Kávéhoz: mobil appok, webtévé, OAuth

Az első körös app-arzenálomat lassan kiegészítettem még pár alkalmazással. Nem kis mértékben köszönhető ez Matt Cutts postjának, és az annak kapcsán indult threadnek. Új felfedezésem az ASTRO, az AppMonster, a SeePU, a MyTracks és az Endomondo. És végre valahára normálisan működik 2.1-es Androidon is a Ustream Broadcaster app. Megérkezett a hivatalos Twitter-alkalmazás, ami nem jobb, mint pl. a Seesmic, de legalább lesz mit alapból belepakolni az androidos telefonokba. Ennél is jobb hír, hogy már tényleg nem kell sokat várni a Dropbox hivatalos androidos alkalmazására sem.

Aztán, a CEMP megszerezte a foci vébé online közvetítési jogát, és a hírek szerint élőben lehet majd nézni az Indexen a meccseket, és mellette olvasni a kapcsolódó twiteket. (Hogy miért a CEMP blogjába ment ki ez a hír, és miért nem az Inda blogjába, azt ide kattintva megérthetjük.)

Kicsit idevág, hogy nemrégiben azt a pletykát hallottam, hogy a teljes mozifilmek állítólag már nem sokáig lesznek elérhetők az Indexen. Gondolom a jogdíjak fizetésével lehetett valami para. (Jut eszembe az online videostream témakörről: csöndben dolgozgatunk a Videopoll következő verzióján. Ha készen leszünk a negyedik verzióval, úgyis tudni fogtok róla.)

Szintén magyar médiapiaci érdekesség, hogy a Ringier csúcsvezetője nem nagyon hisz az online fizetős tartalmakban. Ellentétben a Ringier ügyvezető igazgatójával. Viszont mintha a Ringier vezetője is a mobilalkalmazásokban látná a megváltást. Meglátjuk, hogyan fest majd a Blikk az iPaden.

Ennél is fontosabb hír, hogy a Twitter hamarosan elhagyja a normál felhasználó-autentikációt, úgyhogy az alkalmazásoknak, mashupoknak a jövőben OAuthra kell váltani. A Facebook is leteszi lassan a voksát az OAuth mellett, úgyhogy érdemes ezeket a trendeket figyelembe venni a két szájt valamelyikét érintő fejlesztésekkor.

Ha már ez a két szolgáltatás: múltkor a Facebook állt elő egy szuperegyszerű megoldással, most pedig a Twitter teszi embeddelhetővé szuperegyszerűen a twiteket.

A hét eddigi legfontosabb két mémje a bikicsunáj és a vodázás.

Plusz egy: ha jól gondolom ebből a videóból, akkor hamarosan jön a Prezi for iPad. (Eh, csak az a flash, ugye...)

Címkék: média mobil index.hu stream videó kávéhoz facebook twitter android app prezi.com oauth cemp videopoll
2010.05.04. 12:25. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Próbáld ki esetleg ezt is: EStrongs File Explorer, nekem tetszik.
A vodázás mi volt? Lemaradtam róla.
@sz_: a voda megint elkezdett kommunikalni twitteren (pontosabban az ugynokseg, akit felkertek erre). pl: twitter.com/_original/status/13312184553
@hírbehozó: Ó, csak ennyi? Azt hittem, hogy megint volt valami szaftos történet. :)
Köszi!