Megérkeztek a megosztás gombok a Blog.hu-ra

Bizonyára vannak, akik emlékeznek mér arra, hogy tavaly szeptemberben végre az Indexre is kikerültek az addthis-es megosztási funkciók, a cikkek alá. Ám ugyanazzal a lendülettel - néhány nappal később - le is kerültek onnan.

Állítólag azért, mert az Index saját megosztási megoldásokat szeretett volna a cikkeihez applikálni. Azóta eltelt majdnem egy év, de azóta sem változott semmi.

Nem pontosan érthető, hogy miért. Mindenesetre most úgy néz ki, hogy a Blog.hu beelőzi az anyját: mától ugyanis elérhetővé tették az adminfelületen a megosztás funkciókat.

A bloggerek egyszerűen tudnak Facebook "tetszik" és "megosztás" buttont, iWiW (!), Twitter-, Tumblr-, GReader és GBuzz megosztás gombot applikálni a blogjuk postjaihoz.

Blog.hu-s bloggerek ide kattintsanak a beállításokért.

Egy hírszájt vagy blogszolgáltatás számára nagyon fontosak ezek a funkciók, hiszen a tartalomújramegosztás segít egyre mélyebben beágyazni a hírszájt vagy a blogszolgáltatás tartalmait a közösségi hálókba. És ezzel csak nyerhet mindkettő.

Ezt a hírszájtok és blogszolgáltatók már az elmúlt években felismerték, és implementálták is a megosztás funkciókat tartalmaikhoz. Most úgy tűnik, hogy a Blog.hu is felébredt. És talán nem elképzelhetetlen, hogy egyszer valamikor az Index is ráérez az elmúlt évek trendjeire.

Címkék: blogok blog.hu magyar bloggerek share megosztás
2010.07.23. 11:58. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

há, postr.hura nem lehet? rotfl :)
A postr.hu jótékony hatása már mutatkozik, újra van fejlődés a blog.hu-n.

Legalábbis az időzítés azt sugallja, hogy ha a konkurencia vadiúj szolgáltatással áll elő, akkor itt is elő kell állni újdonságokkal.
lehet lesz ilyen rész a bloghunak. ki tudja
hű de komoly
fejlesztők egész hada dolgozhatott rajta
Meghallottuk az igényt és újabb verzió jött ki a megosztási ikonokhoz.

Changelog:
v1.1 -Like gomb testre szabható lett.

Nézelődőknek:
segitseg.blog.hu/2010/07/21/megosztas_ikonok

Bloggereknek:
blog.hu/admin/blogs/presentation/share