Úgy tűnik, mégiscsak jön az a Google Phone

Ugye, hogy ugye: mégiscsak igazak voltak az októberi pletykák arról, hogy lesz Google Phone. És azt is jól éreztük meg, hogy a HTC-vel kooperálnak - mint az Android-projektben. Mondjuk szerintem a Google eleve nem az a cég, amely csak úgy, ölbe tett kézzel nézi az iPhone menetelését.

És bár van az Android, ami lassan-lassan csak rákerül a nagyobb mobilgyártók pár termékére, de azért a Google nem lenne Google, ha ne gondolná azt, hogy képes jobb telefont is csinálni, mint mondjuk egy Apple. Nem csak jobb mobilplatformot.

A legfrissebb pletykák szerint januárra a boltokba kerülhet. Az iPhone-hoz képest pár előny: szolgáltatófüggetlenül kerül a polcokra, nagyon gyors lesz, kiváló felbontású kijelző, vékonyabb, extra háttérzajszűrő mikrofon, jobb beépített kamera, Android 2.1, integrált voice-to-text.

Szebb az tuti nem lesz. Egészen addig, amíg a HTC-nél nem váltanak az ázsiai kütyüesztétikáról a nyugati kütyüesztétikára. És erre valószínűleg kicsi az esély. A híresztelésekből egyelőre úgy tűnik, hogy a Google hardverben és szoftverben akar az iPhone mellé/elé kerülni, az esztétikai szempontok továbbra is harmadlagosak. Bár az kecsegtető, hogy a pletkya szerint a Google vezényli a felhasználói élmény kialakítását.

Ha csak a fele igaz, akkor jövőre megint érdemes lesz elgondolkodnia minden mobilgyártónak azon, hogy 2010 második felére milyen telefonokkal is kéne előállniuk ahhoz, hogy ne érezzék magukat megint lekörözve. Az biztos, hogy jól átverhetve érezhetik magukat azok a cégek, akik már rábólintottak az Androidra. Vagy fogalmazzunk piacibban: kénytelenek lesznek valóban jobb telefonokat gyártani, mint ahogy tervezték.

Címkék: google mobil android
2009.12.13. 01:51. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez vicc. Szánalmasak. Az egészet azért csinalják mert az iPhone nagyon sikeres. Soha nem fognak a nyomába se érni. Utánzatok mindig szarabbak az eredetinél, ezt mindenki tudja.
@PannonDesign:

Azért ez sarkos. Az iPhone kurvanagyzseni. De. Vannak hiányosságai, hátrányai, van hol megfogni, nem lehetetlen ráverni. Az, h ez eddig nem nagyon sikerült, csak egy dolog.

Másrészt: a külcsin harmadlagos? Na pont itt kurják el. Árgus szemekkel bámulják az almalogót.. és képtelenek mögé látni? Az iPhone csomó ok miatt tömegtermék, de biztos, hogy elsők közt van az, hogy úgy néz ki, ahogy.

Arról nem is beszélve, hogy nem is olyan sokára jön a következő verzió is. Ha ott is nagyot (vagyis szépet) alakítanak, akkor marad a helyzet az, ami.

Tőlem lehetne benne háromszor annyi megapixel, lehet fele vékony, lehet szupergyors, de ha csúnya, akkor esélytelen, hogy egyáltalán megfontoljam a váltást.
A TechCrunch tegnapelőtti posztjában éppen olyan céges tweeteket gyűjtöttek (a Google-nél sok ember kapott prototípust), amik a külcsínen ájuldoztak. Ezek szerint valószínűleg külsőben sem lehet olyan vállalhatatlanul csúnya: www.techcrunch.com/2009/12/11/google-phone-zomg/

Arról még nem csípett el valaki infót, hogy multi-touch lesz-e?
Jön, nem jön, jön, nem jön, jön, nem jön.

Ez csak az elmúlt két hónap.:)
lesz még laptop is. msi.
@hirbehozó
"jövőre megint érdemes lesz elgondolkodnia minden mobilgyártónak azon, hogy 2010 második felére milyen telefonokkal is kéne előállniuk ahhoz, hogy ne érezzék magukat megint lekörözve"

mi az, hogy lekörözve? és mi az, hogy megint? elég merész azt állítani, hogy egy egyelőre nem létező telefonnal szemben két kör hátrányban lesz mindenki. ;-)
Hi all.

Tegnap kipróbáltam élőben egy fél órára a telefont az egyik Google-ös ismerősömön keresztül.

A kinézet egyáltalán nem rossz, szép, fémes, masszív a felépítése. A belső design is egészen kulturált.
A sebességtől nem kell elájulni, ugyanaz a feeling mint az én iPhone 3G-men, kivéve a programindítások, amelyek olyanok mint egy 3GS. Szóval rendben van.
A képeken/fotókon nem ment a pitch-zoom, ami nem tudom hogy azt jelenti-e, hogy nincs rajta multi-touch, de valószínűleg igen.
A legzavaróbb az, hogy az egyetlen fizikai gomb a görgős-pöcök (trackball?), és nem a menü/kilépő gomb, mint az iPhone-on. Emiatt a házikó gomb csak virtuális, kicsi, így nem annyira kényelmes a navigáció. Szerintem.
A kamera fasza, a vaku fasza.

Összességében nagyon jó készülék, viszont nem előremutató, mint annak idején az iPhone volt, hanem csak feljött a szintre.
remélem nem olyan stílust követnek majd mint a keresőjük kinézeténél
Ha jön, ha nem jön, az ki van zárva, hogy én valaha is epül terméket vegyek. Enyhén nem szimpatikus a cég.
@fassy: thx, ez korrekt volt.
nekem mondjuk eleg,h adnroid + fuggetlen. varhatoan arban is jol fog alalkulni. varom nagyon :)
Már képs is került ki róla:

twitpic.com/tbdig

Fassy, meg tudod erősíteni hogy ez az?
olyan, mint egy garzon bútorelem ;-)

ebből szemtelenül olcsó symbian, és olcsóbb iphone lesz. kártyafüggetlen készülékek. az android ezt fogja kikényszeríteni. és ennek örülni kell. de hogy nem fog köröket senkire se ráverni az tuti.

ezen a téren a következő lényeges lépés az lesz, amikor az apple bejelenti, hogy walkman mobilt csinált az ipodból.
A mashable azt írta, h. maga a google fogja árulni a neten és csak kártyafüggetlenül!
Nekem ez akkora rulez a sok kib. csak amerikában kapható motorola droid, blackbery curve, palm pre után, hogy máris rohanok a boltba (ami ugye a neten lesz), hogy beszerezzek egyet!
Ha tudom, hogy ekkora hype lesz belőle, akkor csinálok róla video review-t meg képeket, és én lettem volna a legnézettebb sztár a YouTube-on. Picsába.
Az biztos, hogy a google nagyon ért a hype gerjesztéshez :)

Ránézésre ez csak egy n+1-edik Androidos HTC. Kíváncsi vagyok mi olyan hűde új dolog lesz az A2.1-ben, illetve kíváncsi vagyok a terjesztési részletekre...
@Atkakukac: nem kell felni, biztos lesz majd valami engedelyeztetesi problema ami miatt csak az usabol lehet majd megrendelni
Jobban megnézve, ez a telefon egy az egyben a HTC Eris (az amcsi Verizon által forgalmazott Hero), csak nincs rajta felvevő és lerakó gomb:

images.google.com/images?rlz=1C1GGLS_enHU351HU351&sourceid=chrome&q=htc%20eris&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=en&tab=wi
A mobilinternet a legnagyobb átverés. A sebessége legalábbis a T-mobilenál 20 kb/s körül van a beigért 7,2 M helyett. Sokkal szarabb mint a valamikori betárcsázós modemes vonal, az ADSL-nek meg vizet sem visz. A szerződési feltételek rettenetesen előnytelenek és akkor sem tudsz kilépni a szerződésből ha nem müködik a szolgáltatás.
Az ügyfélszolgálat nulla. Inkább háromszor annyi pénzért müködőképes internetet más szolgáltatónál mint mobilinternetet a T-mobile-tól.
@fassy: Pedig ez a kezdetektől evidens volt. Eleve az a tény, hogy a mobilbizniszben egyre inkább érdekelt keresőcég már mobilt is piacra akar dobni, óriási érdeklődést jelent. Ilyenkor pedig mindenki, aki csak egy kis infót is ki tud szivárogtatni a cuccról, pillanatnyi lépés-/helyzetelőnyben van. Ezt pedig MINDIG érdemes kihasználni.