Prezit használt a magyar miniszterelnök főműsoridőben

Talán a legnagyobb ingyen reklámot kapta a magyar prezentációkészítő startup azzal, hogy Bajnai Gordon Corvinus egyetemen tartott előadásában az ő szoftverüket használta. A több mint egy órás műsort a közszolgálati televízió élőben közvetítette.

A miniszterelnök egyébként 33:55-nél nagyszerű magyar találmánynak nevezi a Prezit, és azt is megjegyzi, hogy többet töltöttek a prezentáció előállításával, mint a tartalom megalkotásával, "de nagyon szimpatikus, és másodszorra biztos jól fog menni. És tényleg magyar szoftverről, magyar innovációról van szó".

Amúgy tudomásom szerint a kormányfő magánakciójáról van szó. A prezisek is a tévéből tudták meg, hogy Bajnai az ő szoftverükkel prezentál. A Prezi.com hivatalosan eddig csak a TED konferenciasorozattal állapodott meg a prezentációkészítő használatáról.

Címkék: magyar startup prezi.com
2009.11.25. 11:21. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Előadás közben megjegyezte, hogy többet dolgozTUNK magán a prezentáción, mint az anyag összeállításán, tehát gondolom a stábjában néhány szaki olvassa a webisztánt vagy a techcrunchot. :) Mindenesetre gesztusnak/reklámnak se rossz, meg hát mégis jobb színben tünteti föl az egész előadást, hogy egy magyar fejlesztésű terméket használtak hozzá.
34:10 körül pár mondatban promótálja is kicsit a terméket.
Nem csak jobb színben tűnteti fel, de szerintem mind tartalomban mind érthetőségben adott pluszt ez a fajta tálalás, illetve az egész előadás szerintem elég jól fel volt építve. És az külön tetszett, hogy mindezt fontosnak gondolták.
Igen, egyébként kifejezetten ügyesen használták a Prezit, jól volt felépítve a prezentáció, ügyesen vették hasznát pl. a zoomolásos technikának.
Szerény véleményem szerint Bajnai rulez, mint rendcsináló kommunikátor. Jó lenne, ha más kormányfők is így tudnák használni a technikát eszközként, mint ő. :)
@agyvihar: Már a másik legendás komminikátor, Gy.F is rakta, rakta a slide-okat a Közgázon, minden kerek volt, aztán nézz körbe, mennyit is értek.
Kérdés....miért hajtja szénné a 3Ghz-es core 2-t egy weboldalba ágyazott prezi-s csoda....?
Más is tapasztal ilyet?
a hazai gazdaság válságból való kilábalását bemutató prezentációhoz kiváló választás volt egy elismert magyar fejlesztésű prezentáló-szoftver, gratula hozzá!
sokkal jobb, mintha powerpointolt volna.
Jó hír, még jobb alkalmazás. Több ilyet! :)
Végre valami hazai innováció, amit értékelnek. Gratula BG-nak és csapatának!
Iszonyú jó prezentációt lehet csinálni a Prezivel, de nagyon munkaigényes. Tavaly csináltam egy előadást például, amit idén kicsit kiegészítenék, meg kicsitá átstrukturálnék. 3x kevesebb időalatt megcsináltam nulláról PPT-ben, mint amennyit elvacakoltam volna a tavalyi Perzi frissítésével. Nem lett olyan látványos a PPT, de ennyi időm volt rá.
Bajnaival csak az a baj, hogy lopni még a prezentációkészítésnél is jobban tud. Vagy, ha nem ő, a bandája.

Azért egy gyilkosnál se méltassuk már azt, hogy igaz, hogy megölte az áldozatot, de milyen mesterien bánt a késsel!
Amúgy, ha nézte valaki az előadást, mondja már meg, hogy a "csökkentjük a távhő áfáját" hogyan segít engem, mint piaci áron gázt használó a gazdasági kilábalásban??
Grr. Amikor én Prezit próbáltam használni a Corvinuson, kifogásolták, mert szerintük a prezentáció az ppt.
Na, örülök! Kár, hogy nem sikerült túl szépre megcsinálni a stábnak a prezentációt.
@Laza vagyok: Ez így, a körülmények ismerete nélkül nehezen érthető - mi volt a feladat, ki kifogásolta, mi volt a konkrét indok?
@Laza vagyok: Jaja, én is 3x, 4x próbáltam használni, ráadásul infós órákon. Egyszerűen nem értették. Evvan.
Csak fél szemmel néztem az előadást, és leginkább az a kérdés ágaskodott bennem, hogy hogyan lehet ilyen tipográfiai ámokfutást végezni. Kár, hogy ez az első benyomása az embernek erről a nyilván ígéretes rendszerről. Mondjuk a weboldalon is tobzódnak az ocsmány betűk.