Mai várható bejelentés: Chrome OS és Chrome Web App Store

A Google magyar idő szerint 19:30-kor tart egy online is követhető sajtótájákoztatót. A várakozások szerint a San Franciscó-i eseményen bejelentik végre a Google saját netbookját, melyen a Google saját fejlesztésű operációs rendszere, a Chrome OS fog futni.

Ha így lesz, épp egy évet késtek a Chrome OS első, hivatalos beharangozáshoz képest: 

A másik valószínű bejelentés, hogy a Chrome OS támogatni fogja a Google Web App Store-ját. Utóbbi híresztelés márcsak azért is valószínű, mert a Chrome böngésző legújabb 8-as verziójában már megjelent a Web App-támogatás.

Mi ez a Web App Store? A Google a tavaszi I/O konferencián demózta először a cuccot. Íme: 

Nos tehát, tegnap a Gingerbread és a Nexus S volt terítéken. Ma pedig a web, a netbook és a Chrome OS. Érdekes, hogy míg a tavaszi I/O konferencián még az első napon volt a web téma, és mádosikon a mobil, mostanra ez megfordult. Jelezve a Google-nál is érzékelhető hangsúlyeltolódást.

Ezzel együtt a Chrome OS, és a Google netbook minden bizonnyal klassz választás lesz azoknak, akik egy könnyű, gyors, egyszerűen használható kis laptopot szeretnének maguknak. Ma este, fél 8-kor kiderül, hogy a Google mit vizionál a 2011-es webről...

Címkék: google chrome google chrome chrome os google web app web app store
2010.12.07. 11:47. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

...és a sorba az is beletartozik, hogy Andy Rubin a Honeycomb(!) korai verzióját és a napokon belül élesedő Google Maps új verzióját demózta egy Motorola tableten :)

Itt ni:

www.androidcentral.com/video-andy-rubin-motorola-tablet-and-honeycomb
Na de mi van, ha éppen nincs internet? Az nagyon vacak lenne, ha nem lehetne egy komputerrel létrehozni egy txt file-t internet nélkül, vagy kiszámolni, hogy mennyi 2+2.

De a legrosszabb az lenne, ha nem lehetne programozni egy számítógépen.

Na, lássuk megfelé!
@ern0: A Google Gears már évek óta használt megoldás az offline működésre.