Megérkezett a valós idejű információkeresés a Google.hu alá

A Google októberben jelentette be, hogy webkeresője találati listáiban a releváns twitek és facebookos tartalmak is megjelennek, kvázi valós időben. Mai hír, hogy immár a Google.hu, vagyis a kereső magyar verziója is tudja ezt a funkciót.

Nincs más dolgunk, mint a kereső beállításainál a "Frissítések" menüpontra kattintani és rákeresni egy adott forró topikra. Ebben a percben a XIII. kerületi lövöldözés például rendkívüli híradás, úgyhogy láthatunk is pár friss tartalmat az "Erste Bank"-ra keresve.

De működik a dolog olyan általánosabb témákra is, mint például a választás.

A Google a valós idejű keresésnél többek közt a twiteket, facebookos tartalmakat és blogbejegyzéseket pásztázza végig, és adja vissza találatként, szinte másodperc pontosan az eredményeket.

(FYI: nem először fordul elő, hogy jóval később kapják meg a bloggerek - köztük a Webisztán is - a sajtóanyagokat, információkat, mint ahogy egy-két magyar hírszájton a hír megjelenne. Nehéz lenne megmondani, hogy miért ez a kettős mérce. Ugyanakkor én sem azért írok blogot, hogy poros sajtóközleményeket tömködhessek egy webes felületre. És valószínűleg olvasóként sem lenne túl érdekes lejárt szavatosságú hírek miatt ellátogatni egy szakmai blogra. Ebből következően a jövőben kevesebbszer fogok foglalkozni például a Google Magyarországot érintő híreivel. Megértésüket köszönjük.)

Címkék: google keresők magyar real time
2010.03.19. 14:24. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt nagyon hasznos funkciónak érzem, máris találtam 1-2 érdekes dolgot.
Raknál fel egy screenshot-ot erről a "Frissítések" menüpontról, mert én bizony nem találom sehol
"Az Ön keresését - erste bank - nem lehetett végrehajtani a megadott keresési feltételekkel. Keresési beállítások alaphelyzetbe állítása"

izé.
@hírbehozó:
nekem csak ezek vannak:

Összes találat
Képek
Videók
Hírek
Blogok
Könyvek
Társalgások

mit rontok el?

img9.indafoto.hu/9/3/95733_80029efad818240170239faf2ad95c65/7183931_a6141b1a9a9060ba0bbda13a917ae37b_m.jpg
@kulcsarb: gondolom ezt is folyamatosan frissitik ki. ugyhogy valszeg varnod kell par orat/napot...
@hírbehozó: ez azt jelenti, hogy csak bejelentkezett felhasználóknak elérhető?
vagy ip cím alapján döntik el, hogy megérdemled-e vagy sem?
@kulcsarb: vagy éppen amelyik szerverbe beesel, és ott már fel van telepítve.
Persze hasonlo a Mediafilter is, csak nem kell mindig beirogatni =)

mediafilter.hu
"Ebből következően a jövőben kevesebbszer fogok foglalkozni például a Google Magyarországot érintő híreivel. "

Megértem a csalódottságodat, de ezzel magadat meg az olvasóidat szúrod tökön. Sajnos. De azért hátha beijednek... :)
@b p: El kéne dönteni, hogy a blogger szabadúszó újságíró, vagy magánember, aki szakmai naplót vezet. Mert az nem megy, hogy amikor számonkérik a tartalmat, akkor a magánemberséggel takarózunk, de a hírforrásoktól elvárjuk, hogy sajtóként tekintsenek ránk. Ettől még a Google Magyarország gondolhatná úgy, hogy megéri neki ugyanolyan sajtókapcsolatként tekinteni néhány bloggerre, mint a hagyományos médiára.
@b p: a gugli valszeg túl fogja élni, ha pont itt nem írnak róluk

én viszont például innen szoktam venni az ektuális újdonságokat és engem nem annyira érdekel, ha erről a fenti hírről két nappal később értesülök, úgysem működik nálam ):
az italic-os sorokat mosmé? egyébiránt már vártam a funkciót itthonra...
@Monorau Bukurea: +1, meg ugye erről megkéne kérdezni a másik oldalt is az egyoldalú elítélés helyett. A blogger egyébként pont azt gondolja általában magáról(mármint hogy független újságíró, számonkérhetőség nélkül) amit írtál, ebben is változnunk kellene.
Hogy nagyon szélsőséges példát mondjak, pólóbloggerünk pont ugyanezt csinálta.
A FYI rész az nagyon ott van :-))))