Pénteken lesz az első magyar Foursquare összejövetel!

Tömegesen regisztráltak és kezdték el használni a magyar geekek is a helyzetmegosztó szolgáltatásokat. Legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom a témát reflektorfénybe állító post élesítését követő hetekben. (A Webisztán további postjait a témában lásd a "helyzetmegosztó" címke alatt.)

A mostani pár száz fős tábor már alkalmas arra, hogy kialakuljon idehaza is egy masszív, működő közösség. És ebben segíthet nekünk a most pénteken esedékes nemzetközi Foursquare Day. Lévén eleve sok foursquare-es lesz ott a Kobuci tavaszi nyitóbuliján, ezért oda szervezzük az első közös rajzás. Íme a 4sq-es link az eseményre.

Rajzás? A Foursquare-en minden felhasználó kap egy virtuális Swarm kitűzőt abban az esetben, ha egyetlen helyszínen legalább 50 felhasználó csekkol be az esemény ideje alatt. Vagyis a célunk, hogy legalább 50-en legyünk pénteken a Kobuciban. Nem mellesleg pedig önfeledt sörözéssel és beszélgetéssel ünnepeljük majd a tavaszt a helyszínen pittyegő gps-jelek alatt.

Szóval mindenkit várunk szeretettel pénteken - természetesen nem csak a foursquare-eseket, de a gowallásokat és brightkite-osokat, valamint a Google Latitude aktív felhasználóit is. Csináljuk meg az 50+ becsekkolást!

Az esemény persze akkor lenne igazi, ha a Kobuci tudna biztosítani a foursquare-eseknek valamiféle kedvezményt. Vagy akár csak a hely bajnokának (foursquare-es terminológiával élve: a mayornak). Én sajnos nem ismerem a hely tulajdonosát, de ha tud valaki segíteni ebben, azt megköszönnénk.

Az Egyesült Államokban már számos olyan klub, étterem, kávézó van, amely kedvezményt  biztosít a mayoroknak, vagyis az adott helyre legtöbbet járó felhasználóknak.

If you've been to a place more than anyone else we'll crown you the "The Mayor" of that place.  We see lots of bars and cafes now offering "Mayor Specials" - a free coffee or  appetizer or maybe a special discount to the mayors of their venues.  Watch out though - if someone else comes along who has checked in more days than you, they will steal the "Mayor" title back from you. (4sq help)

Idehaza is van már pár hely, ami kedvezményt biztosít a leghűsőgéesebb helyzetmegosztó vendégeknek. A Cafe&-ben például egy korsó sört kap ingyen az a foursquare-es, aki a legtöbbször csekkol be hozzájuk. És - információim szerint - a Barladino is hasonló akcióra készül. Egy korsó sör lesz a nyereménye a hely foursquare-es bajnokának.

Címkék: magyar kommuniti beharangozó foursquare helyzetmegosztó foursquare day
2010.04.14. 14:22. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ott lenni nem tudok :(, de kérdésem, az van: a foursquare-t és társait csak GPS-képes mobillal lehet használni?
Beregisztrálta valaki az eseményt itt: 4sqday.com/new ?

Mert a térképen (4sqday.com/map) még nem látszik.
Örömmel látom, hogy már nem csak a San Francisco-i buzik kiváltsága ez a több éve létező technológia! :)