többszörös accountok kérdése bár valóban nehezen kezelhető, de itt az alap játékmenet az, ami irreálissá teszi az egészet. Mellékkövetkezményként lehetetlen elégséges szerverkapacitást mögérakni.
@morpet1: az ujrainditas utan hogy lett 44M-s utcad amire meg 35M-t koltottel? (szamitasaim szerint 1 accounttal kizart ennyi...)

@GYUSZI BACSI: ne lepodj meg ha diszkvalifikalnak: blog.monopolycitystreets.com/2009/09/mr-monopoly-is-watching.html
@Benjamin: Mindig a KP-m felét költöttem utcára és felét házra (50-75 ezresekre). Másnap az előző napi utcát elpasszoltam névértéken, igaz, családban maradt, de elég jól járt a vevő is velük.
Mindennek persze vége, mert ma este a Hasbro úgy döntött, hogy megváltoztatja a működési mechanizmust, és maximálta a megtérülést, 100%-ban. Azaz az egymilliónál drágább utcák sem fizetnek magasabb bérleti díjat, mint az 1 milliós utcák. Ebben van ráció, de összességében a játék nyilvánvalóan megbukott, menet közben változtatni a szabályokat nem valami elegáns.
Szerintem egyszerűen nem törődtek a fejlesztéssel rendesen.
Mert az ötlet kolosszális de a megvalósítás katasztrófa.
Na és akkor ne is beszéljünk Gyuszi többszörös accountjáról :)
Bár szerintem az éljátékosok mind ugyanígy csinálják... Szóval amíg ez nincs kiszürve addig lesznek a csaló top-játékosok és a rendes játékosok akik csak az élvezetért játszanak.

De ugye ez egy promó játék és a cél csak a népszerűség volt :) Azt meg elérték...
@Benjamin: egyrész teszek rá, ha kizárnak, engem csak szakmailag érdekelt az egész, hogy hogy lehet beindítani egy ilyen játékot (vagy hogy nem), hogy tudják kikerülni a szabályokat azok, akik csalnak és így tovább

de ma éjjel megint szabály változás volt a fű alatt és leállították a drága utcákat, ahogy fentebb már szó is volt róla

amúgy még valami, amit eddig nem írtam meg, de most már teszek erre is: sok pénzt úgy lehetett szerezni, hogy egy drága utcát odaadtál egy olcsóért és akkor kértél érte -30.000.000-t az ajánlatodban és akkor a bank azonnal felírt a számládra 30 misit és a másiknak meg mínuszba ment a számlája

az első között van akinek az al-számlái ezer milliárdos minuszban vannak és szartak az egészre a fejlesztők
@Zeeman: abból hogy 3 accountot összevontam nem lett sok pénzem, de abból igen, hogy tegnap még 170 milliót fizetett az az utcám, ami ma 26-ot miközben háromszor annyi ház van rajta
és még annyi, hogy a Level 3-tól nincs az 1,5-szörös korlát az ajánlatoknál sem
ez az egész egy szar. valahogy nagyon elbaszták a megvalósítását. miután félórát kerestem budapesten egy szabad utcát (és közben regisztrálni se tudtam, bár aztán pár kommentből kiderült, hogy azt az első utca megvételénél lehet valszeg), feladtam. ráadásul lassú is, inkompatibilis (opera alatt nem megy jól, de ha a ffként azonosítja magát a browser, akkor már igen...) sajnálom, mert az ötlet nagyon jó volt, sztem ilyen second life szintű is lehetett volna akár...