Kávéhoz: Android appok, őszre

Pár alkalmazás Androidra, amiket próbálgattam az elmúlt hetekben: 

Talking Tom Cat Őrület van az androidos közösségben ezért az amúgy nagyon egyszerű elven működő alkalmazásért. Ellepték a YouTube-ot a hülyeségeket beszélő macskák.

Angry Birds Lite Beta Végre androidra is kijött a játék. Tizenöt pályával startol az ingyenes verzió. Vásárolni fogom a fizetőset is.

Nintaii Ha már játékok,  hét végén találtam rá erre a példányra. Kiváló időgyilkos.

Camera 360 Elsősorban a HDR és lomo fanboyoknak jó alkalmazás. Én egy kicsit fájdalmasnak tartom, hogy nem lehet jól default értékekek, beállításokat megadni. De amikor sok ideje van az embernek, akkor jó játék.

Multicon widget Blumi mutatta ezt az appot. Annyit tud, hogy egy ikon helyére négy kisebbet tud kitenni. Nagyon nagy segítség tisztábban tartani, jobban szervezni a kijelzőn megjelenő ikonkészletet.

Audioguru Sokáig kerestem egy hasonló appot. Minden hangtípust tudunk egy felületen kezelni. Nagy segítség, főleg akkor, ha már magunk sem emlékszünk arra, hogy az értesítőket vagy a médialejátszót állítottuk-e hangosabbra.

PhoneUsage Lehet, hogy van ennél jobb app. Mindenesetre én most ezt használom arra, hogy mérjem, mennyit telefonálok és mennyi adatforgalmat használok el. Könnyedén követhető, hogy a napi limithez képest mennyivel használom többet a csomagomat, mint kellene.

TrafficStats Megmutatja, hogy melyik program mennyi adatforgalmat használ. Segít optmializálni a telefont.

Vintage Comic Droid Pár napja tettem fel. Még nem biztos, hogy marad. De nagyon szeretnék egy jó képregényolvasót a telefonomra. Hátha ez a jó megoldás.

Tumblr Nem mondanám, hogy sikerült megalkotni a tökéletes appot ehhez a közösségi szájthoz, mindenesetre egy próbát ezzel is teszek. Hátha véletlenül használható.

Auto Wifi Enabler Ha már egyszer kapcsolódtunk egy hotspotra, az app eltárolja ezt az eseményt, és ha legközelebb a hotspot közelébe érünk, automatikusan felkapcsolódik rá. Mondanom sem kell, hogy mennyire zseniális segédprogramról van szó.

Cirka És a végére egy magyar app. Partykalaúz, ami tartalmazza néhány pesti szórakozóhely programját. Kipróbálom a héten.

És két félkész dolog: az egyik a mobilos Firefox, vagyis a Fennec alfája. A másik pedig a Gmail nem hivatalos 2.2.1-es verziója. Mindkettő felejthető egyelőre.

Címkék: mobil kávéhoz android app
2010.09.06. 10:01. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angry Birds függőség nálam is kezdődik, pedig anno iPod-on csak kerülgettem :)

A TrafficStats jónak tűnik, PhoneUsage feladataira pedig én a CallmMter-t (androidapps.hu/2010/07/szamoljunk-hivast-sms-t/) használom, de ahogy nézem, ennek szebb a felülete :) Majd azért tesztelem, hogy mit tud.

Multicon-t nem igazán értem. Illetve értem, hogy mit csinál, de nekem így is túl sok cucc van a kijelzőn, pedig csak a rendszeresen használtakat teszem ki.
audioguru helyett szerintem jó a quick settingsben lévő hangállító cucc. a phoneguru az instant install :)
A multicon widgetért áldassék a készítők neve.

Angry Bird-et én is megvenném, de nem látok sok esélyt arra, hogy marketből nálunk lehessen, gondolom megkerülhető a dolog valahogy.
Adatforgalom számláláshoz ajánlom a 3G Watchdogo-ot www.androlib.com/android.application.net-rgruet-android-g3watchdog-zzA.aspx ami egészen jó, bár csak 3G adatot számlál.
sziasztok
Ti mit hasznaltok a fotoitok rendszerezesere, keresesere? Tobb szaz kep eseten keresni, gorgeti egy remalom.
Elore is koszonom :)
+1 a Call Meternek (most már a 3G bétát nyűzom: www.appbrain.com/app/de.ub0r.android.callmeter ), jobban konfigurálható (meg lehet adni a limiten túli használat díját is (forintban!) és van 1x1 méretű widget benne (és nem csak a Pro verzióban).
És +1 a Quick Settingsnek is, mert ók a vagy widgetetk, de Wildfire-m van, és ott a 7 képernyő sem elég igazán (QVGA, mehh).
Avi-t androidon mivel lehet lejatszani?
Sziasztok!

Lehet kicsit off a téma, de Desire-ön mindenkinek hibátlanul működk a wifi? Froyo frissítés után bizonyos hálózatokhoz semmiképp nem hajlando csatlakozni.

Köszi,
vanabi
@xstranger: RockPlayer sztem nagyon jókis cucc...csak arra figyelj, hogy több verziója van a különböző processzorokra optimalizálva.

Ha nem tudod, milyen proci van a telefonodban, akkor tölts le egy sysinfo alkalmazást (pl. az Android Sysinfo-t www.appbrain.com/app/com.electricsheep.asi), és ott keresd ki. Valami olyasmit kell találnod, hogy armv7a, vagy armv6, vagy efféle, és ennek megfelelően szedd le a RockPlayer-t.
@DuDe: ez ugyanugy rosszul jatsza le a videokat, a hang csak valami zorej. A masik amit probaltam az arcmedia. Amugy desire es 1.6 android (ha jol emlekszem a verzioszamra, tuti nem az ujabb
Angry Birds aranyos, de a kongregate-en van egy hasonló flash játék (csak ott várostrommal), amivel már szétjátszottam az agyam asztali gépen, így már nem annyira nagy szám.
@upperclass: azt se felejtsuk el, hogy android 2.2-vel a webes flashes jatekok is nagyon klasszul jatszhatok. pl a kongregate-en fellelheto jatekok is.
Angry Birds demó kivégezve 3 csillaggal minden szint, jöhet a teljes verzió :D (mondjuk Spicára szerintem nincs optimalizálva rendesen a felbontás, de játszható)
Ez a Cirka működik valakinek? Mert nálam semmi programot nem mutat, csak a helyeket, de ha rákattintok, semmi... Lehet, hogy a Spica felbontása a gond?
@Emmet Ray: Ma lattam ugyanezt a jelenseget egy T-mobile pulse-on is. Utanajarunk es kijavitjuk a hibat.
Koszi a feedbacket!
Javitva a hiba, az androidapps.hu-val kozosen sikerult lekovetni a hibat. Magyarra allitott telefonoknal jott csak elo.
csak nekem nem látszik a marketben az angry birds?
@kruzda: Könnyen lehet, hogy a feltételeket a telefonod nem teljesíti, Android verzió, képernyő felbontása, stb.