Megérkezett a Skype Android is, hallelúja!!!

A Skype pár órája kitolta az Android Marketbe ingyenes alkalmazását. Úgyhogy nem kell többé béna kényszermegoldásokat választani ahhoz, hogy androidos mobilon is utolérhetőek legyenek skype-os ismerőseink. A csetelés mellett a wifi-n és mobilneten keresztüli Skype-to-Skype hívások is működnek. Sőt, a skype-os kontaktokat szinkronizálhatjuk a telefon kontaktlistájával.

Azt hiszem, hogy nagyon sokan fellélegeztek most. Főként azok, akiknek a munkájukhoz elengedhetetlen a folyamatos Skype-jelenlét.

Azért egyelőre nagyon nagy örömre nincs ok. Hiszen az app installálás után alapból 10 mega, de gyorsan felhízik 14 megára is alapműködés közben. Ugyanakkor egyelőre nem lehet SD-re mozgatni. Szóval messze nem tökéletes, de nyilván optimalizálnak még rajta a srácok.

A Skype-to-mobile hívásokat még nem próbáltam. Arról nincs hír, hogy ez a funkció is működik-e például európai felhasználóknak.

Az app egy sor Android 2.1 és 2.2 telefonon működik (Desire, Legend, Nexus One, Milestone). Viszont az újabban nagyon népszerű Galaxy S-en még nem megy a Skype.

Címkék: mobil skype android app
2010.10.05. 12:27. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egészen rászoktam már a nimbuzz-ra, így lehet megvárom a következő frissítést ami támogatja az SD kártyás installt. :)
Hát igen... legalább 3x akkora, mint a nimbuzz. Nem is értem, mit csinálnak ezzel, mit raknak bele, hogy majd 9MB az apk. Lefogadom, hogy szarnak a médiafájlok méretének optimalizálására.
galaxy 3-al megy :)
Kollégámmal gyorsan teszteltük a (Skype-to-Skype) hangot 3G-n, mint ahogy korábban hasonlóan tettük a Nimbuzz, meg a Facebook-ba integrált Vonage app esetében is. A legjobb minőséget itt tapasztaltuk: késés minimális, akadozás nem sok, "összebeszélésnél" (ha egyszerre mondunk valamit a telefonba) sem őrül meg a program, ami az említett másik két alkalmazás esetében sajnos teljesen szokványos jelenség. Ebből a szempontból jó lett az app.
Csodás...

Your device has Android 1.6. However this app is for Android version 2.1 and higher

Akkor most lehet ölbe tett kézzel várni, hogy az SE lesz szíves kitolni az Android 2.1-et X10-re
Mióta feltettem, úgy néz ki, mintha éjjel-nappal dolgoznék. Nagyon jó.
@charlie: kösz az infót, akkor el sem kezdem túrni miatta a Marketet és káromkodni, hogy miért nem találom :)
Kipróbáltam zabálja az aksit rendesen, de legalább van most már nekünk is natív skype-unk, szép és jó is, működik végre a skypeout egyenleges hívásom mobiltelóra külföldre. :)
Hát azért az sd-re rakás hiányér nagy füles járna ugyanis egyetlen attribútum a manifestbe...
(android:installLocation="preferExternal")

Szóval ez igencsak nagy nemtörődömségre utal...
Aksit sajna tényleg zabálja, ez nagyon negatív, de remélem javítják.
Meg ezen kívül az értesítési területen mi a töknek van ott, hogy signed in?
Viszont ezennel minden általam használt kommunikációval kapcsolatos platform a telefonom található.
Nálam spicán nem jelentkezik be! : (
Nincs logout. Nincs exit. Taszkmanágerből kell kilőnöm. Bazinagy, ami Legenden elég nagy hátrány.
De legalább szép, és müx.
@EdBoyWW: De van logout, a My info lapon kell megnyomni a menü gombot.

Amit én nem értek, az az, hogy ha egyszer beállítom belépéskor, hogy "sign in automatically", miért kell mégis mindig beírni a jelszót.
@butcher__: na erre van egy egyszerű megoldás, rootolni sem kell. pont ezt a preferred install locationt lehet átállítani az Android SDK segítségével USB kábelen keresztül.
nekem így szinte minden SD-n van, ez is foglal kemény 2,5 megát :)

itt a how-to: mp3pintyo.blog.hu/2010/09/02/android_noroot_app2sd
Vagy rootoljátok a telefont és használjatok a2sd+ -t...
Nekem fel van telepítve kb. 70-80 program a telefonomra és rengeteg helyem van még...
Annyival jobb az a2sd+ az adb-s trükközéses megoldásnál, hogy a dalvik-cache -t is az sd kártyán tárolja és ezzel rengeteg helyet spórolunk...
Tényleg hiányzik h az értesítési ikonja nem mutatja az állapotomat, a chat részét szépen kicicomázták csak éppen a timestamp hiányzik róla :-/ (nyílván nem az írásos csevegésre helyezik a hangsúlyt)
Továbbá ha szinkronizálom a névjegyeim közé, akkor 'ismeretlen' tipusú címet csatol hozzájuk.