Magyar Android portál: készülés a nagy boomra

Míg a Hundroid kifejezetten a fejlesztőknek szól, a most indult AndroidPortál a szimpla érdeklődőket, vagy androidos telefonnal rendelkező felhasználókat kísérli meg ellátni minél több információval.

A téma, vagyis a Goolge mobilplatformja márcsak azért is egyre fontosabb, mert egy sor mobilgyártó androidos telefonokkal készül ellepni a karácsonyi piacot. Ráadásul itt az új SDK, és a Google saját mobilkészülékben is gondolkodik.

Szóval az Android történelmi esélyének ideje hamarosan eljön. Érdemes felnézni néha az ájfonozásból és számba venni az Androidban rejlő lehetőségeket. Szóval haladóknak Hundroid.com, kezdőknek pedig Androidportal.hu.

Címkék: média dev mobil magyar android sdk
2009.10.28. 13:49. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

en meg megemlitettem volna az androidhungary.com -ot is.
lenne egy kerdesem, lehetseges Upnp szervert irni android ala?
Édesapámat szeretném meglepni karácsonyra az új t-mobile-os "olcsó" androiddal (Pulse), de ő nem tud idegen nyelveket ezért azt szeretném kérdezni tőletek, hogy magyar szoftverek vannak-e szép számmal a cucchoz?
Illetve hogy a gps-e google mapson megy-e és van-e hozzá autós gsp szoftver? Esetleg abból is magyar?
Előre is kössz és boccs a kezdő kérdésekért, engem nem foglalkoztattak eddgi a mobil kütyük cask apám nagyon rá van kattanva most.... :)
@carstep: szervert akarsz, vagy klienst? imo klienst érdemesebb lenne, nem?
egyébként:
en.wikipedia.org/wiki/UPnP_AV_MediaServers#Android
www.andromote.de/

szóval a rövid válasz azt hiszem "igen".
@lipilee: koszi, megnezem a linket. Nem kliensnek nem sok ertelme van, ha kontrollert akarok csinalni egy telefonbol. Max valami router felet kene csinalni, de informacioim szerint a Upnp nem tartalmaz ilyen definiciot.

Mindegy az otletem az lenne, ha hazaerek, es mondjuk kihuzom a fullhallgatot a telefonbol, akkor azonnal nyomja at automatikusan egy UPNP kliensre azt, amit hallgattam, mondjuk egy upnp klienst tartalmazo passiv hangfalba.
@carstep: lehet, hogy én keverem a kliens és szerver fogalmát, már anno az XFree86-tal is meggyűlt a bajom :)
mindenesetre izgalmasnak hangzik, remélem látunk téged a Marketben hamarosan.
Már most csak az a kérdés, hogy lehet-e _használható_ (=G2, vajon van más is?) androidos telefont kapni, mert szerintem nem, úgyhogy ez jelenleg egy elméleti kérdés.
@Kandras: Jelenleg sem a magyar nyelv nincs benne, sem az Android Market fizetős része nem nyitott magyar vásárlók és fejlesztők számára. Itthon majd akkortól beszéljünk nagy boomról, ha a Google is észrevesz minket.
Mi is futtatunk egy Androidos blogot, próbálunk egyre több témát felöleni, a legfrissebb híreket szállítani.

android.rook.hu/
@Kandras: Magyar fordítás folyamatban van. Elvileg karácsonyra elkészülhet.

Autós navigáció van: androidportal.hu/2009-10-28/google-navigacio itt látod linkelve a jelenleg általam ismert elérhető navigációs rendszereket. Ezek jelenleg fizetősek, a google féle navi nem elérhető még.

A navigációkhoz van mindegyikhez magyar nyelv.