Már Magyarországon is működik a Google Navigation

Kerek egy hónapja jelentette be a Google saját, ingyenes navigációs rendszerét. Az Androidportál szerint a szoftver androidos telefonokkal, 1.6-os firmware-rel immár az egész világon, így Magyarországon is működik.

Elindítod a navstartert, s miután megadtad a címet, működik a navigáció. Mint a csatolt képen látható, Budapesten is. Így gondolom egész Magyarországon. Ami persze még vicces, hogy a TTS nincs teljesen tisztában a magyar utcanevek ejtésén, így izgalmas ráadás feladat vezetés közben kitalálni, hogy most melyik utcára gondolt valójában. :-)

Címkék: google mobil navigáció android google navigation
2009.11.29. 13:02. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ha hazamegyek kiprobalom
hol tudok szetezni milyen adroidos telokat arulnak a magyar szolgaltatok?
Szép.
Egy baj van csak:
GPS vétel mindenhol van a világon, internet a mi szép hazánkban viszont sokkal kevésbé, főleg az eltévedős, térképnézegetős helyeken...

Még kell neki 10 év legalább, mire gyakorlatban is hasznos lesz. (3G az egész országban, egész EU-ban)
sajnos elhiszem hogy csak 10 év múlva lesz itthon rendes 3G - szomorú
Nekem fel is ment, de még nem próbáltam. De mintha nem kellene hozzá 3G.
@bigyibogyo: mindhárom szolgáltató árul Androidos telefonokat, a legolcsóbban a T-Mobile Pulse-zal jársz (2 éves törlesztéssel valami 6000 forint), a legdrágábban pedig a Pannonnal (akik a HTC Herot drágábban adják, mintha megvennéd *akárhonnan*).
A kulcs egyébként az (ha nem akarsz szolgáltatótól venni), hogy ha egy olcsóüzletes siteon rákeresel az eszközre, tudsz venni, én is így vettem valami random GSM boltban az enyémet, egy G1-et.

@aftermodern: nem tudom te hogy vagy vele, de én pl. képes vagyok Sopronban, vagy Egerben is eltévedni, nem is szólva Hévízről. Szóval hasznos ez belföldön is. (*Igazán* eltévedni pedig Magyarországon egyáltalán nem lehet, GPS-sel, vagy anélkül.) Abban viszont igazad van, hogy külföldön jelenleg nekünk nem pálya, mert nincs flat fee data roaming. De majd lesz ;)
"mindhárom szolgáltató árul Androidos telefonokat, a legolcsóbban a T-Mobile Pulse-zal jársz (2 éves törlesztéssel valami 6000 forint), a legdrágábban pedig a Pannonnal (akik a HTC Herot drágábban adják,"

az az érzésem ezzel hogy én vagyok a telefonért, a programért, nem pedig fordítva. ezért uj telefont venni szvsz ostobaság, hacsak nem sznob az ember, de akkor meg is érdemli. az ingyenes gmap tökéletes amit most ad (ki tudja mi lesz később), és a nokia maps is használható. most az hogy nem pofázik a program, talán nem is baj, de rajzolni tud, és elég.... ha gyalog vagy meg pláne, mert autoba ugyse jók ezek....