Saját telefont dob piacra a Google?

Bár ahogy haladunk előre az időben egyre több androidos telefon lepi el a boltokat, úgy tűnik, a Google maga is szeretne saját márkanevével jelen lenni a mobilpiacon.

A TheStreet.com információi szerint a kaliforniai cég egy okostelefon gyártóval állt össze, hogy piacra dobhassa első Google névre keresztelt telefonját. Ráadásul nem a mobilszolgáltatóktól, hanem egyenesen a kiskereskedőktől lehet majd megvásárolni a készüléket. A pletyka szerint minderre még idén sor kerülhet.

Ha azt vesszük, hogy a HTC eddig is élen járt a Google-féle mobilplatform, az Android piaci bevezetésében, talán megkockáztathatjuk, hogy a titkos mobilgyártó partner épp a HTC.

A Google sajáttelefon törekvése márcsak azért is érdekes lehet, mert egy sor mobilgyártó készülődik arra, hogy androidos modelleket dobjon piacra. És a Google egy olcsó, nyitott és okos telefonnal könnyen stratégiaváltásra kényszerítheti az iPhone-érában kissé összezavarodni látszó nagy mobilgyártó cégeket.

Címkék: google mobil android
2009.10.20. 21:41. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A HTC szvsz saját magának állítana konkurenciát, én inkább egy névtelen kínai gyártót tippelnék.
Ez kemény, talán ez megadja a löketet az android eddig eléggé mérsékelt sikerének.
"ÉBRESZTŐ: ideje lenne valami újat kitalálni és megpróbálni...itt lenne az ideje valami kreatív ötlettel előjönni, valami újat kitalálni...."

de akkor már nokia bele legyen... mégiscsak a nokia az nokia...
@KGyST: A HTC mindig is gyártott OEM, sőt onnan nőtte ki magát. Egyáltalán nem lenne saját maga konkurense. Lefedi az OEM gyártók piacának egy jelentős részét!
@hírbehozó: mi a nokia, vagy az ötlet a lol ? :D
csak adja a telot is ingyen :)
@hírbehozó: pedig a nokia az nokia. csak es kizarlag guglisra valtanek!
@bigyibogyo:
:)

Azért mindent nem adnak ingyen.

Érdekes lehet a Google megjelenése, pláne ha lenyomja az árakat.

KGyST:

Ezt azért nem hinném. Illetve ha máshogy amúgy sem tudna piacot bővíteni, akkor miért ne csinálná így? (Más is csinálta már.)Gondolom nem 13 dollár 55 centes megrendelés lenne...
Nem ertem, mirol van szo itt. Mar tobb, mint fel eve Google telefonom van, a Dev Phone 1. Ezt a kommentet is ezen gepelem (ezert nincsenek sajnos ekezetek).
Jo, tudom, boltban nem kaphato, de attol meg Google telefon.
@the Static: Gugli alkalmazottak telefonjai nem számítanak :)

A gyártó nem mind1? Már most is minden kínai, csak van a gagyi, és a jó. Remélem lesz, és jó lesz a guglifon.
És ha kicsit árban is odaverne a konkurens hypefonoknak...
@hírbehozó: dev phone 1 == HTC Magic == T-Mobile G1 T_Mobile nelkul.
@loop: igen, en is igy emlekeztem. a t-mobile g1 telefonrol van szo, ami valojaban egy htc dream.
Remelem nem a nokia-val akar osszeallni!

nokia = fos, soha ilyen kenyelmetlen telefonok nem voltak a kezembe, mint a nokiak. brrrrrrr
Amugy a G1-re sincs rairva sehol hogy HTC viszonta a hatuljara ra van irva hogy "with Google"
Amióta megvan az iPhoneom azóta nem nagyon kapcsoltam be a gépem ha alap doldogra kell a net. Gmail, böngészés, facebook, twitter stb... Google telefon nem hozott lázba akkor sem amikor először felröppent a hír róla. Most is telefonról írok egy parkból így a netezésnek már nincsenek korlátai hála pl. a 3g-nek. Csak akkor cserélném le a jelenlegit egy másikra (mpndjuk gPhonera) ha szergej személyesen kérne. :)
@carstep: Nem fognak, a Nokia azzal elismerné, hogy marhaság volt a Maemo, illetve a Symbian Foundation megvásárlása. Ez pedig a részvényeket is lehúzná, még jobban, mint a veszteség. Vagy HTC lesz, vagy esetleg a Motorola (a Droid fejlesztéséhez elég sok köze volt a Google-nek, merthogy a Google akart egy ütős Android-telefont, a Motorolának pedig még egy jó kis OEM-szerződés is jól jönne, merthogy a Razr óta nem igazán volt ütős készülékük).
@loop: ezt benezted, nem kicsit.

a dev phone sem teljesen egyezik meg a T-Mobile G1-el.

a G1 meg kozelsem egyenlo a HTC Magic-el, a G1 HTC-s neve a Dream.
@tóbiás: G1-el ezt mind meg lehet tenni. sot meg hw-es fullqwerty is van. mostanaban nem fogom lecserelni az biztos.
@Konflikt:
Na ja nem Magic, hanem Dream. Viszont akarhogy is nezem ezeket a dev phone-okat itt az irodaban, nem mondanam tul nagy kulonbsegnek hogy nincs benne sim lock es mas a logo rajta...
Jaj bazmeg, ha már ennyi HTC:

Hol lehet G2-t kapni? Mert a magyar T-hez még a G1 sem érkezett meg, gondolom egyik sem fog. Ti hol vennétek ilyen kütyüt, ha tiszta véletlenül az ár is bejátszik (ie. nem akarok okvetlenül Magyarországon méregdrágán kártyafüggetlent venni)? Külföldre kimenni? Anglia, Németország? Ott olcsóbb? stb.