Elindult az eBay.hu

Újabb sikeres amerikai online szereplő lép be a magyar piacra. A Google és a Facebook hódítása után most az eBay próbálja átszoktatni saját szájtjára a magyar netezőket. Az eBay.hu talán segíteni fog egy kicsit a hazai e-commerce piac beindításában: a felhasználók az összes olyan, eBayen meghirdetett termék között keresgélhetnek, melyeket Magyarországra is szállítanak.

A magyar eBay abban is segíthet, hogy a magyarok végre tömegesen is megismerkedjenek olyan micropayment rendszerekkel, mint amilyen a PayPal. Merthogy az eBay.hu-n is kizárólagos fizetési eszköz a PayPal.


Aukciós szájtok látogatottsági adatai Magyarországon

Amúgy jópár ezer magyar már eddig is ebayezett, csak nem látszottak annyira a hazai látogatottsági statisztikákban. Bár az is igaz, hogy eddig sem a Vaterát, sem a Teszveszt nem sikerült megszorongatniuk idehaza. Talán majd most, a magyarított verzióval. Bár ehhez az is kellene, hogy a magyar nyelvű eBay verzión ne csak vásárolni, de egyben eladni is lehessen. Egyelőre azonban ez az alapfunkció nem érhető el a felhasználók számára.

Mostmár tényleg csak egy Amazon.hu hiányzik a magyar piacról.

Címkék: ebay magyar paypal aukció árukereső payment
2010.10.04. 17:28. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nos, a magyar nyelvű "eBay Nemzetközi piac" kb. már 2 éve elérhető magyarul, a global.ebay.com címen. Minden bizonnyal mostanra sikerült elperelni az ebay.hu domaint, amit korábban egy ebay 2020 Kft birtokolt, akik érdemes módon nemrég nevet váltottak. :-) Az ebay.hu alatt ugyanaz érhető el, mint ami a global.ebay.com-on.
Annyit tennék még hozzá, hogy ennek a magyar nyelvű verziónak túl sok értelme nincs, hiszen magyar nyelvű kezelőfelületen hozza le a német, olasz, francia, brit stb ajánlatokat. Aki nem beszél németül, olaszul, franciául esetleg angolul, annak semmit nem ér az egész. Aki viszont igen, az eddig is gond nélkül használta a valamelyik idegen nyelvű mutációt.

De nemcsak emiatt nincs túl sok értelme az oldal jelenlegi változatának. Az ebay.hu-n regisztrálva eladni nem lehet. Persze megoldható, hogy valaki regisztrál a .com, .de vagy .co.uk oldalon és utána kezd eladni - de itt ismét nyelvi akadályokba ütközhet.

Ha esetleg engedélyezik is a regisztrációt, akkor is érdemes figyelembe venni, hogy a listázási díj az eBay-en 0,25 USD (kb 50 Ft - Vaterán, TeszVeszen 5 Ft), a sikeres eladások utáni jutalék pedig 9%!!! (a két hazai oldalon a legmagasabb jutalék is 4-6%). Ezzel nem fog Magyarországon piacot szerezni az eBay. Gondolom, ez nem is céljuk, csak biztos, ami biztos alapon megszerezték maguknak a domaint.
"Mostmár tényleg csak egy Amazon.hu hiányzik a magyar piacról."

Vásárlóként egy bookdepository.hu-nak jobban örülnék.
"Mostmár tényleg csak egy Amazon.hu hiányzik a magyar piacról." Hát én örülnék egy iTMS-nek és egy Android Market-nek is (fizetős tartalmakkal)
Na nem is rossz, ebay acc-om elfogadja, de még elég fapados...
itunes hiányzik meg iphoto book
iphoto book van mar 1 ideje :)
Nyugtával dicsérném azt a napot. Egy Ebay.hu domain név nem jelent semmit, ha nincsen mögötte magyar ügyfélszolgálat és magyar hirdetések. A Vaterát sem szabad lebecsülni, mert Ázsiában néhány piacon már látványosan megbukott az Ebay, pont a helyi Vaterákkal szemben (pl. Thaiföld vagy Kína). Pedig megcsinálták itt is a helyi Ebay domaineket, csak hát a thaioknak sem sokat ér, ha oda beöntik az angol eladók angol hirdetéseit.

Az meg, hogy az Ebay által birtokolt Paypal az egyetlen micropayment rendszer, éppen elég baj. Ausztráliában 1-2 éve kizárólagossá akarták tenni a Paypalt, de megbukott vele a helyi hatóságok előtt az Ebay.

De ha már e-commerce téma, akkor érdemes egy pillantást vetni rá, hogy a példának felhozott Amaron miként ebayesedik az utóbbi időben.
Ha nem a global...-on regisztralsz, eladni is tudsz, Mo regen fent van az orszaglistan, pld Paypal dijmentesen utal magyar bankszamlara.
Valaki világosítson fel, hogy ennek mi értelme van? Egy lebutított ebay amiben nem lehet se licitálni, se eladni, csak fix áron vásárolni, miközben ha .hu helyett .com-ot írok be, akkor kiválóan működik a teljesértékű oldal! Miért nem azt fordították le magyarra? Egyszerűen nem értem.
Nekem ugyan nem hiányzik az amazon, úgyis a Bookdepositoryról vásárolok, amire csak vásott eddig a fogam, 10-20%-kal legalább olcsóbb volt ott.
Azért ha egy magyar cég szorongatná meg vateráékat, virulna a fejem.
Ez valami vicc? Nem tudom a szokásos 7-féle módon rendezni a találati listát, csak 3-féleképp, WTF?
@ehhhe ehhhe: Ha nem lenne ennyire szar és pofátlan a vatera ügyfélszolgálata, még szeretném is őket. De ritka undoritó, gusztustalan az egész cég. Én remélem, hogy az ebay lenyomja majd őket. Inkább fizetek többet, de beszéljenek velem normálisan.
@Komavary: bookdepository.hu minek? Eddig is ingyenes volt a szállítás, arra meg ne számíts, hogy a .hu-n olcsóbbak lesznek a könyvek.
1999 óta használom az ebayt, adok-veszek, az ebay.hu-nak nem sok értelmét látom egyelőre, aki használni akarta, az már eddig is használta. Nyelvi akadály? Jó pár ismerősöm van, aki köszönő viszonyban sincs az angollal, és mégis vígan ebayezik.
egyébként csak azokat az ajánlatokat listázza be, akik szállítanak is kis hazánkba?:)
@MeeCee: hogy legyen egy könyvre is ingyenes belföldi szállítás.

Kis dolog, de csak könyv szempontjából nézve jobb megoldás, mint az Amazon.
@Komavary: mert van valamire ingyenes belföldi szállítás? 1-2 hónapja mosógépet keresgéltem a neten, mert a régi megadta magát, és 20 netes bolt közül csupán 1 olyan volt, amelyik a 90 ezres mosógép mellé nem akarta felszámítani a 8 ezres szállítási díjat. Szóval, jó az az ingyenes szállítás külföldről is, a .hu-n biztos számolnának 1500-at :-D
Az Amazon viszont nagyon, legalább odáig eljuthatnának, hogy Magyarországra szállítanak, mert pont azt nem, ami éppen kellene.
de mikor lesz magyar nyelvű felülete a paypal -nak?? addig kétlem a tömeges ismerkedést...