Hogyan csináljunk sorozatképet facebookos profiloldalunkra?

Jó egy hete érhető el Facebookon az új profilnézet. Az újfajta képmegjelenítési logika inpsirálta Alexandre Oudin fotóművészt, aki 6 képes profiloldalával hamar népszerű lett a weben. Azonnal akadt egy sor követője...

És elkészült az első tutorial videó is, amiből megtanulhatjuk, hogy hogyan szerkesszünk Photoshopban sorozatképes profiloldalt: 

Akik nem ekkora Photoshop guruk, azoknak van egy ennél sokkal gyorsabban és könnyebben megtanulható tutorial is. A Facebooktitles.com oldalán nincs más dolgunk, mint ráhúzni a szerkesztőablakra egyik képünket, majd követni az instrukciókat.

A lényeg, hogy a nagy képet kell először feltöltenünk Facebookra, profilképnek. Majd létrehozni egy képelabumot, ahova balról jobbra feltöltjük az 5 kisméretű képet. Majd ezeket a képeket fordított sorrendben felcímkézzünk magunkra a Facebookon. És az eredmény az lesz, mint amit Oudin profiloldalán is láthattok. Példa:

Hasonlóan egyszerű megoldást kínál a magyar awesomefacebookprofileimage.info is.

Címkék: fotó photoshop social network facebook how to profilkép profile banner
2010.12.20. 13:50. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itt egy alkalmazás, amivel a feltöltést és a darabolást ügyesen ki lehet váltani:
on.fb.me/glxm8w

Ez pedig egy verseny, ahova várjuk azokat, akik szívesen megmutatják, mennyire kreatívak adatlap készítésben:
on.fb.me/eR1Ske
ez nagyon szuper, meg is csináltam magamnak:)