Programajánló: a streamelés, mint performansz

A Making New Waves egy kortárs zenei és multimédia fesztivál. Ami nekünk e blogon nem is lenne annyira érdekes, ha nem szerepelne a programban Pedro Rebelo:

Pedro Rebelo "Netszobák: Hosszú visszacsatolás" projektje a hálózatot akusztikus médiumként használja. A hagyományos streameléskor hibának érzékelt késés az előadás során hasznos adattá, egy virtuális effektprocesszor vezérlőparaméterévé válik. A darab a megsokszorozott tér élményét vizsgálja, ahogyan az akusztikus, a szociális és a személyes tér a hálózat részévé válik. A Netszobák a publikumot invitálja, hogy legyen részese a többszörös visszacsatolás élményének az interneten. Az előadás különböző helyszínekről származó, jelenidejű streamek élő manipulálásából és összekeveréséből tevődik össze.

Akinek felkeltette az érdkelődését a program, a workshopon december 13-dikán vasárnap 14–17h között vehet részt. Akit csak az előadás érdekel, az 19 órára fáradjon le a Trafóba. 

Ha már eszement programok. Ugyancsak a fesztiválon lesz a motorkoncert. A zenekar tagjai négy darab Yamaha motorral komponálnak zenét. Őket december 12-én, szombaton, este nyolctól lehet meghallgatni. Élménybeszámolókat mindenképpen kérünk.

A geek programajánlókat a webisztan kukac gmail címre, vagy Twitteren a #webi csatornára várjuk.

Címkék: stream programajánló koncert beharangozó making new waves
2009.12.05. 19:40. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.