Itt a YouTube Direct: közösségi videóplatform hírszájtoknak

A YouTube Direct egy olyan platform, mely a videómegosztó szájt apijára épül, és a hírszájtok számára lehetővé teszi, hogy a saját, személyre szabott YouTube-ukat hozzák létre saját szájtjukon.

A tipikus felhasználási mód, ha a netezők a hírszájt oldalán közvetlenül tölthetik fel a YouTube-ra videóikat, melyeket aztán a hírszájtok szerkesztői kiválogathatnak, és saját hírtartalmaikhoz passzinthatnak.

A cucc tehát olyasmi, mint a CNN iReportja, csak épp YouTube köntösben. A Direct azoknak a hírszájtoknak lehet hasznos, melyek jelentős felhasználói aktivitással számolnak, és nincs pénzük/idejük saját videóplatformot legyártani.

A kezdeményezéshez máris csatlakozott négy nagyobb amerikai hírszájt, a HuffPost, a San Francisco Chronicle, az NPR és a Politico.

Címkék: google youtube api videómegosztók
2009.11.17. 17:49. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyon helyes. eddig miért nem volt ilyen? a youtube eléggé el van maradva.
"YouTube könzösben." Közös Köntös? :D

Amúgy dolog a kifelé nyitogatás...
HETI OFF: közben csendben megújult a magyar igoogle. nekem mint mindennapi igoogle használónak még furcsa már-már nemteccik, de majd megszokjuk.
Par hozzafuznivalom lenne (hatranyok):

-nagyon jol hangzik, de mindez eddig is megoldhato volt a youtube data api es player apiokon keresztul (meg a feltoltes is)

-hogy a moderalo a google app engineen fut, bizonyos korlatokon tul fizetned kell

-nem az alkalmazo portal lesz a video tulaja, es nem is az o youtube accountjahoz csatoljak a videot, csupan lesz egy backlink az oldalara

-a feltoltott videok egybol lathatoak lesznek a youtubeon, a portal csak eldontheti, hogy o ujrapublikalja-e azt

-minden feltolto felhasznalonak kotelezo legyen youtube accountja

-ha a felhasznalo torli a videot, a portolon is eltunik az

Kb ennyi a hatranyokrol.
A mostani APInak ez csak egy kiterjesztese, mindez megoldhato akar most is, ugy is, hogy a portale marad a video es nem torlodik ha a portal nem akarja.
Az igazi ok amiert ez elkeszult a kovetkezo:

A fenti dolgot azert talaltak ki, mert vannak bizonyos nagy hirforrasok mint a Times is. Kozolnek hireket, kozolnek sajat videokat. A vilagon tortenik valami es egy ember lefilmezi. Felteszi a youtubera, bomba a hir, nagy port kavar es mindenki az ovet nezi. A Times nem filmezte le. Viszont ha a youtube directen keresztul hasznalja, akkor megjelenitheti a sajat videoi kozott, mintha az o filmesei keszitettek volna. A sima youtube modszerrel pedig kevesebben neznek meg, mint a Times sitejan keresztul. Es a millios nezettsegu video mellett ott lesz a backlink a Timesra, akar youtubeon, akar mashol nezik(pl embed).