Csajok és Pasik: miniappból önálló közösségi szájt

Hogyan lesz egy sikeres iwiwes kisalkalmazásból sikeres, saját lábon megálló közösségi szájt? - szerintem ez az egyik legérdekesebb kérdés a Csajok és Pasik nevű szolgáltatás saját birtokra költözése kapcsán.

Nos, most, hogy elindult a CsajokésPasik.hu, érdemes is megnézni, hogy vajon a szolgáltatás készítői miként gondolkodnak erről. Első ránézésre az iwiwes miniapp és az önálló szájt között az a legfőbb különbség, hogy utóbbi sokkal mélyebben profilozza fel a felhasználókat. Nem csak a részletes személyes adataikat kérik el a júzereknek, de preferenciáikat is próbálják minél mélyebben belőni (hogyan szeretnek utazni, milyen szabadidős tevékenységeket preferálnak, szeretik-e a háziállatokat, stb.).

Mindez nyilván nagyban megkönnyítheti a szolgáltatásban a kapcsolati háló felépítését, vagy hát: a személyes ízlések, preferenciák szerinti ismerkedést.

A szolgáltatás érdekes határmezsgyén mozog: elsőre nem mondanám azt, hogy ez egy tipikus randiszájt, de épp azt sem, hogy egy tipikus kapcsolatépítő szolgáltatás. Mondjuk inkább úgy, hogy egy olyan social network-kel állunk szemben, melynek motorját a nemi hormonok képezik.

Olyan közösségi szájt, ahol a kapcsolatok alapját nem az ismeretség, hanem a "ki jön be, ki tetszik", illetve a "ki hasonlít hozzám" kérdésekre adott válaszok alakítják. Ilyen szempontból tehát inkább hagyományos randioldalnak mondanám mégis. Igaz, első ránézésre ennél nagyobb perspektívát ígér a szolgáltatás.

A szájt jelenlegi legerősebb funkciója az iwiwes miniapp-pal szemben - a mélyebb és részletesebb profiladatok mellett -, hogy itt a felhasználók csetelhetnek is egymással.

Sőt, az is kiderül, hogy hamarosan a szájt egyes funkciói - így a több kép feltöltése, korlátlan üzenetküldés és a már említett csetelés - fizetősek lesznek. Az ígéret szerint havi 1000 forintot kell majd emelt díjas sms-ben vagy bankkártyával befizetni ahhoz, hogy a felhasználó a szolgáltatásminden funkcióját használhassa.

Jó dolog, hogy már a legelején rendelkeznek valamiféle fix bevételi forrással. Így 2010-ben azért el is várható, hogy freemium modellben kisebb összegeket fizessenek az emberek online is bizonyos, számukra maximális előnyökkel járó szolgáltatásokért. És hát a hatékony párkeresést azért nyugodtan ide sorolhatjuk.

Az bizonyos, hogy a Csajok és Pasik első ránézésre is egy összeszedettebb, szebb, végiggondoltabb, a közösségi funkciókat hatékonyabban alkalmazó szolgáltatás, mint a többi hazai randiszájté. Mondom, én azért eggyel nagyobb perspektívát is látnék ebben a szolgáltatásban. 

De annyi bizonyos, hogy a jelenlegi szájt is képes lesz az iWiW-en már meglévő százezres nagyságrendű aktív felhasználó tábor jelentős részét megmozgatni. Kérdés, hogy sikerül-e szinten tartani az érdeklődést és rendszeres aktivitásra bírni a meglévő közösséget.

Címkék: iwiw magyar startup társkereső miniapp csajok és pasik randiszájt
2010.03.30. 18:34. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hibásan linkelted a második linket!
tudom, hogy nem szép dolog, de a címben érdemes lenne javítani a "minapp"-ot miniapp-ra :)

és hogy ontopic is legyek...engem ugyan különösebben nem mozgat a téma, de sok sikert kívánok az önálló oldalnak :)
Rengeteg a lehúzós fizetős randioldal. Ami messze veri mindet, az az okcupid. Fényévekre van bármelyik másiktól. És free.
fizetni? ma magyarorszagon? neten? csetert? hol elnek ezek?
Én is kíváncsi leszek hány fizető felhasználó lesz idehaza...

Ha nem komoly randi oldal lesz, akkor szerintem nem biztos, hogy fizetnek majd érte a látogatók.

Unatkozó felhasználóknak van sok másik hasonló, pl a facebookon.
Szerintem aki ilyen alkalmazást használ, az akár fizetni is hajlandó érte, hasonlóan ahhoz az elvhez, miszerint aki iPhone-t vásárol, az egyéb hülyeségekre is képes elverni a pénzt, azaz komolyabb vásárlóerőt képvisel, jelen alkalmazás célfelhasználóinak nézőpontjából tekintve.
eddig se, és ezután se. főleg iwiwen. ott semmit. még magát az iwiwet sem. de mivel magyar és érvényesülni akar egyedül is így hadd kívánjak sok sokiert, és sok emelt díjas sms-t. minden kezdeményezést támogatok mégha meghökkentő is. ez nem az, de még lehet az. köszönöm a szót.
Kattintgatni jó, de fizetni is érte???
én azért drukkolok, ragmeg geri!
Kíváncsi vagyok, hogy még hány cég akarja felismerni, hogy mekkora biznisz a social media és hányan akarnak még pénzt kifarcsarni belőle...

<off>

Hallott valaki a Digsby-ről??? Mit kell tudni róla?

</off>
egy újabb fizetős randiszájt, ez lesz a besorolása.
sose használtam az iwiwen
mondjuk mást se, alapból kikapcsoltam az összes ilyen miniappot
a hype-on kívül van bármi ezekben a cuccokban?
@gemina: Szerintem sem fog bejönni a fizetős chat, meg több kép, ilyesmik.

Bankkártyával fizetni Magyarországon még nem igazán elterjedt, pláne online. Fizetős SMS-nél pedig elviszi a szolgáltató elviszi a felét.

Anno egy projektnél volt hasonló ötletelés: "Legyenek ingyenes alapadatok, de több képért, több infóért fizessenek. Ez mindenkinek meg fog érni havi ezer Ft-ot." Bele is buktak.

Ennek ellenére sok sikert, de szerintem nézzenek más üzleti modell után.
@zéka: Nagyon jó kis chatprogi, pl. msn-t teljesen ki tudja váltani. Több IM alkalmazást figyel egyszerre, valamint e-mailt, social networköket is.
Én egyedül a fájlküldés hiánya miatt nem használom (elvileg az is van benne, de nekem msn-es partnerekkel csak elvétve működött) De ha nem szoktál fájlokat küldeni, akkor mindenképp ajánlom a Digsby-t, sokkal jobb a többi általam próbáltnál :)