Ha öntudatára ébred a laptop webkamerája...

Egy srác olyan szkriptet írt, melynek lényege, hogy ha munka közben hibásan kommintol/mördzsöl, a szkript átveszi az irányítást a laptop webkamerája fölött, és készít egy képet a programozó arcáról, majd azt automatikusan ki is postolja a Twitterre.

A szkript írója ilyen arcot vág, amikor hibázik:

Ez kétségtelenül vicces. Én szívesen látnék egy olyan verziót is, mely akkor küldene automatikusan webcam képet a Twitterre, ha a júzer félregépelni mondjuk a jelszavát. Vagy leírja a laptopon, hogy "basszus".

Ma már szinte minden laptop rendelkezik beépített kamerával és netkapcsolattal. Ilyen formán pedig nyilván nem csak vicces, ártalmatlan szkripteket írhatnak programozók, hanem épp rosszindulatúakat is. Ez pedig nagyobb veszélyt jelenthet, mint mondjuk egy kószáló poloska.

Címkék: dev biztonság laptop szkript
2010.01.10. 14:19. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez tetszik :D
Bar bevezetni azthiszem nem fogom, en olyankor inkabb anyazni szoktam :)
ezért van nálam letiltva az eszközkezelőben
Ez eleg nagy szandekossagot igenyel es azt, hogy ne legyen letiltva a kamera hardveresen. Arrol nem beszelve, hogy ki az az idiota, aki automatikusan merge-el??? A sajat tapasztalatom az, hogy a gep szinte mindig elrontja...
Az lenne a gigatuti, ha akkor készülne a kép miután beütötted url-nek az analfisting.com-ot vagy hasonlót... LOL
lehet én vagyok hülye (biztos) de mi a franc az a "kommintol/mördzsöl"?

a merge szót még ismerem, de azt sem tudom hogy lehet hibásan csinálni?

mondana valaki egy példát?
én ha elbaszok valamit, akkor összeszorítom a szám, és hunyorgok:D:D Szívesen látnék egy this is spaaaaaaaaartaaa-s arcot:D
@kulcsarb:
"kommintol" - commit-ol akart lenni szerintem, azt jelenti, hogy a közös kódbázisba (SVN, CVS etc.) berakod az általad végzett módosításokat.

"mördzsöl" - merge-el, azaz úgy rakod fel a módosításokat, hogy időközben más is belenyúlt (és lehet, pont ugyanazt írtátok át).
Köpjétek le árnyékomat, de néha olyan net-megszállott vagyok, hogy a klozetra is behurcolom a gépet. Na ilyenkor gondolkodom el azon, hogy kéne egy kis lencsevédő a webcamre, nehogy életre kelljen.. :D

De komolyan!
@ILLED: Nyugi, mi nem vagyunk rá kíváncsiak :)
komoly aggodalmat okoz egyes ügyfeleink körében, hogy mi lesz ha vírus megy a gépükre és a webcam bekapcsol és meg fogják figyelni őket...
végülis nem alaptalan és hát a legutóbbi twitteren kezdődött gyilkosságba torkolló balhé után komolyan is kell venni az ilyet.
Nem venném jó néven ha engem vagy a családomat megfigyelné holmi elmebeteg scriptkiddie.
Ződsárga szigetelőszalag, és levan a gondd :D
abszolút kocka :D de jó ötlet!