Keresőhírek, Magyarországról

Múltkor már beszámoltunk róla, hogy elkezdte publikus életét a Szörcs. (Btw, jó hír, hogy gyorsabbak lettek, mint az induláskor voltak.) Nos, a másik két magyar webkereső háza táján is vannak fejlemények.

Az egyik, hogy a Yahoo motorjára épülő Johu immár a magyar fórumokban is keres. A fejlesztők elsősorban azoknak ajánlják ezt a funkciót, akik például termékekkel kapcsolatos vélemények után kutakodnak a weben.  A fórumkeresést amúgy a Fórumkereső.hu szolgáltatja a Johunak.

A harmadik magyar keresős startup, a Bluu pedig jelenleg dizájnert keres. "Egy kicsit a Mac-es érzést szeretnénk visszatükrözni rendszerünkben" - írják a felhívásban.

Címkék: keresők magyar startup szörcs.hu johu.hu bluu.hu
2010.01.19. 18:09. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az a baj a szörcs.hu-val (most még, gondolom), hogy hiába nyilatkozták azt, hogy a program kitalálja, hogy a user mire kíváncsi, ha bírom azt, hogy "push javascript", mert a push() használatára vagyok kíváncsi javascript-ben, akkor az első oldalon szinte nincs ilyesmi, a google viszont gyakorlatilag csak "jó" találatokat ad.
Azabaj hogy ez nem kifejezetten az a magyar keresés szerintem, amire a fejlesztés koncentrált. Persze, ez hosszútávon erős gond, ha egy ultimate keresőt akarnak a srácok.
@gabesas: igazad van, de az mégse járja, hogy ha a keresésben van "javascript", akkor kirakja azokat az oldalakat, amikben olyan szövegeket talál, hogy: Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.
Azaz a javascriptet nem futtató keresőmotor a "hibaüzenetet" indexeli be.
Persze ez már most sem minden keresésnél van így, de én pont beleszaladtam a push-sal, vagy a join-nal. :)
ja, hát az egy orbitális bug, főleg egy szemantikusnak tervezett keresőmotornál.
Ez NAGYON fura. Generaltam egy uj email cimet a szorcs.hu-nak regisztralni, erre kozolte, hogy mar van ilyen. Nyilvanvaloan hazudik. De miert? Email cimeket gyujt?
@grin: szerintem vagy nem generaltad, vagy hiba van a szorcsnel.
@hh: eleg sajatos irewhriwheir@zzz.hu jellegu - sajat domaines - email cimnel kozolni, hogy mar letezik, nemde? :) Azert csak tudok throwaway cimeket csinalni, ha mar gyakorlom lassan tobb mint egy evtizede. :-]